Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sporturile electronice vor fi recunoscute în România. Legea ”gaming” a fost depusă la Parlament

Publicat

Un proiect de lege privind recunoașterea sporturilor electronice în România a fost depus la Parlament. Demersul legislativ a fost făcut la solicitarea reprezentanților industriei de E-Sports.

Proiectul a fost inițiat de reprezentanții PNL în urma discuțiilor cu jucători profesioniști, manageri și organizatori de competiții din industria de E-Sports.

De asemenea, au avut loc mai multe consultări cu reprezentanții Federației Internaționale de Esports.

„România a înțeles mega-trendul sporturilor electronice și se adaptează din timp acestei realități. Noi propunem astăzi o recunoaștere care este solicitată de piață și care este conturată în parteneriat cu piața.

Această recunoaștere acționează ca un facilitator și accelerator pentru piață și industrie, ceea ce pentru România înseamnă că va obține mari beneficii financiare. Această propunere va aduce beneficii întregului ecosistem de E-Sports, de la jucători și echipe, până la cluburi, asociații și organizatori de competiții”, a declarat Mara Mareș, președintele Tineretului Național Liberal.

E-Sports este o componentă a industriei de gaming și ar putea atinge o cifră de afaceri de aproape 2 miliarde de euro anul acesta, la nivel global. Aceasta înseamnă o creștere de aproape 100% față de anul trecut.

Sumele în această industrie vin din sponsorizări, publicitate, drepturi de difuzare, vânzări de bilete la evenimentele live, vânzări de obiecte promoționale și achiziții in-game.

Grupul de lucru a fost format din Mara Mareș (Consilier de Stat), Tudor Dăescu (Bucharest Gaming Week/ Gaming Marathon/ Gaming Video Awards/ Esports Summit), Adrian Socaciu (Institutul Român Sportiv), Marius Radu (GG Industry/ Bucharest Gaming Week/ Gaming Marathon), Alexandru Ion (Nexus Gaming/ Romanian Esports League/ Gaming Marathon), Mihai Cotos (Digital Crusade) și Cosma Wolkonsky (YEPP).

Sursă foto: Pixabay free/byronton

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax