Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ștampila nu va mai fi folosită în instituții publice, pe actele de stare civilă, contracte și alte documente. Proiect adoptat

Publicat

Proiectul de lege ce elimină aplicarea ștampilei de pe actele de stare civilă, contracte sau alte documente oficiale pentru instituțiile publice a fost adoptat de Parlament.

Măsura este valabilă pentru firme încă din anul 2017, iar acum a fost extinsă și la instituții publice. Inițiatorii legii au susținut că ștampila nu mai reprezintă în ziua de azi un garant al veridicității, astfel că și în Uniunea Europeană nu mai este obligatorie folosirea ei, de către autorități, în relația cu cetățenii.

O.G. nr. 17/2015 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, art. V, alin. (1) va avea următorul cuprins:

“(1) Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, entitățile fără personalitate juridică, precum și persoanele juridice de drept public, nu au obligația de a aplica ștampila pe declarații, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri depuse la instituțiile ori autoritățile publice ori emise sau încheiate în relația cu instituțiile sau autoritățile publice.” 

Prevederile nu se vor aplica, însă, instituţiilor sau autorităţilor publice cărora prin acte normative de rangul legii, cu caracter special, li se impune expres folosirea ștampilelor – emitenții unor acte normative de rangul legii – lege, ordonanță a Guvernului, ordonanță de urgență a Guvernului.

Legea intră în vigoare după promulgarea de către președintele țării.

sursă: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax