Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Stadiul investiţiilor în infrastructură la Blaj. Lucrări de asfaltare a străzilor, canalizare, modernizare parcuri, şcoli şi grădiniţe

Publicat

Lucrările de investiţii continuă în această perioadă la Blaj, în speciale cele privind infrastructura. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, în septembrie vor fi gestionate 10 astfel de proiecte în desfăşurare.

Cea mai importantă lucrare de investiție care se derulează în această perioadă în municipiul Blaj este cea de extindere a sistemului de canalizare. În prezent se lucrează la refacerea stratului asfaltic după extinderea canalizării în cartierul Ciufud și pe strada Aurel Vlaicu. De asemenea, au început lucrările de introducere a canalizării pe alte trei străzi: Ceferiștilor, Costache Negri și Tiur 3. Edilii sunt preocupați de întârzierile înregistrate totuși de executantul acestui important proiect fața de graficul prezentat, însă au primit asigurări că acestea vor fi recuperate până la sfârșitul anului. Lucrările de construcție la stația de epurare sunt în termenele convenite, până acum fiind executate mai mult de jumătate din lucrări.

Lucrările de amenajare a două noi parcuri se apropie de finalizare. La Parcul Timotei Cipariu sunt în curs de montare locurile de joacă pentru copii și terenul sintetic de tenis. La Parcul Mănărade se preconizează că amenajarea se va finaliza până la sfârșitul lunii octombrie.

Un alt obiectiv de mare investiție o reprezintă modernizarea Pieței mari agroalimentare, administrația publică locală stabilind ca termen de finalizare cea de doua jumătate a lunii septembrie, atunci când va fi organizată o nouă ediție a manifestării” Bogățiile Toamnei”.

În luna august s-a încheiat și amenajarea unei săli de sport pentru Școala Generală “Toma Cocișiu”. Şcoala unde frecventează cursurile aproximativ 600 de elevi nu a avut niciodată până acum o sală de sport proprie, elevii fiind nevoiți de multe ori să desfășoare orele de sport în parc sau la alte instituții de învățământ. Clădirea în care a fost amenajată noua sală de sport a fost achiziționată de administrația publică locală și a fost mai apoi dată în folosință gratuită școlii generale.

Se continuă şi lucrările la noua grădiniță de pe Câmpia Libertății. În prezent se execută finisajele interioare, se montează gresie și faianță.

Tot în luna august s-a finalizat modernizarea a încă două străzi de pe raza municipiului. Este vorba de Iazului și Morii. Cu acestea, practic Blajul mai are doar o stradă nemodernizată, strada Stefan Ludwig Roth (150 ml), o porțiune din strada Axente Sever și o porțiune din strada P.P.Aron. Până anul viitor însă toate cele trei vor fi de asemenea modernizate, nu înainte ca toate utilitățile să fie introduse pe acestea.

O altă investiție importantă a lunii august o reprezintă schimbarea de către Apa CTTA Blaj a conductei magistrale de apă care făcea legătura cu bazinele de apă ale orașului. Capacitatea conductei schimbate este semnificativ mai mare astfel că nu vor mai exista străzi cu un debit al apei redus.

Tot furnizorul local de apă lucrează în aceste zile la montarea unui stații de pompare în localitatea componentă Spătac. Deși apa potabilă a fost introdusă încă din anul 2008, lipsa unui debit corespunzator a împiedicat locuitorii să se racordeze în mod corespunzător la conducta principală. Odată cu construirea acestei stații de pompare, problema debitului va fi rezolvată și locuitorii din Spătac vor putea beneficia în proporție de sută la sută de apă potabilă, chiar la ei în gospodării.

În această perioadă se execută și lucrări de mai mică dimensiune precum construirea de rigole la Tiur, montarea de dale pe strada Samuil Micu, reparații la grădiniţa din Parcul Avram Iancu sau la Spitalul Municipal.

Pentru luna septembrie, estimările arată că edilii vor gestiona cel puțin 10 lucrări de investiții.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax