Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Sporuri între 32 și 212.000 de lei/persoană, câștigate în instanță de 230 de angajați din Primăria Alba Iulia

Publicat

primarie

Peste 200 de angajaţi ai Primăriei Alba Iulia, membri de sindicat au câştigat, în primă instanţă, includerea unor sporuri în salariul de bază, din decembrie 2016, plus majorarea de 20% prevăzută prin OUG 2, cu efecte din februarie 2017. Este vorba despre sume imense, neacordate şi pe care salariații le consideră cuvenite, actualizate cu indicele de inflaţie si dobânda aferentă, după cum se arată în decizia Tribunalului. Este vorba despre sume cuprinse între 32 de lei și 212.828 de lei, cele mai mari dintre aceste valori fiind obținute de persoane din conducerea Primăriei, directori sau șefi de servicii.

Sumele sunt calculate ca procent din salariile obținute de fiecare angajat indiferent dacă acesta este funcționar public sau personal contractual. Fiecare dintre cele două categorii de personal au intentat primăriei și totodată primarului Mircea Hava procese separate și au fost câștigate la sfârșitul anului trecut.

Primăria și-a și bugetat aceste sume pentru a fi plătite eșalonat pe o perioadă de cinci ani. Pentru anul 2017 suma care trebuie returnată angajaților, potrivit viceprimarului Paul Voicu, este de 365.264 lei iar pentru 2018 de 1.300.000 lei. Acesta este doar începutul unui efort bugetar care se va întinde pe următorii 5 ani. Viceprimarul a mai precizat că Primăria Alba Iulia nu este singura din țară la care salariații și-au obținut astfel de drepturi în instanță.

Plata sumelor respective și ale celor care vor urma să fie date salariaților a fost stabilită printr-o decizie a Tribunalului Alba:

„Dispune modificarea Dispoziţiilor emise de pârâtul PRIMARUL MUN. ALBA IULIA la data de 28.02.2017, în sensul stabilirii nivelului maxim al salariului de bază pentru fiecare funcţie, grad/treaptă, gradaţie, vechime în muncă şi în specialitate, prin includerea sporului de confidenţialitate de 15% şi a suplimentului treptei de salarizare de 25%, obţinute prin hotărâri judecătoreşti irevocabile, alături de sporul de dispozitiv luat în considerare la emiterea Dispoziţiilor respective, începând cu data de 21.12.2016, urmând ca la salariul de bază astfel stabilit să fie aplicată majorarea de 20% prevăzută de OUG nr.2/2017, începând cu luna februarie 2017, pentru membrii de sindicat ai Sindicatului Liber Solidaritatea din cadrul Primăriei Alba Iulia – funcţionarii publici menţionaţi mai sus.

Obligă pârâţii la calcularea şi plata către membrii de sindicat ai Sindicatului Liber Solidaritatea din cadrul Primăriei Alba Iulia – funcţionarii publici menţionaţi mai sus, a sumelor neacordate si cuvenite, conform modului de calcul prevăzut mai sus, începând cu data de 21.12.2016 şi, respectiv, 1.02.2017, pentru majorarea cu 20% şi în continuare, actualizate cu indicele de inflaţie si dobânda aferentă, de la data naşterii dreptului şi până la plata efectivă. Obligă pârâţii să plătească reclamantului suma de 4000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, este decizia Tribunalului Alba.

Decizia Tribunalului a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. the specialist

    sâmbătă, 10.02.2018 at 20:28

    cel cu 2.2 miliarde lei ce salar a avut de primeste atat. Poate verifica Curtea de Conturi si DNA. Hava se plange ca nu are bani dar un *super specialist* primeste aceasta suma. sau poate ca este chiar el* SUPER *

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax