Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Stadiul lucrărilor pe DN74, în zona Miceşti. Modernizări pe strada Zlatnei, întârziate de mutarea reţelei de gaz şi canalizare

Publicat

Reprezentanţii administraţiei locale au transmis informaţii privind stadiul lucrărilor pe tronsonul DN74 – Calea Moţilor – strada Zlatnei, la ieşire din Alba Iulia spre Miceşti. Până la începutul lunii decembrie, acestea sunt executate în proporţie de 66,08%, din punctul de vedere al investiţiei. În 12 decembrie, urmează organizarea unei licitaţii pentru execuţia lucrărilor de “canalizaţie”.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a municipiului Alba Iulia cuprinde proiectul “Moodernizare DN74 de la km 99+870 la km 103+175, strada Zlatnei şi Calea Moţilor, Municipiul Alba Iulia, judeţul Alba” în cadrul căruia sunt prevăzute reparaţii şi reabilitări ale străzilor Zlatnei și Calea Moților situate pe DN74 de la km 99+870 la km 103+175.

Lucrările de pe DN74 constau în extinderea tramei stradale de la două benzi de circulaţie, la trei benzi. Cea de-a treia bandă este destinată în principal stocajului auto, dar şi pentru a facilita depăşirile. Un alt obiectiv al modernizării îl constituie pista de biciclete (6.610mp), modernizarea trotuarelor, a rigolelor, a reţelelor de utilităţi, iluminat stradal şi mobilier urban. Suprafaţa estimată pentru sistematizare este de 59.642 mp. La această dată, proiectul este implementat valoric în procent de 66,08%.

Pe Calea Moţilor s-a turnat stratul de legătura binder integral. Stratul de uzură s-a executat pe o suprafaţă de 100 ml. Pe tronsonul descris de strada Zlatnei s-au executat în întregime podeţele de traversare, fundaţiile adâncite sunt finalizate (2910 ml). La suprastructura drumului s-a intervenit cu straturile de balast şi piatră spartă în procent de 100%. Betonul stabilizat s-a turnat în proporţie de 90%, iar stratul de legătură binder a fost aşternut pe o lungime de 845 ml.

Lucrările la suprastructura drumului de pe strada Zlatnei au suferit întârzieri, fiind îngreunate de operaţiunea de mutare a reţelei de gaz metan, inclusiv a branşamentelor la proprietăţi. Un alt impediment semnalat – neconformităţi în execuţie la reţeaua de canalizare menajeră între km 102+590 şi km 102+000, lucrare executată de S.C. „Hidroconstrucţia” S.A. Sebeş – a dus la amânarea turnării stratului de uzură.

În continuare se lucrează pe strada Zlatnei la suprastructură drum, de la strada Scărişoara până la ieşirea spre Şard (km 99+870), la turnarea betonului stabilizat şi la stratul de legătură binder.

Pentru finalizarea amenajărilor de trotuare, spaţii verzi şi pistă biciclete, este necesară mai întâi, execuţia lucrărilor de “canalizaţie” (tubulatură pentru telefoane, televiziune prin cablu etc.). Licitaţia pentru atribuirea acestui obiectiv va avea loc în data de 12 decembrie.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Stadiul lucrărilor de modernizare a carosabilului și rețelelor de utilități pe DN74, la ieșire din Alba Iulia spre Zlatna | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax