Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

CJ Alba va cumpăra simulator auto și aparate drugtest pentru polițiști. Sprijin financiar și pentru Jandarmerie

Publicat

Consiliul Județean Alba va sprijini financiar Inspectoratul de Poliție și Jandarmeria, prin achiziționarea unei autospeciale și a unor echipamente necesare pentru activitatea celor două instituții. În acest sens, se încheie protocoale de colaborare. Valoarea totală estimată a investiției este de aproape 600.000 de lei.

Pentru Poliția Alba, CJ va cumpăra un simulator auto, 7 aparate drugtest performante și un container frigorific, toate acestea în valoare de 296.000 lei inclusiv TVA.

Pentru Jandarmeria Alba, se va cumpăra o autospecială diesel 4×4, cu valoare estimată de 297.000 lei inclusiv TVA, ce va fi utilizată de Postul de Jandarmi Montan Arieşeni.

Bunurile vor fi achiziționate de Consiliul Județean Alba și date prin împrumut de folosință, gratuit (pe 10 ani/ comodat), celor două instituții.

Șapte aparate Drugtest, simulator auto și container frigorific pentru Poliția Alba

În documentația prezentată consilierilor județeni în ședința din iulie, se arată că, prin achiziționarea acestor bunuri, se va îmbunătăți activitatea Poliției.

În acest sens se încheie acordul de cooperare între UAT – Judeţul Alba prin Consiliul Judeţean Alba şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba pentru implementarea Proiectului de interes public judeţean pentru „Creşterea capacităţii operaţionale la solicitările cetăţenilor precum şi a capacităţii de investigare a structurilor Inspectoratului de Poliție Județean Alba”.

Pentru Biroul Pregătire Profesională din cadrul IPJ Alba este necesară dotarea cu un autovehicul tip pick-up sau break şi cu un simulator auto.

”Se constată faptul că, în ultimii ani, au fost deteriorate multe autospeciale din dotarea IPJ Alba, acest fapt datorându-se atât lipsei spaţiului propriu pentru instruirea poliţiştilor în domeniul conducerii autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară şi defensivă, cât şi a lipsei de experienţei poliţiştilor în ceea ce priveşte conducerea pe drumurile publice şi mai ales specializarea acestora în conducerea prioritară şi defensivă, datorită numărului mare de tineri încadraţi în poliţie în ultimii ani”, potrivit sursei citate.

Din bugetul CJ Alba se va cumpăra simulator auto, cu valoare estimată de 125.000 lei.

De asemenea, IPJ Alba necesită înzestrarea cu 7 aparate pentru determinarea prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante. Pentru cele aflate în dotare s-a constatat deficienţa privind stabilirea prezenţei în organism a substanţelor psihoactive. Din numărul total de teste pozitive constatate cu aparatul Drugtest, majoritatea sunt infirmate la analizele de sânge (din 114 testări 77 au fost infírmate).

”Pentru ca poliţiştii rutieri să acţioneze cât se poate de profesionist, prin constatarea fapte de natură penală, la regimul circulaţiei, pe linia consumului de substanţe psihoactive care să reliefeze eficienţa serviciilor prestate pentru întărirea autorităţii, dar şi pentru crearea unei imagini relevante din punct de vedere instituţional este necesarea dotarea cu noi aparate drugtest care să analizeze operativ şi cât se poate de corect probele de salivă”, potrivit documentației citate.

Valoarea estimată pentru cele 7 aparate Drugtest este de 154.000 lei (22.000 lei bucata).

Pentru Biroul pentru Protecţia Animalelor, va fi achiziționat container frigorific, în valoare estimată de 17.000 lei, ce va fi utilizat pentru ridicarea cadavrelor de animale și transport la DSVSA pentru efectuare necropsie, în cazurile în care această procedură este necesară.

Autospecială 4×4 pentru Jandarmeria Alba

Va fi achiziționată o autoutilitară cu tracţiune integrală 4×4, Diesel, care să fie utilizată de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba. Valoarea estimată este de estimată de 297.000 lei cu TVA.

În documentație se precizează că mijlocul de transport al Postului de Jandarmi Montan Arieşeni nu mai poate fi menţinut în parametrii care să asigure executarea misiunilor în condiţii optime. Este vorba despre autoturism marca Dacia Duster, fabricat în anul 2016, care a parcurs peste 150.000 km, în teren muntos greu accesibil, iar de multe ori deplasarea s-a executat în regim de urgenţă. Aceste condiții au dus la o mai rapidă degradare a acestuia decât în condiţii normale.

Pentru efectuarea în condiții de siguranță și eficiență a misiunilor viitoare, este necesară dotarea cu un alt mijloc de transport.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax