Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ştampila ar putea fi eliminată şi în cazul firmelor de stat. Proiect legislativ, la Senat

Publicat

Ştampila ar putea fi eliminată şi în cazul companiilor de stat, după ce obligativitatea acesteia a fost scoasă în ultimii ani pentru persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat și entitățile fără personalitate juridică. Măsura este inclusă într-un proiect legislatv depus la Senat.

Inițiatorii proiectului de lege pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 17 din 15 iulie 2015 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare și modificarea și completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial Nr. 540 din 20 iulie 2015, cu modificările și completările ulterioare, susțin că măsura are ca scop eficientizarea activităților, modernizarea administrației și îmbunătățirea ineracțiunii dintre cetățeni/persoane juridice și instituții.

„Nu puține sunt situațiile în cre un cetățean întâmpină dificultăți cu statul, fiind obligat să obțină diferite ștampile pentru un document. Astfel, un cetățean poate petrece ore, uneori chiar zile, până reușește să obțină actul de care are nevoie”, se argumentează în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Proiectul de lege pentru modificarea OG nr. 17/2015 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare extinde eliminarea obligaţiei de a aplica ştampila şi în cazul firmelor de stat (“persoanele juridice de drept public”), după cum urmează:

  • pe declarații, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri depuse la instituțiile ori autoritățile publice ori emise sau încheiate în relația cu instituțiile sau autoritățile publice;
  • pe documente sau orice alte înscrisuri emise în relaţia dintre acestea.

OG nr. 17/2015 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, art. V, alin. (1) va avea următorul cuprins:

„(1) Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, entitățile fără personalitate juridică, precum și persoanele juridice de drept public, nu au obligația de a aplica ștampila pe declarații, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri depuse la instituțiile ori autoritățile publice ori emise sau încheiate în relația cu instituțiile sau autoritățile publice”.

Pentru a fi adoptat și aplicat, proiectul trebuie adoptat ulterior de Camera Deputaților, forul decizional.

sursa: senat.ro, legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax