Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sprijin financiar pentru CS Unirea și CS Universitatea din Alba Iulia. Câți bani vor fi alocați din bugetul local

Publicat

Clubul Sportiv Unirea și Clubul Sportiv Universitatea din Alba Iulia vor primi sprijin financiar de la bugetul local pentru susținerea performanței. Propunerile intră la aprobare în ședința Consiliului Local din 29 iunie.

Se propune alocarea sumei de câte 50.000 de lei pentru fiecare dintre cele două cluburi sportive.

La CS Unirea, banii sunt necesari pentru acoperirea cheltuielilor de achiziționare a echipamentelor sportive necesare pregătirii pentru competiții interne și internaționale. Solicitarea de sprijin financiar a fost făcută și pentru desfășurarea activitățlor și competițiilor sportive, în vederea acoperirii cheltuielilor curente privind selecția, pregătirea și participarea sportivilor la competiții, pregătire, indemnizații, premieri.

Anul 2022 a fost cel mai bun din istoria clubului, se arată în documentație. A obținut 239 de medalii, din care 110 de aur, 80 de argint, 49 de bronz.

La SC Unirea se antrenează aproape 200 de sportivi (copii, tineret, juniori, seniori), în cadrul celor 9 secții sportive, secții afiliate la federațiile de specialitate: atletism, box, culturism și fitness, haltere, judo, orientare, powerlifting, taekwondo wt și tenis de masă.

Pentru Clubul Sportiv Universitatea – secția de rugby, se solicită sprijin financiar pentru susținerea activității competiționale în anul 2023.

Activitatea secției de rugby se dorește a fi un impuls înspre cei tineri de a practica acest sport. Echipa de seniori și cea de juniori under 16 au fost înființate în aprilie 2019 la Alba Iulia. În 2021 secția rugby a CS Universitatea s-a înscris în competițiile oficiale patronate de Federația Română de Rugby. Municipiul a intrat din nou, astfel, pe harta oficială a acestui sport.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax