Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sportivul aiudean Levente Polgar, lăudat de ambasadoarea României în Spania, Gabriela Dancău

Publicat

Sportivul aiudean Levente Polgar a fost oaspete de seamă al Ambasadei României în Spania. Acesta a fost lăudat pe pagina de facebook a ambasadoarei țării noastre la Madri, Gabriela Dancău, care s-a declarat onorată de participarea acestuia la un maraton de 100 de kilometri, cu drapelul Invictus.

”Sunt zile în care mă bucură lumina Oamenilor… astăzi, a fost una dintre acele zile pentru că am avut ocazia să-l întâlnesc pe ultramaratonistul aiudean Polgar Levente Ioan, un român adevărat care respiră și trăiește pentru România, un învingător ca și Invictușii care, de cele mai multe ori, încearcă să își depășească limitele și condiția și care crede cu tărie în educație. Îmi aduc aminte că de un 1 decembrie, a alergat de la Aiud la Alba Iulia, purtând drapelul naţional, tocmai pentru a evidenția respectul pentru militarii care luptă în teatrele de operaţiuni. Este implicat în multe proiecte extraordinare și merită susținut pentru fiecare dintre acestea.

Sunt foarte onorată că a acceptat invitatia de a se alătura colegului meu, Mihai Sîrbu, de a parcurge în data de 15 septembrie 2018, cei 100 de kilometri dintre Madrid și Segovia, purtând însemnele Centenarului Marii Uniri şi ale României și a marca, cu fiecare kilometru parcurs, câte un an care a trecut de la Marea Unire din 1918” a scris ambasadoarea Gabriela Dancău pe pagina sa.

Mihai Sîrbu este purtătorul de cuvând al Ambasadei. Împreună cu acesta, Levi a purtat mesajul Centenarului pe o geantă și cu fiecare kilometru parcurs, cei doi au refăcut în mod simbolic timpul scurs de la Marea Unire.

”Am fost felicitat pe traseu, lumea ne striga mesaje frumoase și oamenii ne încurajau. A fost superb. O să retrăiesc acest moment și sper să fie din ce în ce mai frumos și sper ca și la anul, când preluăm președinția UE, să fiu la Madrid, la maraton”  a spus Levente Polgar pentru Alba24.

Cursa de 100 de kilometri dintre Madrid și Segovia se află la a opta ediție, iar traseul are o limită de timp de 21 de ore.

Levente și Mihai au traversat mai multe localități în care trăiesc și români care i-au aplaudat și le-au oferit apă și mâncare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax