Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SPORT ALBA24: Crosul Europei a reunit în Cetatea din Alba Iulia peste 300 de oameni. Concurenţii au adunat piese de puzzle cu harta UE

Publicat

De Ziua Europei, în 9 mai, îparticipanți din județul Alba, dar și din județele învecinate au venit să alerge la Crosul organizat de Ziua Europei. Evenimentul ”CROS de Ziua Europei” s-a desfășurat pe traseele de Vest și de Nord ale Cetăţii Alba Carolina, cu pornire din faţa Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia.

Pentru a reaminti importanța acestei date, participanții au avut șase puncte intermediare personalizate cu date importante din istoria Uniunii Europene. La fiecare punct de control s-au colectat piesele unui puzzle ce formează în final harta Uniunii Europene.

Primul concurent care a trecut linia de sosire a câștigat un iPod și trofeul celui mai rapid alergător. Cupe, medalii dar și alte premii și obiecte care să le reamintească de eveniment au primit toți participanții. Premii speciale au mai primit cel mai tânăr concurent, cel mai vârstnic cuplu, precum și cel mai informat cetățean despre istoria Uniunii Europene.

Cuplul de vârstnici care cunoaște atât semnificația zilei de 9 mai, cât și importanța de a fi cetățean european, i-a impresionat pe cei prezenți prin faptul că au alergat ținându-se de mână, un simbol al unității europene premiat de către organizatori.

Medalii speciale pregătite de către organizatori au câștigat și alergătoarele care au ajuns primele la linia de sosire.

Evenimentul în aer liber la care au fost invitaţi să participe toți cetățenii care au vrut să facă mișcare și să se relaxeze a fost organizat de Centrul Europe Direct Regiunea Centru din cadrul ADR Centru, alături de Centrul Europe Direct Alba Iulia din cadrul Fundației PAEM Alba, cu sprijinul Primăriei municipiului Alba Iulia.

Vezi galerie foto şi mai multe detalii, pe Sport.Alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax