Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Stadiul lucrărilor la sediul nou al Seminarului Teologic Ortodox din Alba Iulia, o investiţie de peste 3 milioane de euro. Vezi imagini

Publicat

Seminarul Teologic „Mitropolit Simion Ștefan” din Alba Iulia își construiește un nou sediu. Acesta va fi un campus preuniversitar, care va dispune de condiții pentru liceu, gimnaziu, școală primară și grădiniță. Prima clădire are ca termen de finalizare data de 29 septembrie.

Proiectul celui mai nou sediu de școală din Alba Iulia aparține fostului arhiepiscop de Alba Iulia, Înalt Preasfințitului Andrei. Partea financiară, peste 3 milioane de euro, este asigurată de Banca Europeană de Investiții, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și Guvernul României. Noul amplasament al școlii se întinde pe o suprafață de 16.250 mp, aflată în capătul Bulevardului Transilvaniei, spre Schit.

În aceste zile, lucrările se desfășoară la principalul corp al campusului. Acesta va cuprinde, pe lângă 12 săli de clasă, și alte câteva laboratoare, o bibliotecă, și o sală de festivități. Potrivit directorului instituției, părintele Nicolae Topîrcean, „acum se lucrează la una din fațadele clădirii. În interior sunt terminate etajele 1 și 2, iar la parter mai trebuie pus doar parchetul”.

În paralel cu construcția acestei clădiri, este așteptată și finalizarea construcției capelei, aflată în centrul campusului. Finanțarea acesteia este asigurată de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

Ideea unui nou sediu a venit datorită extinderii ofertei educaționale la nivelele de gimnaziu, încă de anii trecuți. În prezent, în Seminarul Teologic Ortodox studiază peste 200 de elevi, împărțiți, la liceu, în două profile: teologie pastorală și filologie. Odată cu primele clase de gimnaziu, actualul sediu, situat pe strada Vasile Goldiș, a devenit destul de aglomerat. După mutarea școlii în noul sediu, actuala clădire va funcționa doar pe post de cămin pentru seminariști sau pentru studenții Facultății de Teologie.

Deși sperau ca anul şcolar să îi prindă în noile săli de clasă, elevii acestei școli vor trebui să mai aștepte puțin. Cu toate că prima clădire va fi finalizată la sfârșitul acestei luni, mutarea în noul sediu s-ar putea să mai întârzie, din cauza procedurilor de licitație pentru mobilierul școlii.

Serafim ARMANCA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

10 Comentarii

10 Comentarii

  1. Marius

    joi, 13.09.2012 at 13:35

    Felicitaaaari!!!

  2. Maestrul Papusar

    joi, 13.09.2012 at 22:05

    Pepiniera de ****… asta ne trebuie noua , in loc sa construiasca azile de batrani sau orfelinate ei isi maresc „stupul” de pungasi

    • milan

      vineri, 14.09.2012 at 09:56

      ai dreptate!!! se inchid spitale ca nu sunt bani..nu avem aparatura necesara… nu sunt gradinite si scoli suficiente, nu au copii de pe sate cu ce merge la scoala(transport), numarul somerilor crese de la o zi la alta!! nu sunt bani pt infrastuctura dar pt astfel de investitii sunt!!! oare nu e prea batator la ochi??? daca majoritatea sunt „cu ochii inchisi”,nu uitati ca mai sunt si care vad!! BOR-cei mai mari smenari si inselatori..se imbogatesc pe spinarea amaratilor creduli!!

  3. ANONIMUS

    vineri, 14.09.2012 at 21:20

    va ieste ciuda pt ca ei au conditi si copii vostri sunt in scoli insalubre?
    sa invete si sa isi vada de treaba lor sa nu strice si sa invete pana seara la 1 -2 noapte pt o nota buna asta inseamna performanta nu furt nesimtitilor.

    • milan

      sâmbătă, 15.09.2012 at 12:35

      sigur esti de-al lor!! poate sa aiba toate conditiile si or sa iese smenari ca si tatii lor, inselatori!!! ce vina au restul copiilor de trebuie sa indure conditiile mizerabile din scolile romanesti?? sugerezi ca trebuie toti sa se inscrie la scolile BOR? oricume eu vorbem de banii investiti nu de ce au ei..treaba lor ce au, dar sa le faca din fonduri proprii!! in tara asta e nevoie urgenta de alte investitii!!! nu scoli de popi!!

      • bau

        sâmbătă, 15.09.2012 at 13:01

        Traiasca BISERICA ORTODOXA SRL ce mai mare afacere postdecembrista.
        Miliarde de euro de la bugetele locale si de stat pentru construirea a peste 3000 de biserici in ultimii 20 de ani
        Catedrala Mantuirii neamului va ajunge la un miliard de euro (deja este estimata la jumatate de miliard dar va creste…)
        Cite spitale noi a construit statul in ultimii 20 de ani? Nici unul !!! In schimb au inchis unele ca, cica nu erau rentabile. Adica bolnavii nu erau prea grav bolnavi…..
        Asta inseamna ca bisericile sint rentabile????

  4. baubau

    marți, 18.09.2012 at 21:01

    Dragilor Biserica nu e Statul, e problema lui ca nu se fac spitale, pe cand Biserica are sute de case de copii si azile de batrani+asistenta medicala pt sute de pers. Mai informati-va bine inainte de a vorbii cuvinte seci fara nici o valoare culturala. Oamenii mediocrii critica tot ceea ce alti fac. Daca sunteti mai buni veniti cu propuneri realiste si mai povestim …

    • cucuadevarat

      marți, 18.09.2012 at 22:52

      dragule…….bisericile se fac aproape in intregime cu bani de la stat. Ai priceput??

      Biserica nu este de vina ca nu se fac spitale, dar este de vina ca mulge bani de stat, bani cu care s-ar putea face spitale

      Mai infomeaza-te inainte sa sari in sus sa aperi gasca asta de profitori care a confiscat ortodoxia

  5. Rels

    vineri, 21.09.2012 at 19:13

    cu bani de la stat?…dar unde-i statul cand aveti voi nevoie de el?habar nu aveti voi ma de unde vin banii:)) numa ziceti:))) va ia statu mancarea de la gura si se satura grasii aia de dorm in senatul ala de cacat si taceti malc ca niste sclavi ce santeti si comentatiu pe site-uri sa va dati mari…da stiti ce asta meritati:*:* seminaru ala o sa se construiasca si voi puteti sa ziceti ce plm vreti ca nu o sa opriti nimic…va manca **** si voi sariti la gatul celor ce nu au nicio treaba…daca indura…dati-i la seminar si nu o sa mai indure…:))aia va asteapta cu bratele deschise si fara taxa:))) si zic din experienta

  6. Rels

    vineri, 21.09.2012 at 19:15

    statul nu-i in stare decat sa fure…ce bani sa dea…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax