Connect with us
Publicitate

BLAJ

Spitalul Municipal din Blaj a primit cea mai înaltă categorie de acreditare acordată unui spital din România

Publicat

Spitalul Municipal din Blaj a fost încadrat în categoria a II-a de acreditare, cea mai mare categorie de acreditare acordată până în prezent unui spital din România, a anunțat marți, 12 martie, primarul Gheorghe Rotar.

Potrivit Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), „Categoria a II a ‐ acreditat cu recomandări” reflectă capacitatea managementului spitalului și susținerea autorității tutelare sau a patronatului, pentru a atinge cele mai înalte standarde. Au fost identificate deficiențele precum și soluțiile și resursele necesare corectării acestora și există dorința de a se conforma tuturor cerințelor standardelor de acreditare.

Până în prezent, Spitalul Municipal din Blaj este singurul spital de stat din județ încadrat în categoria a II-a de acreditare. În „categoria a III-a – acreditat cu rezerve” sunt incluse spitalele din Sebeș, Cugir, Abrud și Câmpeni. Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia se află în proces de acreditare.

Vezi AICI harta acreditării spitalelor din România

Spitalul Municipal din Blaj a primit cea mai înaltă categorie de acreditare acordată unui spital din România

„Prin Ordinul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) nr. 61/07.03.2024, organism de acreditare a unităților sanitare, Spitalul Municipal Blaj a fost încadrat în categoria a II-a de acreditare, cea mai mare categorie de acreditare acordată până în prezent unui spital din România.

Prin emiterea acestui ordin, ANMCS a constatat că spitalul din Blaj a îndeplinit integral toate cele 24 de standarde de acreditare, categoria a II-a fiind o recunoaștere a nivelului înalt la care a ajuns spitalul nostru în urma investițiilor masive efectuate de-a lungul vremii în dotarea cu aparatură, dezvoltarea infrastructurii medicale și a condițiilor hoteliere, precum și pentru eforturile susținute de atragere de noi medici specialiști.

Pentru Primăria Blaj obținerea celei mai mari categorii de acreditare acordate vreodată unui spital din România arată că ne aflăm pe drumul cel bun, că sănătatea trebuie să rămână o prioritate pentru administrația locală, fapt care ne obligă la continuarea investițiilor în spitalul din Blaj! Este obiectivul nostru comun, atât al Primăriei Blaj, cât și al conducerii administrative a spitalului, ca Spitalul Municipal Blaj, aflat într-un oraș de 20.000 de locuitori, cu o arie de deservire de 54.000 de pacienți de pe Valea Târnavelor, să devină unul dintre cele mai bune spitale din țară!

Este o realizare importantă a Blajului în sănătate, la care a contribuit mult parteneriatul constant al Primăriei cu Spitalul Municipal Blaj, parteneriat care a condus la realizarea unor proiecte majore de dezvoltare a infrastructurii medicale: construirea noului ambulatoriu, realizarea heliportului, îmbunătățirea continuă a condițiilor hoteliere care vizează toate secțiile din spital, achiziționarea de aparatură medicală performantă, acordarea de facilități pentru atragerea de medici specialiști.

Investițiile în sănătate vor continua și în perioada imediat următoare, prin realizarea unui proiect de investiții în sistemele informatice și de infrastructură digitală de la spital, cât și prin două proiecte ce vizează eficientizarea energetică atât a clădirii spitalului vechi, cât și a spitalului nou, proiecte aprobate și finanțate prin PNRR, în valoare totală de aproximativ 5 milioane de euro. La aceste proiecte se adaugă sprijinul administrației locale pentru extinderea serviciilor medicale cu noi specialități, atragerea de medici specialiști și personal medical.

Doresc să mulțumesc managerului, directorului medical, directorului administrativ, asistentei-șefe, întregului personal medical și administrativ de la Spitalul Municipal Blaj, Consiliului de Administrație și Consiliului Local, precum și aparatului de specialitate din Primăria Blaj, ale căror eforturi conjugate au dus la obținerea acestei categorii maxime de acreditare pentru un spital din România și care au făcut ca spitalul din Blaj să fie recunoscut ca unul dintre cele mai bune spitale aflate într-o comunitate de 20.000 de locuitori, lucru cu care ne mândrim”, a scris primarul Gheorghe Valentin Rotar pe pagina de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Petru

    marți, 12.03.2024 at 14:12

    Stai după o programare cu luniile , halal spital. Ar mai fii și altele .

  2. Claudiu

    miercuri, 13.03.2024 at 11:04

    Scoate ti articolul ca e o minciuna

  3. Irina

    joi, 21.03.2024 at 13:35

    Categoria II, cu un prucent de indeplinire al standardelor de 73,35%.
    Sunt alte spitale in judet cu procent mai mare de indeplinire al standardelor dar cu categorie mai mica de acreditare, datorita faptului ca DA investitiile conteaza si ele pentru a obtine o categorie mai mare, respectiv pentru a nu avea Plan de conformare sau indicatori critici. aceste 2 aspecte iti scad categoria, desi procentul standardelor de calitate este unul de categorie mai mare si da mai mare poate decat la un spital cu categorie mai mare dar cu procent mai mic de indeplinire al standardelor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax