Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Spitalul Transilvania, inaugurat la Cluj-Napoca. Angiograf unic în regiune și aparatură de ultimă generație

Publicat

Spitalul Transilvania din Cluj-Napoca a fost inaugurat oficial vineri în prezența ambasadorului Regatului Danemarcei în România, Uffe Balslev, în urma unei investiții de aproape 10 milioane de euro.

Noul spital dispune și de un centru de cercetare și dezvoltare privind diagnosticul și tratamentul accidentelor vasculare cerebrale, dar și de aparatură medical ultramodernă, printre care un angiograf unic în Transilvania.

Astfel, în cadrul Compartimentului angiografie și radiologie intervențională, se va utiliza angiograful biplan Phillips Azurion 7, unic în Transilvania, care a costat circa 900.000 de euro.

De el vor putea beneficia și pacienții din județul Alba.

În ceea ce privește aparatul RMN, Spitalul Transilvania a achiziționat un Philips Ingenia 3T, cu aplicații avansate pentru a răspunde celor mai dificile provocări din domeniul sănătății.

De asemenea, spitalul mai pune la dispoziția pacienților o suită complexă de echipamente medicale cum ar fi un aparat RX Philips Dura Diagnost F30, un ecograf Doppler Philips Affiniti 50, iar laboratorul de analize medicale a fost echipat și dotat pentru a putea servi pacienții în cele mai bune condiții.

Blocul operator este dotat la cele mai înalte standarde, având în structura sa două săli de operație, iar compartimentul ATI este multifuncțional,  având un număr de 8 paturi, dintre care 2 paturi SPA și 6 paturi TI (4 aseptici, 2 septici).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 14.10.2022 at 17:24

    Oricum, ăştia sunt bani pentru PSD, că asta interesează în primul rând, restul e penibilitate politică. Măcar Ăsta are cât de cât o diplomă, dar hoardele de piţi angajate pe la guvern nici prin şcoală n-au trecut.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax