Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Stagii plătite în instituții UE pentru absolvenții de facultăți din România. 31 ianuarie, ultima zi de înscrieri

Publicat

Tinerii interesați de stagii de practică plătite în diverse structuri ale Comisiei Europene (Blue Book Traineeship) se mai pot înscrie până în 31 ianuarie.

Stagiarii învață, timp de 5 luni, ce înseamnă să lucrezi într-o instituție europeană.

Tinerii pot câștiga astfel experiență prin practică la diferite servicii sau agenții ale Comisiei Europene, în Bruxelles, Luxemburg sau alte locații din UE.

Se pot înscrie tineri care au absolvit studii superioare (universitare), cu cel mult 6 săptămâni experiență de lucru într-o instituție, organism, agenție sau delegație a UE.

Vor putea activa în domenii ca educație, cultură, sport, știință, drept, resurse umane, politică de mediu. Domeniul de interes va fi selectat în formularul de aplicare.

Stagiul începe în octombrie 2023 și durează până în februarie 2024.

Recomandări din partea European Youth Portal, pentru candidați

  • Alegeți-vă cuvintele-cheie cu înțelepciune. Sunt mii de candidați, astfel că este important să acordați atenție acestor cuvinte-cheie. Asigurați-vă că sunt relevante pentru postul pentru care aplicați. Folosiți-le în concordanță cu prioritățile Uniunii Europene.
  • Verificați programele și prioritățile instituției pentru care doriți să aplicați. Vă vor ajuta să realizați cererea de aplicare și să vă explicați motivația (de exemplu, de ce sunteți interesat de schimbările climatice și de ce doriți să contribuiți la succesul politicii/programului UE respectiv)
  • Fiți pregătit. În perioada selecției vi se va cere mai multe documente, iar termenul limită este strict (circa o săptămână) și acest lucru poate fi factor de stres. Aici, detalii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax