Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sportiv de la CS Unirea Alba Iulia, premiat cu trei medalii de argint la Campionatul Național de Haltere U 12 și U 15

Publicat

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia a obținut trei medalii de argint la Campionatul Național de Haltere U 12 și U 15, prin sportivul Vîlcu Nicu Alexandru, care s-a clasat pe a doua treaptă a podiumului la stilurile smuls și împins, respectiv la total.

Campionatul Național de Haltere U 12 și U 15 s-a desfășurat, în această săptămână, de marți până vineri, la Botoșani. Vîlcu Nicu Alexandru (13 ani, categoria 67 de kilograme) a obținut de trei ori titlul de vicecampion național, rezultatul fiind extraordinar în condițiile în care sportivul este la primul an în care participă la Under 15.

Rezultate foarte bune au obținut și ceilalți trei sportivi legitimați la CS Unirea Alba Iulia, participanți la această competiție: Robert Năstase (cat. 61 de kg), Under 15, Ștefan Cosmin Constantin (plus 55 de kg) Under 12, Pânzaru Irimia Nicușor (cat. 45 de kg), Under 15.

Sportivii sunt antrenați de profesorul Ioan Frățilă. Următoarea competiție pentru secția de Haltere a CS Unirea Alba Iulia este, la mijlocul lunii iulie, Campionatul Național de Haltere Under 17, la Târgu Mureș.

„Este extraordinar că pe lista sportivilor cu rezultate foarte bune vedem nume noi. Acest lucru confirmă încă o dată că în județul nostru există copii cu potențial, dar și valoarea antrenorilor noștri”, a spus Corneliu Mureșan, directorul CS Unirea Alba Iulia.

Secția de Haltere a Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia datează din 1974, odată cu înființarea clubului, iar de atunci și până în prezent sportivii legitimați aici au obținut peste 300 de medalii la campionatele naționale și circa 10 medalii la cele internaționale.

La haltere există două stiluri:

  • Smuls (constă în ridicarea halterei cu ambele brațe printr-o singură mișcare continuă)
  • Aruncat (constă în ridicarea halterei până la piept, apoi în înălțarea ei prin întinderea brațelor în sus).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax