Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Stadiul lucrărilor în mai multe zone din Alba Iulia. Şantierele îngreunează activitatea firmelor, traficul rutier şi pietonal

Publicat

Şantierele din mai multe zone ale municipiului Alba Iulia continuă. Ritmul lent în care se lucrează îngreunează circulaţia şi dă bătăi de cap locuitorilor grăbiţi, care au drumuri de făcut mai ales în centrul oraşului.

Pe strada Mihai Viteazul, porțiunea din centrul oraşului, lucrările nu au fost finalizate. Toată piatra cubică a fost demontată în urma unei intervenții a E.ON Gaz. În ultima săptămână, muncitorii firmei care reabilitează strada nu au mai făcut nimic.

Reprezentanţii administraţiei locale ne-au comunicat că lucrările au fost terminate în procent de 60%. Se mai amenajează stratul de uzură la carosabil şi intersecţia cu strada Lucian Blaga. Pietonii, însă, se plâng că sunt nevoiţi să facă echilibristică printre pietre cubice scoase şi lăsate la „bronzat” şi alte elemente de amenajare a drumului.  Mai mult decât atât, agenţii economici din zona până la Poarta I a Cetăţii reclamă că, din cauza lucrărilor, au pierdut din clienţi.

Tot pe strada Mihai Viteazul pe segmentul aflat în interiorul Cetații , amenajările au ajuns până aproape de Catedrala Reîntregirii. Doar în zona Catedralei Romano-catolice se lucrează mai greu, din cauza unor alte activităţi de reabilitare la clădirile Episcopiei Romano-catolice.

Şantierele continuă şi în Parcul Custozza, unde se desfăşoară excavări pentru infrastructură, în apropierea Porţii a V-a şi în Parcul din Cetate pe latura dinspre Universitate. Reprezentanţii administraţiei locale au precizat că în Cetatea Alba Carolina au fost amenajate, până la această dată, drumurile şi aleile, în proporţie de 40,15%, iluminatul în zona interioară a Cetăţii – 30,00%, canalul tehnic (pentru operatorii de transmisii date) 47,12% şi reţele apă-canal – 24,12%.

Vă prezentăm stadiul lucrărilor pe străzile incluse în programe de reabilitare, potrivit informaţiilor transmise de Primăria Alba Iulia:

– lucrări executate în proporție de 100%: str. București, str. Dobrogei, str. Zorilor, str. Lucian Blaga, str. Gheorghe Doja, str. Luminii

– lucrări executate în proporție de 80%: str. Munteniei (în derulare, amenajare strat uzură)

– lucrări executate în proporție de 70%: str. Oituz ( în derulare strat de binder şi stratul de uzură)

– lucrări executate în proporție de 70%: str. Popa Laurean (în derulare, straturile de piatră spartă, binder şi uzură)

– lucrări executate în proporție de 60%: str. Mihai Viteazu (în derulare, amenajare strat de uzură şi intersecţia cu str. Lucian Blaga)

– lucrări executate în proporție de 50%: str. Traian (în derulare, executare strat de uzură şi lucrări de bordurare – 50%)

– lucrări executate în proporție de 50%: str. Andrei Mureşanu (în derulare, aplicare strat de piatră spartă şi îmbrăcăminte asfaltică, în proporţie de 50% este bordurat trotuarul)

– lucrări executate în proporție de 10%, pe str. Morii, la săpăturile pentru trotuare şi 50% la bordurare.

Tot de la Primăria Alba Iulia am aflat că pasajul peste calea ferată din Partoş se va închide din 25 iulie. În prezent se lucrează la infrastructură, pentru consolidarea pilelor de susţinere a pasajului şi lucrări de protecţie a bretelei de ieşire spre Sebeş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax