Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Lucrări de extindere la sistemul de canalizare în Blaj. La finalul proiectului de 29 de milioane lei, 50 de străzi vor fi racordate la reţea

Publicat

În cadrul contractului de extindere a sistemului de canalizare în municipiul Blaj, pe baza proiectului finanţat cu fonduri europene, au fost introduse până acum conducte pe o distanţă de peste un kilometru. Lucrarile de extindere pe străzile Livezii şi Iazului au fost finalizate, iar în prezent se lucrează pe străzile Golescu şi Morii.

Responsabilii Apa CTTA au comunicat că extinderea canalizării va continua anul acesta, în funcţie de condiţiile meteo, pe străzile Gheorghe Bariţiu, Petru Pavel Aron, Barbu Lăutaru şi St. Ludwig Roth.

Primăria municipiului Blaj monitorizează prin personal calificat lucrările care se efectuează pe aceste străzi, punând accent pe gradul de compactare al pământului deasupra conductelor noi introduse.

În parallel, se execută lucrări şi la staţia de epurare a apelor menajere care va deservi municipiul Blaj. Se află în curs de execuţie curăţarea amplasamentului de resturi vegetale şi se demolează platformele rămase de la vechea staţie de epurare.

Până în luna februarie a anului viitor, se va executa împrejmuirea noii staţii, vor continua lucrările de demolare a vechilor clădiri şi se vor ridica terasamente pentru viitoarele decantoare şi reactoare biologice.

În cadrul proiectului cu finanţare din fonduri europene derulat de Apa CTTA la Blaj, 50 de străzi din municipiu vor beneficia până în 2014 de lucrări de extindere a reţelei de canalizare. Valoarea proiectului este de 29 de milioane lei.

Pe lângă introducerea efectivă a noilor reţele şi construirea unei noi statii de epurare, operatorul de apă îşi mai propune să monteze pe raza municipiului 14 staţii de pompare.

La sfârşitul celor 20 de luni de execuţie, aproximativ 7.000 de blăjeni vor fi beneficiari direcţi ai acestei investiţii, în condiţiile în care în prezent doar 60% dintre locuinţe sunt racordate la sistemul centralizat de canalizare.

“Blăjenii se pot convinge deja cu ochii lor că lucrările de extindere a canalizării au început, sunt în plină desfăşurare, astfel că, peste 20 de luni, 90% dintre cetăţenii acestui oraş se vor putea racorda la sistemul centralizat . Vom putea bifa în acest mod unul dintre cei mai importanţi indicatori de civilizaţie, absolut obligatorii în anul 2012”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Foto: arhive

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax