Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Stagii de practică la agenţi economici pentru 300 de studenţi ai Universităţii din Alba Iulia, un proiect cofinanţat prin POSDRU

Publicat

universitate

Trei sute de studenţi ai Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia vor putea face stagii de practică la agenţi economici, timp de doi ani, până în 2014. Acesta este un proiect al Universităţii albaiuliene, în parteneriat cu INFOR Consorzio Interaziendale per la Formazione (Torino, Italia), Stichting International Excellence Reserve – I.E.R (Eindhoven) şi De Lorenzo Spa (Italia), cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Studenţii îşi vor putea dezvolta aptitudinile de muncă în condiţii de tehnologie avansată, ceea ce le va creşte gradul de integrare şi menţinere pe piaţa muncii. Luni, 27 februarie 2012, la ora 10.00, în Sala Senatului de la Universitate, va avea loc o conferinţă de lansare şi de prezentare a proiectului.

Obiectivul principal al Proiectului „Stagiile de pregătire practică la agenţii economici – o poartă de acces pe piaţa muncii” este de a îmbunătăţi convergenţa dintre formarea universitară şi viaţa activă, prin furnizarea către studenţi a unui program integrat de consiliere şi de practică la agenţii economici, în scopul dezvoltării aptitudinilor de muncă în condiţii de tehnologie avansată şi creşterii gradului de integrare şi menţinere pe piaţa muncii.

Prin acest program se va realiza formarea de competenţe practice adaptate cerinţelor angajatorilor şi consiliere privind orientarea în carieră pentru 300 studenţi (155 de studenţi în primul an şi 145 în anul al doilea de implementare), dintre care, 50 de studenţi vor efectua stagiile de practică în străinătate.

Îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei stagiilor de practică presupune formarea a 24 de tutori nominalizaţi prin convenţiile de practică şi prin elaborarea de materiale suport în vederea coordonării stagiilor de pregătire practică la locul de muncă.

Dezvoltarea parteneriatelor cu potenţiali angajatori, agenţi economici, companii din străinătate şi alte instituţii publice sau organizaţii neguvernamentale se va concretiza prin încheierea unui număr de 30 de parteneriate de practică.

În 27 februarie a.c., se va desfăşura conferinţa de lansare a proiectului, începând cu ora 10,00, în Sala Senatului Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Scopul acestei conferinţe este de a prezenta obiectivele proiectului care se desfăşoară în perioada 3 ianuarie 2012 – 2 ianuarie 2014.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax