Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sportul în aer liber la Alba Iulia: Fotbal, volei, tenis, skateboard, paintball sau ciclism. Vezi care sunt locurile unde te poți recrea


Publicat

Să practici sport este sănătos indiferent de mediul ambiant, iar mai ales cel practicat în aer liber aduce numeroase beneficii atât la nivel fizic, cât şi psihic, intelectual şi social. Fie că este vorba de fotbal, tenis, volei, ciclism, role, skateboard, călărie, cățărări sau paintball, Alba Iulia oferă fiecărui doritor rețeta perfectă.

Plimbări cu bicicleta, role, skateboard

Cei care doresc să se plimbe cu bicicleta, rolele sau skateboardul o pot face chiar în inima Cetății Alba Carolina, unde există aproximativ 5 km de pistă pentru biciclete, care înconjoară practic Fortificaţia de tip Vauban. Pe de altă parte, odată cu modernizarea și reabilitarea unor căi de acces din oraș, au fost amenajate piste pentru bicicliști în zona Calea Moţilor – strada Zlatnei – DN74 (ieșirea spre Micești) 3,3 km, pe strada Alexandru Ioan Cuza – E81 – DN1 (ieșirea spre Cluj-Napoca) 2,7 km, în zona Mamut – Parcul Dendrologic sunt cuprinşi 5,4 km  şi pe Bulevardul Transilvaniei 0,4 km.

La Poarta I a Cetății Alba Carolina, la punctul de informare turistică, pasionaţii sportului pe două roţi pot închiria biciclete atât pentru adulţi cât şi pentru copii, dotate cu schimbător de viteze, la preţul de 4 lei/oră sau 20 lei/zi, fiind disponibile zilnic în intervalul orar 11.00 – 16.00.

Centru I’Velo, din Parcul Cetate, pune la dispoziția doritorilor 70 de biciclete pentru închiriat, de luni până vineri între orele 11.00-20.00 și sâmbătă-duminică între orele 10.00-20.00. Tarifele de închiriere sunt de 4 lei pentru o oră şi 15 lei pentru 24 de ore. Tinerii sub 16 ani şi pensionarii au posibilitatea de a închiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv al talonului de pensie.

De asemenea, cei care doresc închirierea unei biciclete cu 4 locuri o pot face din zona Piața Cetății, prețul pentru o oră de plimbare fiind de 35 lei.

Pe Traseul Nordic există un alt punct de închiriat biciclete (atât pentru adulți cât și pentru copii), în incinta spațiilor RYMA. Aici tariful de închiriere a unei biciclete este de 5 lei/oră.

O gamă largă de sporturi dintre care amintim: fotbal, volei, tenis de masă, tenis de câmp, se pot practica la baza sportivă ”Winners Club Țălnar”. Aici, un teren de fotbal cu gazon sintetic de cea mai bună calitate, dimensiuni 52m x 34m, este pus la dispoziția doritorilor pentru meciuri amicale, dar și pentru multe alte competiții organizate atât în timpul zilei cât și seara, la lumina nocturnei. Prețul variză între 80 lei/oră în timpul zilei și 100 lei/oră pe nocturnă. Un teren de mini fotbal cu gazon sintetic de dimensiuni reduse 32m x 15m este ideal pentru meciuri între echipe formate din maxim 5 jucători. Prețul este de 45 lei/oră în timpul zilei și 55 lei/oră pe nocturnă. Tot aici se află și două terenuri de tenis, la dimensiunile oficiale, de asemenea cu gazon sintetic, cu o suprafată semirapidă pe care pot juca atât jucătorii profesioniști cât și cei amatori. Prețul este de 30 lei/oră în timpul zilei și 40 lei/oră pe nocturnă.

Împătimiții de mini fotbal și tenis de masă pot găsi în imediata apropiere a cetății, locul numit ”Fair Play Club”, situat în incinta Colegiului National ”Horea, Closca și Crișan”. Prețurile diferă în funcție de orarul în care sportivi doresc practicarea unuia dintre sporturi. Tenisul de masă poate fi jucat de luni – vineri între orele 14:00 – 23:00 și sâmbătă – duminică între orele 10:00 – 23:00. Prețul este de 14 lei/oră – cu paletele și mingile organizatorului, 12 lei/oră – cu paletele sau mingile organizatorului și 10 lei/oră – fără echipamentul organizatorului. Terenul de mini fotbal este accesibil doritorilor de luni – vineri în intervalul orar 13:00 – 18:00, la prețul de 80 lei/oră, în intervalul orar 18:00 – 19:00 la prețul de 100 lei/oră, iar în intervalul orar 19:00 – 24:00 la prețul de 120 lei/oră. sâmbătă – duminică în intervalul orar 08:00 – 24:00 100 lei/oră.

Cei aflați în zona Ampoi 3, în spatele benzinăriei Lukoil, pot merge la terenul de fotbal sintetic ”La Mischu”, unde o partidă de fotbal în timpul zilei costă 60 lei/oră, iar pe nocturnă 80 lei/oră.

(P)  Pe FashionSport.ro– puteți găsi haine și încălțăminte pentru sporturile în aer lliber

Tenis

Baza sportivă „Tenis Pro Lincă”, o bază exclusiv dedicată sportului alb – tenisul, așteaptă pasionații să descopere tainele unuia dintre cele mai nobile sporturi, pe unul din cele 3 terenuri de tenis, în cele mai bune condiții ambientale și cu o panoramă deosebită a zidurilor cetății. Programul de funcționare este zilnic între 8:00 și 21:00.

Tenis Club Sun este o altă bază sportivă dedicată tenisului, situată în Alba Iulia, Str. Fântânele Nr. 84. Tenis Club Sun oferă inițierea și formarea împătimiților de acest sport, indiferent de vârstă. Baza dispune de patru terenuri de zgură, dintre care două acoperite.

Iubitorii de tenis se pot delecta cu o partidă amicală între prieteni și la baza sportivă ”Constructorul”, situată în drum spre Pâclișa. În incinta bazei sunt amplasate 7 terenuri de tenis pe zgură, din care două cu instalaţie nocturnă, un teren de minifotbal şi tenis cu piciorul pe bitum, un teren de badminton pe gazon, un teren de golf cu două green-uri, un lac de pescuit sportiv, un bazin de înot, un poligon de tir sportiv pentru talere, glonţ şi aer comprimat. Programul bazei sportive este, de luni până vineri, între orele 09.00-16.00, iar sâmbăta între orele 09.00-18.00.

Călărie

Centrul de Echitaţie Alba Carolina cu acces de pe Traseul Sudic al cetății, oferă cursuri de călărie cu cai de rasa friziană aduși special din Olanda. Caii frizieni sunt recunoscuți pentru docilitate și ținuta lor aristocrată, fiind ideali atât pentru cursurile de începători, cât și pentru cele de avansați. Şedinţele de călărie sunt atent supravegheate de către instructori bine pregătiți.

Centru de echitatie este amenajat și în scop de agrement, oferind bucurii atât celor mici cât și celor mari. Copiii se pot amuza călărind poneii, iar întreaga familie poate face o plimbare cu trasura prin șanțurile Cetății Alba Carolina.

Pentru cei care urmează lecţiile de iniţiere în călărie se eliberează o diplomă de atestare a cursului. Preţul este de 35 lei/jumătate de oră, respectiv 70 lei/oră. Caii sunt disponibili între orele 9.00 – 21.00, cu excepţia perioadei când participă la schimbarea gărzii, eveniment ce are loc la ora 12.00.

(P)  Pe FashionSport.ro– puteți găsi haine și încălțăminte pentru sporturile în aer lliber

Trasee de cățărat, tiroliană

În Parcul de Aventură de pe Mamut, dependenții de arenalină și distracție pot găsi, printre atracțiile parcului, „Pânza de păianjen”, plasele de cățărat, punțile suspendate din scânduri, lanțuri, cauciucuri, sfori sau bușteni , căsuțele din copaci și nu în ultimul rând tirolienele și panourile de cățărat.

Traseele sunt marcate cu culori în funcție de vârstă: traseele mov sunt pentru copii între 4 și 8 ani, cele galbene sunt pentru copii peste 8 ani, cele verzi și albastre pentru persoane peste 16 ani. Prețul unei aventuri de o oră, cu tot echipamentul de protecție necesar, este de 10 lei.

Parcul se întinde pe o suprafață de aproximativ 2 hectare, se află în apropierea parcului dendrologic și a fost creat printr-un proiect al Asociaţiei Centrul Dynamis, care aparţine Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

Paintball

Paintball-ul poate fi jucat ca o activitate cu tentă aplicativ militară, în teren deschis sau închis, unde participanții împărțiți în echipe simulează o luptă strategică.

Jocul de echipă este antrenant și necesită atât efort fizic cât și mental, coordonare, cooperare și fără discuție ceva calități acceptate de grup. Paintball-ul este un joc care reușește să scoată participanții din cotidian și să îi elibereze de stresul acumulat într-o săptămână de muncă.

În Alba Iulia, acest sport poate fi jucat împreună cu prietenii la Paintball Warzone 223, situat în incinta bazei sportive ”Constructorul” din Alba Iulia sau la Paintball Park, Micești, Alba Iulia, unde prețul e de 30 lei/persoană, incluzând echipamentul de protecție, arma și 150 bile.

(P)  Pe FashionSport.ro– puteți găsi haine și încălțăminte pentru sporturile în aer lliber

Bogdan LAZĂR, Raul BACIUȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

LOCKDOWN în Franța. Președintele Macron a anunțat carantină strictă pentru cel puțin o lună. Școlile vor rămâne deschise

Publicat

Franţa va intra din nou într-un “lockdown” naţional începând de vineri pentru a limita răspândirea noului coronavirus, a anunţat miercuri preşedintele Emmanuel Macron într-un discurs către naţiune, relatează Reuters şi AFP. Școlile vor rămâne deschise.

“Am decis că trebuie să reintrăm începând de vineri în izolarea care a stopat virusul. Măsura este valabilă pentru întreg teritoriul naţional”, a declarat şeful statului într-o alocuţiune televizată.

Noile măsuri pe care le-a anunţat, şi care vor intra în vigoare de vineri, înseamnă că oamenii vor trebui să rămână în locuinţe cu excepţia achiziţionării de bunuri esenţiale, deplasărilor la medic sau orei zilnice de mişcare în aer liber. Noul “lockdown” va fi valabil cel puţin până la 1 decembrie.

Oamenilor li se va permite în continuare să meargă la serviciu dacă angajatorul va considera că este imposibil să lucreze de acasă şi, o diferenţă faţă de precedenta izolare din martie, cele mai multe şcoli vor rămâne deschise.

Barurile, restaurantele şi magazinele neesenţiale vor fi închise în Franţa începând de vineri în cadrul noului “lockdown”, a precizat Macron.

“Virusul circulă cu o viteză pe care nici cele mai pesimiste estimări nu au anticipat-o. Ca toţi vecinii noştri, suntem depăşiţi de creşterea bruscă a răspândirii virusului”, a declarat Macron în discursul său.

“Suntem cu toţii în aceeaşi situaţie: depăşiţi de un al doilea val despre care ştim că va fi mai greu, mai letal decât primul”, a adăugat el.

Franţa a raportat marţi 523 noi decese de noul coronavirus într-o singură zi, cel mai ridicat bilanţ zilnic din aprilie.

Sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Rezultatele îngrijorătoare ale unui studiu: Creierul uman ar putea îmbătrâni cu 10 ani din cauza Covid-19

Publicat

Cercetătorii avertizează că persoanele care se recuperează după COVID-19 pot suferi efecte semnificative asupra funcției creierului, cele mai grave cazuri de infecție fiind asociate cu un declin mental echivalent cu îmbătrânirea creierului cu 10 ani, potrivit Reuters.

Un studiu la care au participat peste 84.000 de persoane, condus de Adam Hampshire, medic la Imperial College London, a constatat efecte îngrijorătoare ale coronavirusului asupra creierului uman. Astfel, la pacienţii cu forme severe de COVID-19, infecţia poate provoca un deficit cognitiv semnificativ timp de câteva luni.

„Analizele noastre se aliniază opiniei potrivit căreia există consecinţe cognitive cronice ale COVID-19”, au scris cercetătorii într-un raport. „Oamenii care şi-au revenit, inclusiv cei care nu mai manifestă simptome, au prezentat deficite cognitive semnificative”.

Testele cognitive măsoară cât de bine îndeplineşte creierul anumite sarcini, spre exemplu amintirea cuvintelor sau îmbinarea pieselor de puzzle. Astfel de teste sunt utilizate pe scară largă pentru a evalua performanţele cerebrale la persoane care suferă de boli precum Alzheimer şi îi pot ajuta pe medici să monitorizeze tulburările temporare de la nivelul encefalului.

Echipa condusă de Hampshire a analizat rezultatele obţinute de 84.285 de persoane, în urma rezolvării testului numit „Great British Intelligence Test”. Constatările, care nu au fost încă revizuite de alţi experţi, au fost publicate online pe site-ul MedRxiv.

Aceştia au remarcat un deficit cognitiv „de dimensiuni substanţiale”, mai ales în rândul pacienţilor internaţi în urma îmbolnăvirii de COVID-19. În cele mai grave cazuri se remarcă efecte echivalente „declinului mediu al performanţelor generale pe o perioadă de 10 ani, la persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 70 de ani.”

Oamenii de ştiinţă care nu au fost implicaţi direct în cercetare susţin, însă, că rezultatele studiului ar trebui analizate prudent şi că testele trebuie continuate pentru a obţine date concludente.

„Funcţiile cognitive ale participanţilor nu au fost evaluate înainte de COVID-19, iar rezultatele nu reflectă recuperarea pe termen lung”, spune Joanna Wardlaw, profesor de neuroimagistică aplicată la Universitatea din Edinburgh. „Astfel, orice efect poate fi pe termen scurt”.

sursa: digi24.ro, reuters.com

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Transformă-ți vechiul telefon într-o cameră de supraveghere, un monitor pentru bebeluși sau un difuzor improbizat

Publicat

Dacă aveți telefoane vechi care adună praful într-un sertar undeva, nu le vindeți pe nimic. Dacă funcționează în continuare, le puteți folosi pentru aplicații domestice. Să zicem o cameră de securitate, un monitor pentru bebeluși sau un difuzor improvizat Google Home, de exemplu.

Una dintre cele mai utile modalități de a îmbunătăți ciclul unui telefon vechi este să îl transformați într-o cameră de securitate la domiciliu.

Veți avea nevoie doar de un trepied sau o montură și de niște programe software, precum aplicațiile Manything și Alfred.

Acest lucru funcționează și pentru tablete, desigur, deși configurarea și poziționarea acestora ar putea fi un pic mai complicată din cauza dimensiunii suplimentare.

Din moment ce multe dintre dispozitivele pe care te pregătești să le arunci sunt și rezistente la apă, o tabletă sau un telefon vechi, ți-ar putea servi drept cameră de supraveghere și în exterior.

Pasul 1: Aveți nevoie de o aplicație de cameră de securitate care rulează pe vechile dvs. telefoane

Pentru început, va trebui să alegeți o aplicație pentru camera de securitate pentru telefon. Majoritatea aplicațiilor oferă multe dintre aceleași caracteristici, cum ar fi streaming local, streaming cloud, înregistrarea și stocarea filmărilor la nivel local sau de la distanță și detectarea mișcării și alertele.

După configurare, veți putea să vă monitorizați spațiul de locuit și să vă controlați camera de securitate de oriunde, direct de pe noul dvs. telefon.

Una dintre cele mai bune opțiuni pentru configurarea telefonului ca și cameră de securitate este Alfred. Este multiplataforma, deci nu contează dacă vechiul dvs. telefon era un telefon Android sau iPhone. Și același lucru este valabil și pentru noul dvs. telefon.

Alfred este gratuit și vă oferă o vizualizare la distanță a fluxului live, detectarea mișcării cu alerte, stocare gratuită în cloud, o alimentare audio bidirecțională și utilizarea atât a camerelor frontale, cât și a celor spate. Pentru a debloca funcții suplimentare, cum ar fi vizualizarea și înregistrarea cu rezoluție mai mare, funcțiile de zoom, eliminarea anunțurilor și stocarea în cloud de 30 de zile, puteți face upgrade la Alfred Premium.

Descărcați Alfred (Android, iOS) atât pe telefoanele vechi, cât și pe cele noi sau pe orice tablete pe care doriți să le utilizați.

Pe noul telefon, glisați prin introducere și atingeți Start. Selectați Viewer și atingeți Next.

După ce ajungeți la pagina de conectare, faceți clic pe Conectați-vă cu Google (este necesar un cont Google) și conectați-vă cu acreditările contului dvs. Google.

Pe vechiul telefon, repetați aceiași pași, dar în loc să selectați Viewer, selectați Camera. Și asigurați-vă că vă conectați la același cont Google.

Odată ce ambele telefoane sunt conectate la Alfred, ați terminat cu configurarea. Alfred a simplificat opțiunile camerei pentru a include doar câteva setări. Pe iOS, puteți activa doar detectarea mișcării, puteți alege între camerele din față și din spate și activați sau dezactivați sunetul.

Dacă utilizați un dispozitiv Android, aveți acele opțiuni și puteți, de asemenea, să activați focalizarea continuă, să solicitați Alfred redeschiderea automată în cazul în care telefonul repornește, setați o rezoluție și activați o blocare a codului de acces.

De pe noul dvs. telefon, puteți modifica alte câteva setări, cum ar fi adăugarea altor persoane în Trust Circle (acordarea accesului altor persoane la fluxurile dvs. video), eliminarea unei camere, verificarea de câte ori s-a deconectat o cameră, stabilind sensibilitatea de detectare a mișcării și activând un filtru de lumină slabă pe camere.

Deși Alfred este o alegere solidă, rețineți că nu este singura alegere. De departe, de fapt. Manything, Salient Eye și Presence sunt toate opțiuni solide gratuite, cu un model de abonament accesibil, dacă aveți nevoie de mai multe funcții. Iar camera web IP este una dintre cele mai populare opțiuni numai pentru Android.

Pasul 2: alegeți un loc pentru a vă poziționa camera

După ce fluxul este activat, va trebui să configurați și să poziționați camera. Poate doriți să se concentreze pe punctul principal de intrare în casa dvs., curtea din spate, locul în care depozitați obiecte de valoare sau un punct pe care credeți că poate fi deosebit de vulnerabil.

De asemenea, puteți configura o cameră IP ca monitor pentru bebeluși.

Pasul 3: Montați și alimentați noile camere de securitate

Pentru a monta sau poziționa camera, un trepied mic pentru smartphone sau un suport cu ventuză poate face minuni și vă poate ajuta să poziționați camera într-un loc discret.

Pentru a lărgi câmpul vizual, luați în considerare cumpărarea unui obiectiv cu unghi larg pentru telefon, ceva care poate fi achiziționat online.

Fluxul video este foarte intensiv, iar telefonul va fi pornit 24/7. Pentru a împiedica moartea telefonului în primele ore, va trebui să îl poziționați aproape de o sursă de alimentare.

Un cablu Micro-USB sau Lightning de 3 metri vă va oferi mai multă flexibilitate în locul în care îl puneți.

Sursa: cnet.com

Foto: Captură youtube

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

68 de ani de la moartea lui Mircea Vulcănescu în temnița Aiudului. A salvat cu generozitate o viață și a murit ca un martir

Publicat

S-au împlinit 68 de ani de la moartea lui Mircea Vulcănescu în temnița Aiudului, în data de 28 octombrie 1952. Avea 48 de ani. A murit salvând un tânăr pentru care s-a întins pe cimentul rece și ud spre a-l încălzi. De la această generozitate ar fi contractat o boală pulmonară care i-a adus sfârșitul, iar presupusele sale ultime cuvinte, aproape mitologice, „să nu ne răzbunați!”, aveau să devină un reper în construcția discursului despre suferință în închisorile comuniste.

Mircea Vulcănescu (1904-1952). Filosof, sociolog, economist, profesor de etică, subsecretar de stat la Ministerul de Finanțe în perioada 28 ianuarie 1941-23 august 1944.

Arestat la 18 mai 1946 conform legii 312/1945 „pentru urmărirea şi sancționarea celor vinovați de dezastrul țării sau de crime de război”.

Memorialul Aiud a postat pe contul de Facebook un text prin care readuce la lumină destinul tragic al unuia dintre marii intelectuali ai României:

”Parcursul lui concentraționar înregistrează o scurtă detenție la închisoarea Arsenal (18-28 mai 1964), apoi eliberarea urmată de rearestare la 30 august 1946.

Condamnat la 8 ani temniță grea, începe executarea pedepsei la Aiud, apoi, la rejudecarea procesului, tranzitează închisoarea Văcărești (1947).

Al doilea proces al lotului (1947/8) nu schimbă condamnările inițiale, iar Vulcănescu va fi retrimis la Aiud. Cercetările în vederea unei anchete îl vor aduce la Jilava, în iarna 1950/51. Înapoiat la Aiud, avea să moară în toamna anului 1952.

Numele lui Mircea Vulcănescu a rămas cunoscut mai cu seamă în lumina gestului său din închisoare pentru salvarea vieții unui mai tânăr coleg de suferință.

Lui i se asociază istorisirea salvării de la moarte a unui tânăr istovit de puteri, pentru care s-ar fi întins pe cimentul rece și ud spre a-l încălzi.

De la această generozitate ar fi contractat o boală pulmonară care i-a adus sfârșitul, iar presupusele sale ultime cuvinte, aproape mitologice, „să nu ne răzbunați!”, aveau să devină un reper în construcția discursului despre suferință în închisorile comuniste.

Cariera sa interbelică, implicarea sa în dezbaterile de idei ale tinerei generații Criterion (cea mai importantă generație din istoria culturii române), cercetarea lui sociologică, publicistica și opera lui filosofică, precum și gestul său din detenție l-au înscris în memorie ca o figură luminoasă din generația interbelică întemnițată în comunism.

„În temniţă vorbea şi cuvântul lui era ascultat. Îi învăţa să gândească pe cei ce fuseseră conducători ai ţării. Concepţia sa era una profund creştină de pe poziţii politice democratice. Îl vedeam adesea la biserică, atunci când biserica din Aiud nu fusese încă transformată în W.C.

Întreţinând o febrilă activitate intelectuală în rândul deţinuţilor, Mircea Vulcănescu era un inamic declarat al marxiştilor. Din cauza unor prelegeri ţinute la Jilava a fost dus la camera neagră, aproape dezbrăcat, împreună cu alţi „bandiţi”.

Ţinuţi flămânzi, neavând pe ce să se odihnească, au început să cadă pe mâzga rece, care aducea îmbolnăvirea şi moartea. Mircea Vulcănescu s-a aşezat jos, ca să poată sta alţii pe el şi le-a zis: „Eu voi muri. Salvaţi-vă voi.

Nu a murit atunci, dar revenind la Aiud a continuat să vorbească iar ei au continuat să îl pedepsească până ce l-au ucis. A fost un om cu caracter de diamant.” – Ioan Ianolide – Întoarcerea la Hristos via Memorialul Aiud.

A fost și politician și orator de mare forță. Mircea Vulcănescu a deținut funcția de Subsecretar de Stat la Ministerul de Finanțe în guvernul Ion Antonescu, în perioada 27 ianuarie 1941 – 23 august 1944. Din această poziție i-a refuzat mentorului său, Nae Ionescu, scutirea de taxe pentru o mașină pe care acesta o adusese din Germania.

Unul dintre cei mai tenace negociatori ai României cu cel de-al Treilea Reich, Mircea Vulcănescu a reușit, între 1941 și 1944, să obțină pentru Banca Națională a României 8 vagoane de aur (confiscate de URSS imediat după 23 august 1944) și înzestrarea Armatei a 4-a cu echipament militar german nou.

A făcut parte, alături de Mircea Eliade, Emil Cioran și alții, din Generația Criterion.

În perioada stalinismului crunt prin care a trecut țara la jumătatea secolului trecut, s-au petrecut cele mai mari atrocități din istoria modernă a României.

Elitele țării au fost exterminate programatic în pușcăriile comuniste. Majoritatea lor au murit în chinuri năpraznice, înfometați, bătuți și chinuiți psihic prin hărțuirea familiilor. O rană adâncă pe care noii comuniști, din perioada ceaușistă au negat-o și o neagă în continuare.

Citește și: Generația care a înfăptuit Marea Unire, exterminată în beciurile comuniste. ”Răsplată” pentru părinții României Mari

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate