Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sportivii și antrenorii cu rezultate de excepție vor avea prime și indemnizații mărite. Măsură aprobată de Guvern

Publicat

concurs orientare sportivaSportivii și antrenorii cu merite deosebite vor avea indemizații și prime mai mari, conform cadrulului normativ al măsurilor financiare din domeniul sportului de înaltă performanță actualizat, miercuri, de Guvern. Astfel, se majorează prima și indemnizațiile de lot olimpic pentru sportivi și antrenori.

Valoarea primelor este de până la 1.500 lei și se acordă din fondurile prevăzute cu această destinație în bugetul Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Nivelul indemnizațiilor pentru sportivi crește până la 1.000 lei/lună, iar nivelul indemnizațiilor pentru antrenorii care asigură pregătirea sportivilor beneficiari ai bursei olimpice se ridică până la 600 lei/lună. Aceste indemnizații se acordă pe perioada acțiunilor de pregătire sportivă și a competițiilor, la propunerea federațiilor sportive naționale de specialitate.

De asemenea, Hotărârea prevede că membrii comisiilor și colectivelor tehnice multidisciplinare din cadrul COSR și Ministerului Tineretului și Sportului care au contribuit la obținerea unor performanțe la Jocurile Olimpice, Jocurile Olimpice de Tineret, Jocurile Europei, Festivalul Olimpic al Tineretului European, Jocurile Francofoniei, pot fi premiați cu premii individuale de până la 15.000 lei. Suma premiilor alocate membrilor comisiilor tehnice nu poate depăși 25% din valoarea totală a premiilor acordate pentru un eveniment.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax