Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Spitalul Județean Alba vrea să aducă pentru Secția de Chirurgie un specialist în medicină toracică

Publicat

Șeful secției de chirurgie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba, dr. Dan Pahonțu, vrea să atragă un medic specializat în medicina toracică. Acesta este unul dintre obiectivele anului 2013 pentru perfecționarea serviciilor medicale oferite de instituția sanitară din Alba.

Secția de chirurgie a Spitalului Județean de Urgență Alba este formată din trei compartimente: chirurgie generală, neurochirurgie și chirurgie plastică și reparatorie. În anul 2012 pe această secție au fost internați aproximativ 3.500 de pacienți și s-au efectuat 2.900 de intervenții chirurgicale. Pentru îmbunătățirea serviciilor oferite, Spitalul Județean de Urgență Alba încearcă să aducă în această secție și un medic specializat în chirurgie toracică.

Una dintre cele mai mari secții ala Spitalului din Alba Iulia, Chirurgia,  dispune de 65 de paturi de spitalizare continuă și de un Bloc operator cu șase săli pentru intervenții chirurgicale. Pacienții din Alba sau din alte județe pot beneficia, dacă este cazul, de o paletă largă de servicii chirurgicale.

„Se pot face intervenții abdominale laparoscopice, intervenții de refacere a peretelui abdominal și intervenții în cazul cancerelor abdominale, care sunt în număr destul de mare. Sunt abordate și  intervențiile în scop estetic, de exemplu: implanturi mamare, corecții nazale sau operații pentru înlăturarea varicelor, precum și alte tipuri de operații cu scop reparatoriu.

De asemenea, se fac intervenții neurochirurgicale, hernii de disc, tumori cerebrale, averisme cerebrale sau intervenții neurochirurgicale în cazul accidentelor vasculare cerebrale. Medicii din secție abordează și intervențiile chirurgicale de traumatologie abdominală și în unele cazuri și traumatologia toracică.

Dorim să atragem, în acest an, în echipa de la Alba Iulia și un medic specializat pe chirurgia toracică”, a explicat medicul primar în chirurgie generală, Dan Pahonțu, șeful Secției de chirurgie a Spitalului Județean de Urgență Alba.

Șase săli de operație grupate într-un Bloc operator

Blocul operator al Secției de Chirurgie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba dispune de aparatură performantă, aparate laparoscop și microscop operator. Una dintre cele șase săli de operație este folosită exclusiv pentru intervențiile neurochirurgicale.

„La acest moment, blocul operator este dotate cu două laparoscoape, de altfel suntem printre primele centre chirurgicale din țară care a introdus chirurgie laparoscopică. Intervenții de acest fel se fac în spitalul din Alba Iulia încă din anul 1996. Pe lângă aceste aparate secția mai dispune și de aparatură modernă de chirurgie și anestezie”, a mai spus medicul Dan Pahonțu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax