Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sprijin de peste 1,5 milioane lei pentru refugiații ucraineni prin campania derulată de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia

Publicat

Comunitățile parohiale din județele Alba și Mureș au strâns până acum fonduri în sprijinul refugiaților ucraineni, în valoare de peste 1,5 milioane lei, anunță Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei. În Eparhia de Alba Iulia, până marți,  a fost strânsă suma de 520.000 lei. 

Pe parcursul celor opt săptămâni ale campaniei ”Din dragoste pentru ucraineni”, refugiaților le-au fost oferite hrană caldă în valoare de 286.500 lei, produse alimentare în valoare de 148.000 lei, precum și produse non-alimentare și igienico-sanitare în valoare de 129.200 lei, precizează sursa citată.

De la finalul lunii februarie și până în prezent, au fost organizate 21 de transporturi alimentare în Ucraina, în Republica Moldova sau la graniță, în valoare totală de 496.000 lei.

În momentul de față, în cadrul rețelei de cazare organizată la nivelul comunităților parohiale din Eparhia Alba Iuliei, sunt găzduite 170 de persoane.

Zilele acestea vor fi organizate alte două transporturi. Protopopiatul Sebeș va trimite un transport cu produse alimentare și nonalimentare de peste 1,5 tone, având ca destinație Consulatul Român din Solotvino (Ucraina).

Săptămâna viitoare, protopopiatul Sighișoara va organiza un transport la sediul Episcopiei Ortodoxe Române din Cahul (Republica Moldova), care va cuprinde articole sanitare și alimente donate de Lukas Spital (jud. Sibiu) și Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Sighișoara.

Tot în aceste zile, Protopopiatul Ortodox Blaj, prin parohiile din municipiul Blaj, participă la un eveniment caritabil prin care oferă pachete alimentare cetățenilor ucraineni care tranzitează stația CFR Blaj. Marți, au fost pregătite 107 porții cu hrană pentru refugiați.

Campania „Din dragoste pentru ucraineni” va continua. Cei care doresc să vină în sprijinul refugiaților ucraineni pot dona sume de bani în contul Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia (CUI 14188746, str. Mihai Viteazul, nr. 16, Alba Iulia, jud. Alba) RO35 RNCB 0003 0377 8639 0001, deschis la Banca Comercială Română, cu specificația „Ucraina” sau pot face donații la la sediile celor 10 protopopiate din Arhiepiscopia Alba Iuliei.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Ghiorghi

  marți, 19.04.2022 at 18:06

  Băi s”timabili ….pochii,dar o campanie de întrajutorare pt ROMÂNII din România,…pe CÂND???
  Că după cum se vede pt ,,capra” vecinului căutăm nutreț,în schim pe a noastră o lăsăm să moară de foame.
  Dar este …..SPECIFIC ROMÂNESC, nici o problemă.
  Succes ..POCHILOR

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax