Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sporuri mai mari pentru personalul medical care lucrează cu cazurile de COVID. Amendament adoptat în Camera Deputaților

Publicat

Parlamentul României a adoptat Legea 350/2020, care are cuprinde și un amendament depus de Florin Roman, în calitate deputat de Alba prin care se majorează de la 30% la 35%, plafonul pe ordonator de credite, ceea ce permite creșterea sporurilor pentru cei implicați direct în lupta împotriva COVID, în special personal medical din ATI, UPU sau boli infecțioase. 

Textul amendamentului adoptat este următorul:” Prin derogare de la alin.(1) și (2), începând cu data de 1 iulie 2020 și până la data declarării de către Organizația Mondială a Sănătății a încetării pandemiei Covid-19, pentru personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar, inclusiv personalul de specialitate din structurile paraclinice medico-sanitare și personalul paramedical, implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19, suma sporurilor, compensațiilor, adaosurilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator de credite nu poate depăși 35% din suma salariilor de bază, a indemnizațiilor de încadrare și a indemnizațiilor lunare, după caz”.

”Amendamentul a fost depus ca urmare a solicitării președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și a managerului Spitalului Județean, Diana Mârza. Amendamentul a fost susținut și de Ministrul Sănătății, doctorul Nelu Tătaru”, a declarat Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. as

    miercuri, 01.07.2020 at 07:06

    Atata timp cat exista legatura directa intre banii primiti si nr de infectati nu o sa vedem o scadere a nr de cazuri. Da, este o situatie aparte, dar asta e jobul care trebuie sa-l faca si gata, azi maine dam spor pt ca vin la servici.

  2. eu

    miercuri, 01.07.2020 at 08:59

    Buna ziua. Cu respect va rog Nu mai dati bani doctorilor. Daca ai Covid se feresc de tine de parca ai lepră, daca nu ai la fel si nu te baga in seama. Nu e posibil asa ceva. Mor oameni de boli cronice ca ei trebuie sa faca dânșii si sa se odihnească. Sa ne ferească Dumnezeu să ajungem pe la ei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax