Connect with us
Publicitate

SPORT

Sportivii CS Unirea au fost premiați la Sala Unirii

Publicat

În perioada post-revoluţionară, Clubul Sportiv Unirea din Alba Iulia, prin sportivii săi, a reuşit să obţină performanţe notabile, în ciuda faptului că a fost un club relativ mic din punct de vedere al numărului de secţii pe ramuri de sport şi al bugetului alocat.

Principalele rezultate în aceşti ultimi ani le-au obţinut sportivii şi tehnicienii secţiei de atletism, care au reuşit să fie prezenţi la ultimele patru ediţii ale Jocurilor Olimpice (Atlanta – 1996, Sydney – 2000, Atena – 2004 şi Beijing – 2008), performanţă cu care doar cele mai mari cluburi ale ţării se pot lăuda. Aceştia au fost prezenţi cu rezultate notabile şi în arenele mondiale, astfel: Cupa Mondială de marş – un loc III, individual şi un loc V, cu echipa României, în 1999;  locul III pe echipe, în anii 2002 şi 2004, locul V pe echipe, în 2006 şi locul VI, în 2008; participare la Campionatele Mondiale de atletism: Goteborg – 1995, Edmonton – 2001, Helsinki – 2005, Berlin – 2009; participare la Campionatele Europene şi Cupa Europei; numeroase titluri la Jocurile Balcanice.

De asemenea, sportivii de la celelalte secţii cu rezultate bune (haltere, judo şi orientare) au fost prezenţi în arenele internaţionale, la competiţii de anvergură, precum Campionate Mondiale, Cupe Mondiale, Jocuri Balcanice ș.a.

În anul competiţional 2010,  sportivii CS Unirea Alba Iulia au reuşit, cu sprijinul autorităţilor locale şi centrale, să obţină o serie de performanţe notabile, pe care le amintim: 22 titluri de campioni naţionali, 18 medalii de argint la finalele Campionatelor Naţionale, 23 medalii de bronz la finalele Campionatelor Naţionale, un sportiv convocat la Lotul Olimpic, 9 sportivi convocaţi la loturile naţionale, un sportiv beneficiar al Bursei Olimpice, o participare la Campionatele Mondiale, 8 participări la etape de Cupă Mondială, 6 participări la Campionatele Europene, o participare la Cupa Europei, un loc V şi un loc VI la Campionatele Europene, un loc IX în clasamentul final al Cupei Mondiale, 2 medalii de aur, 3 medalii de argint şi 4 medalii de bronz  la Campionatele Balcanice, 19 participări la competiţii internaţionale, 72 participări la acţiuni sportive interne.

Acestea sunt rezultatele pentru care, vineri, la 92 de ani de la Marea Unire, în Sala Unirii, sportivii şi tehnicienii Clubului „Unirea” au fost premiaţi de către reprezentanţii autorităţilor judeţene şi locale. La eveniment au fost prezenți subprefectul de Alba, Raul Tudoraşcu, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel, viceprimarul Paul Voicu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Alba, Dan Opruţa, fostul director al CS Unirea Alba Iulia, Ioan Smadea, de al cărui nume se leagă marile performanţe realizate în istoria clubului (fiind, de asemenea, cel mai longeviv la conducerea acestui club) şi directorul Clubului Sportiv Universitatea Alba Iulia, Sorin Șimon.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax