Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sportivul Ionuț Zincă de la CS Unirea Alba Iulia, calificat în finala de medie distanță a Campionatelor Mondiale de Orientare 

Publicat

Ionuț Zincă, sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia, s-a calificat în finala de medie distanță a Campionatelor Mondiale de Orientare, ce se organizează în perioada 3-9 iulie în Cehia, la Dosksy.

Marți, 6 iulie, în prima parte a zilei, Ionuț Zincă s-a clasat pe locul 8 în seria A de calificare, în proba de medie distanță, rezultat ce i-a facilitat calificarea în finalele competiției, alături de cei mai buni din lume.

În finala de medie distanță a Campionatului Mondial de Orientare, Ionuț Zincă a ocupat locul 38, din 58 de sportivi participanți. În urma acestor rezultate, orientaristul CS Unirea Alba Iulia obține puncte importante pentru România.

Ionuț a început bine cursa din finale, însă a întâmpinat dificultăți în ultima parte a ei, în special din cauza mai multor crampe musculare, a traseului dificil – o pădure cu multe stânci –, respectiv a lipsei de antrenamente pe un astfel de teren greoi.

Joi, 8 iulie, Ionuț Zincă va participa la proba ștafetă (pe echipe), alături de alți doi sportivi, ambii legitimați la CS Unirea Alba Iulia.

”Prin calificarea în finala primului Campionat Mondial de Elită din ultimii 2 ani, Ionuț Zincă a reușit o performanță remarcabilă, atât pentru România, cât și pentru CS Unirea Alba Iulia. Avem încredere că la proba ștafetă echipa României, din care face parte și Ionuț, se va clasa în primele 20 de națiuni. Puțini știu care sunt eforturile și sacrificiile pe care le fac acești oameni pentru a obține asemenea performanțe, după ce practică mulți ani, cu mare pasiune, respect și determinare, acest sport frumos, care merită mai multă finanțare și mediatizare!”, a spus Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

Sportivii secției de orientare sunt pregătiți de instructorul Marius Anghel. CS Unirea Alba Iulia a dominat, în ultimii ani, competițiile naționale de orientare, având în echipă sportivi de excepție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax