Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Ștafeta Veteranilor”. Peste 200 de sportivi militari sunt așteptați la Monumentul Eroilor din Alba Iulia

Publicat

sportivi alergare

Peste 200 de maratoniști și bicicliști, militari și civili au luat astăzi startul din Timișoara în cadrul „Ștafetei Veteranilor”. Sportivii vor parcurge 3.300 de kilometri în 15 zile. Acestia vor trece și prin Alba Iulia, unde se vor opri pe traseu, la monumentele închinate Eroilor Neamului, pentru a-şi exprima respectul faţă de eroismul şi jertfa acestora.

 

Acţiunea, aflată la a V-a ediţie, se înscrie în seria manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Armatei României şi Centenarului Marii Uniri.

Timp de 15 zile, peste 200 de soldați și civli vor parcurge 3.300 de kilometri  pe itinerariul: -Timişoara – Caransebeş – Drobeta Turnu-Severin – Tg. Jiu – Craiova – Slatina – Rîmnicu Vîlcea – Curtea de Argeş – Balea- Cincu – Sibiu – Sebeş – Alba Iulia – Deva – Arad – Oradea – Carei, în perioada 10.10 – 25.10.2018.

Acțiunea are ca scop promovarea valorilor naţionale şi respectul faţă de veteranii şi eroii României.

Participanţii la eveniment se vor opri pe traseu, la monumentele închinate Eroilor Neamului, pentru a-şi exprima respectul faţă de eroismul şi jertfa acestora.

Culorile Drapelului României, urtate în alergare de către voluntari militari și civili, pe trei trasee, albastru, galben și roșu, cu puncte de start în Timișoara, Giurgiu și Tulcea se vor reuni la Monumentul ostaşului român de la Carei în ziua de 25 Octombrie, Ziua Armatei României.

Sursă foto: Rolland Cheată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax