Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Stadiul lucrărilor de la intrare în Alba Iulia dinspre Cluj: Podul și rețeaua de canalizare pluvială, reparate în proporție de 90%

Publicat

Primăria municipiului Alba Iulia a transmis informații cu privire la stadiul lucrărilor din proiectul de modernizare a șoselei de la intrare în Alba Iulia dinspre Cluj,  „Modernizare DN1 – E81 de la km 382+400 până la km 385+160 – strada Alexandru Ioan Cuza, inclusiv Podul peste râul Ampoi şi Pasajul peste CF Alba Iulia”. În procente, stadiul fizic al activităţilor din contractul de finanţare este de 65%.

Sistemul rutier a fost reabilitat, până în prezent s-a turnat stratul binder pe 95% din suprafaţă. Sistemul pietonal şi pista de biciclete au fost realizate în procent de 40,00% din suprafaţa totală. Reţeaua de canalizare pluvială nouă este realizată în 90% din totalul de 270 ml. Un progres notabil se poate semnala şi în cazul iluminatului public realizat în cotă de 60%. Reabilitarea reţelelor de apă este aproape finalizată -80%, la fel şi fundaţiile adâncite turnate în proporţie de 95%.

În ceea ce priveşte lucrările prevăzute de reabilitarea podului peste râul Ampoi stadiul atins este de 90%. Pasajul peste calea ferată la km 384+870, s-a depășit jumatate din nivelul lucrărilor prevăzute.

Prin acest proiect se urmăreşte îmbunătăţirea accesibilităţii centrului urban Alba Iulia şi a legăturilor lui cu ariile limitrofe, venind astfel în întâmpinarea sutelor, miilor de navetişti sau a miilor de turişti care vizitează ori a călătorilor care doar tranzitează municipiul Alba Iulia.

Valoarea totală a proiectului este de 30.375.822,06 lei din care: valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională – 19.399.627,18 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional – 4.261.399,13 lei, valoare eligibilă buget local – 482.878,09 lei , valoare neeligibilă – 6.231.917,66 lei.

Proiectul are prevăzută ca dată de finalizare a perioadei de implementare 15 mai 2013.

Acest proiect care face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Alba Iulia este implementat de Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Alba Iulia în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere, Domeniul de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub domeniul: Centre urbane având ca Organism Intermediar Agenţia pentru Dezvolatre Regională Centru şi Autoritate de Management Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax