Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sprijin financiar pentru secția de rugby a Clubului Sportiv Universitatea Alba Iulia. Ce sumă va fi alocată de la bugetul local

Publicat

Clubul Sportiv Universitatea din Alba Iulia – secția rugby solicită sprijin financiar de la bugetul municipiului, în vederea susţinerii activităţii competiţionale în anul 2024. Proiectul intră la aprobare în ședința Consiliului Local din 25 iulie.

Clubul Sportiv Universitatea din Alba Iulia este o structură sportivă de drept public, în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, cu personalitate juridică. Îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în scopul organizării unor activităţi sportive.

CSU Alba Iulia are nevoie de sprijinul autorității publice locale pentru revitalizarea, popularizarea și dezvoltarea rugbyului în municipiul Alba Iulia, dar și în județul Alba, potrivit proiectului CL.

Acesta solicită alocarea sumei de 300.000 lei în vederea sprijinirii activității secției de rugby. Prin proiectul CL, se propune acordarea sumei de 200.000 de lei.

Echipa Universității a disputat meciurile corepunzătoare turului campionatului. S-a clasat pe locul 9 din 10 echipe, obținând o victorie (22-16 cu CSM Suceava). Este nevoie de resurse financiare pentru finalizarea competiției.

Fața de precendentele participări la competițiile de rugby în 15, echipa CS Universitatea Alba Iulia a înregistrat progres și a integrat jucători provenind din Republica Moldova.

Prin hotărâre de CL, din primăvara acestui an, pentru CSU Alba Iulia – secția de rugby a fost alocată suma de 200.000 lei din 500.000 lei solicitați.

Banii au acoperit necesarul turului competiției. Echipa va disputa în returul competiției două meciuri în plus, față de tur.

Obiectivele de performanță de realizat în sezonul competițional pentru care se solicită finanțarea:

  • clasarea echipei CSU Rugby Alba Iulia în primele 6 echipe ale Diviziei Naționale de Seniori din cele 10 participante
  • promovarea din grupa de promovare în cea de elită la Campionatul Național de Rugby în 7.

foto: Facebook/ CSU Rugby Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate