Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

SRI și SIE caută viitoarea generație de ofițeri. Oferta școlară pentru absolvenții de liceu. Condiții, detalii și concurs

Publicat

sri

Serviciul Român de Informații, (SRI) și Serviciul de Informații Externe (SIE) sunt în căutarea viitoarei generații de ofițeri. Pentru anul universitar 2020-2021, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” scoate la concurs locuri, pentru cursuri universitare de licență, după cum urmează:

Psihologie – informaţii, 10 locuri SRI, 10 locuri SIE.

Studii de securitate şi informaţii: 10 locuri SIE.

Serviciul de Informații Externe

Programul este adresat atât elevilor aflați în clasa a XII-a, cât și absolvenților cu diplomă de bacalaureat, cu vârsta maximă 23 de ani, care își doresc o carieră în domeniul securității naționale.

Procesul de evaluare pentru accesarea locurilor scoase la concurs de Serviciul de Informații Externe constă în:

I. Selecția candidaților, organizată de Serviciul de Informații Externe, conform criteriilor și procedurilor instituționale (etapă cu caracter eliminatoriu);

Procesul de selecție cuprinde următoarele etape:

Înscrierea candidaților, în perioada 20 februarie – 16 martie; persoanele interesate se pot adresa Departamentului de Resurse Umane al Serviciului de Informații Externe, la numărul de telefon 021.231.24.55 și 0741.319.205, în zilele lucrătoare, intervalul orar 08:00-20:00, sau prin accesarea adresei de e-mail resurse_umane@sie.ro.

Susținerea probelor eliminatorii:

Interviu de selecție – perioada 17 martie – 03 aprilie;
Evaluare psihologică – perioada 06 aprilie – 30 aprilie;
Evaluarea cunoștințelor de limbă străină – 04 mai – 08 mai;
Control medical – 11 mai – 22 mai.

Toate probele au loc în București.

Întocmirea dosarului de admitere pe locurile Serviciului de Informații Externe.
Etapele procesului de selecție sunt programate telefonic de reprezentatul Departamentului Resurse Umane al Serviciului de Informații Externe și se desfășoară în București.

Candidații la concursul de admitere pentru studii de licență la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” pe locurile Serviciului de Informații Externe trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele cerințe:

să aibă cetățenie română şi domiciliul stabil în România;
să aibă vârsta de până la 23 de ani împliniți în anul organizării concursului;
să aibă media la examenul de bacalaureat minimum 7,00;
să fie declarați „apt psihologic”;
să fie declarați „apt medical”, conform baremelor medicale legale;
să nu aibă cazier judiciar și fiscal; să nu se afle în preocuparea autorităților pentru fapte antisociale de orice natură;
să nu fie înscris în partide politice, organizații politice ori să se angajeze în scris că va renunța la această calitate și la orice activitate politică, după admiterea la instituția de învățământ militară;
să nu fie asociat unic, acționar majoritar ori să participe direct la administrarea sau conducerea unor organizații ori societăți comerciale, iar dacă se află în una din aceste situații, să se angajeze că după admiterea la instituția de învățământ militară, va renunța la această calitate.

Notă: De la condițiile de înscriere prezentate, nu se acordă derogări.

II. Concursul de admitere organizat de Academia Națională de Informații, prin parcurgerea probelor de examen corespunzătoare specializării alese.

Înscrierea la examenul de admitere a candidaților declarați admiși în urma parcurgerii procesului de selecție are loc la sediul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”.

Serviciul Român de Informații angajează

Termenul limită de înscriere pentru iniţierea procesului de selecţie în vederea participării la concursul de admitere 20.03.2020.

Înscrierea pentru selecţie se face prin trimiterea unui CV (care trebuie să conţină obligatoriu datele de contact ale candidatului, precum şi localitatea unde îi este mai facilă contactarea de către un reprezentant al structurilor de resurse umane ale SRI) şi a Consimţământului pentru prelucrarea datelor cu caracter personal la adresa de mail hr@sri.ro, cu titlul „Licenta ANIMV (Nume, prenume)”.

Termenul limită de înscriere pentru participarea la concursul de admitere – 10.07.2020

Pot participa la concursul de admitere doar candidaţii care promovează toate etapele specifice de selecţie pentru încadrarea în SRI. Detaliile referitoare la modalitatea de înscriere la concurs vor fi furnizate de către reprezentanţii structurilor de resurse umane ale SRI candidaţilor care promovează toate etapele de selecţie.

Perioada de desfăşurare a concursului: 27 – 31.07.2020

Durata studiilor: 3 ani 2020-2023

Forma de învăţământ: cu frecvenţă.

Pe durata studiilor, candidaţii declaraţi ADMIS vor avea calitatea de student militar al Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, din momentul înmatriculării în anul I de studii universitare de licenţă până la data absolvirii.

Candidaţii care doresc să participe la concursul de admitere în Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” trebuie să îndeplinească, în mod cumulativ, următoarele condiţii:

sunt absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat sau prezintă adeverinţă care atestă că vor susţine examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020;

NOTĂ:

În situaţia în care candidaţii au mai urmat un program de studii universitare de licenţă, cu suportarea cheltuielilor de la bugetul de stat, în conformitate cu art. 142 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, vor achita contravaloarea serviciilor de şcolarizare de care au beneficiat anterior cu finanţare de la bugetul de stat. Încasarea sumei reprezentând contravaloarea serviciilor de şcolarizare se realizează de către instituţia de învăţământ superior de stat care a asigurat şcolarizarea.

Cu ocazia înmatriculării în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, candidaţii vor prezenta dovada că au efectuat integral sau efectuează, în rate, plata serviciilor de şcolarizare.

au cetăţenie română şi domiciliul stabil în România;

au vârsta de până la 23 ani împliniţi în anul organizării concursului;

au fost declaraţi APT pentru participarea la concurs de către Serviciul Român de Informaţii.

Candidaţii care participă la concursul de admitere trebuie să:

fie dispuşi ca, după finalizarea programului de studii universitare de licenţă în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, să desfăşoare activităţi, în calitate de ofiţeri de informaţii, în orice zonă a teritoriului naţional, potrivit intereselor şi nevoilor instituţiei, în conformitate cu angajamentul semnat cu Serviciul Român de
Informaţii;

accepte, în situaţia în care vor fi declaraţi ADMIS, interzicerea ori restrângerea exercitării unor drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, conform dispoziţiilor din legislaţia în vigoare;

accepte efectuarea de verificări asupra activităţii şi comportamentului lor, precum şi verificările de securitate prevăzute de H.G. nr. 585/2002, cu modificările şi completările ulterioare, pentru aprobarea Standardelor naţionale de protecţie a informaţiilor clasificate în România, pentru determinarea eventualelor elemente de
incompatibilitate privind accesul la informaţii secrete de stat.

DE LA CONDIŢIILE DE ÎNSCRIERE NU SE ACORDĂ DEROGĂRI.

Înscriere

Înscrierea se va realiza online.

Opţiunea de a participa la concursul de admitere se face prin completarea unei cereri-tip adresată rectorului Academiei. Formularul se descarcă de pe site-ul Academiei, se completează şi se transmite la adresa de mail
admitere2020@animv.ro, până la data de 10.07.2020.

Documente pentru dosarul de concurs

Cererea va fi însoţită de următoarele documente scanate în format PDF:

1 copie scanată a diplomei de bacalaureat şi a foii matricole aferentă sau, pentru candidaţii care au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, adeverinţa însoţită de situaţia şcolară;

2 dovada echivalării acestor studii de către Centrul Naţional de Recunoaştere și Echivalare a Diplomelor, din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării, în condiț iile legii, în situaţia absolvirii studiilor liceale în instituţii acreditate de
învăţământ preuniversitar din străinătate;

3 copie a certificatului de naştere;

4 copie a cărţii de identitate;

5 copie a hotărârii judecătoreşti sau alte documente privind schimbarea numelui pentru cei care şi-au schimbat numele;

6 copie a certificatului de căsătorie, dacă este cazul;

7 dovada achitării taxei de înscriere, în valoare de 150 lei, prin virament bancar, în contul

RO35TREZ70120F330500XXXX, CF 4204267, deschis la Trezoreria Sector 1, Bucureşti, beneficiar UM 0418 Bucureşti, cu menţiunea Taxă înscriere licenţă pentru numele şi prenumele candidatului.

Sunt scutiţi de plata taxei de înscriere copiii personalului didactic şi didactic auxiliar aflat în activitate sau pensionat, precum şi copiii orfani de unul sau ambii părinţi ce au activat în sistemul de învăţământ.

Candidaţii care sunt exceptaţi de la plata taxei de înscriere trebuie să aibă la dosar o adeverinţă din care să rezulte că sunt îndeplinite condiţiile de exceptare de la plata taxei.

La data desfăşurării primei probe de concurs, candidații vor avea asupra lor originalele documentelor enumerate mai sus, în vederea certificării conformităţii cu originalul, potrivit O.U.G. nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

NOTĂ:

După verificare, acceptare şi înregistrare, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” va solicita unităţilor Serviciului Român de Informaţii să confirme, până la data de 17.07.2020, îndeplinirea de către candidaţi a condiţiilor de participare la concurs şi să transmită fişa medicală a candidaţilor declaraţi APT pentru participarea la concurs.

La sediul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” în perioada 27 – 31.07.2020, se vor susţine următoarele probe de concurs:

Facultatea de Informaţii – specializarea „Psihologie informaţii”: Limba şi literatura română (proba scrisă I); Psihologie (proba scrisă II).
În stabilirea subiectelor de examinare pentru probele scrise se va avea în vedere programa recomandată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru examenul de bacalaureat, sesiunea 2020.

Pentru efectuarea clasamentelor candidaţilor, în vederea ocupării locurilor scoase la concurs, media generală de admitere va fi calculată ca medie aritmetică a notelor obţinute la cele două discipline de concurs. Media generală minimă de admitere este 5,00 (cinci).

Dacă în clasamentul final, pe ultimul loc, sunt mai mulţi candidaţi cu aceeaşi medie, este admis candidatul care a obţinut nota cea mai mare la proba scrisă I a concursului de admitere.

Candidaţii la studiile universitare de licenţă care au obţinut, în perioada studiilor liceale, distincţii (premiile I, II, III, menţiune) la olimpiadele şcolare internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei şi Cercetării beneficiază de dreptul de a se înscrie, fără susţinerea concursului de admitere, pe locuri finanţate de la buget.

Candidaţii la studiile universitare de licenţă care au obţinut, în perioada studiilor liceale, distincţii la olimpiadele şcolare şi/sau la alte concursuri naţionale sau internaţionale vor susţine toate probele de concurs, cu excepţia celei de la disciplina la care au obţinut distincţie, dacă aceasta este probă de concurs, şi la care, din oficiu, vor obţine punctajul maxim (nota 10,00).

Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” nu asigură cazarea şi hrănirea candidaţilor pe perioada susţinerii concursului de admitere.

 

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Nebunu Vili Dorin

    vineri, 03.04.2020 at 19:27

    Vreau sa devin ofițer la voi dacă știți sa ma învățați

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax