Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Stand-up tragi-comedy la dezbaterea bugetului pentru Alba Iulia: pentru consilierii PSD, ”lungimea contează”. Bonus, momente speciale cu Trifu

Publicat

dezbatere primarie 1 Dezbaterea bugetului pentru 2017 al municipiului Alba Iulia, organizată astăzi la Alba Iulia, a fost axată pe discuții colaterale, în cea mai mare parte ”pe lângă” listele de investiții și cheltuieli. În lipsa unui moderator și în prezența unui public restrâns, consilierul independent Mircea Trifu a acaparat discuția cu primarul Mircea Hava, cu cei doi viceprimari și cu reprezentanții aparatului primăriei. Momentele penibile au fost asigurate de grupul consilierilor PSD, a căror unică propunere a fost revenirea unei străzi la lungimea pe care o avea mai demult, prin schimbarea numelui.

Mircea Trifu a solicitat în general reduceri de cheltuieli și folosirea banilor rezultați pentru lucrări de apă și canalizare în anumite cartiere din Alba Iulia. Fără să spună clar, toată lumea a înțeles că este vorba despre cartierul Orizont, de care se leagă numele lui Trifu. În urmă cu câțiva ani, Mircea Trifu împreună cu alți ”investitori” a vândut sute de parcele în Orizont, cu promisiunea că acele terenuri vor fi în viitor parte a unui cartier modern, cu utilități, grădinițe, farmacii și magazine. Ceea ce nu s-a întâmplat.

Consilierul local Trifu a cerut redistribuirea unor fonduri spre utilități

Trifu a cerut conducerii primăriei reducerea bugetelor pentru ”spectacole și artificii” cu 200.000 de lei pentru întrețineri și reparații la străzi și pentru a ”trage apa și canalizarea pe unele străzi, pe unde oamenii își doresc”. ”Aș putea să vă sugerez să mai luați de la zonele verzi, că am văzut că ați pus acolo 5 milioane de lei… măcar un milion și să lăsăm mai puține panseluțe și mai puține lalele că nu-i o prioritate…” a spus Mircea Trifu. De asemenea, a cerut și din banii destinați spectacolelor de reenactment ale gărzii romane, motivând că a discutat el cu coordonatorul activității acestora și a aflat că oricum doar 25% din acești bani ajung la ei, restul se duc ”în altă parte, către alte societăți”. Această afirmație l-a enervat pe Mircea Hava care a cerut imediat aparatului primăriei să verifice această problemă. ”Domnule, dacă spuneți treaba asta, este foarte grav, dacă se dau acolo bani și nu ajung. O să-i trimit pe ai mei să facă anchetă. Deci dacă din banii care se dau către această asociație se duc spre alte societăți, cum ați spus dumneavoastră, este foarte grav. În momentul ăsta, vă spun, vă apucați de cercetare!” a spus primarul. Până la urmă, Trifu s-a încurcat în explicații, admițând că banii ar putea fi folosiți ”tot în sensul ăsta, adică tot aceeași poveste, făcută de alte organizații”.

Statui în sensurile giratorii

Discuțiile au continuat în aceeași notă. Mircea Trifu a stârnit amuzamentul celor prezenți când a propus amplasarea unor statui cu Horea, Cloșca și Crișan în sensurile giratorii. Consilierul local a spus că a vorbit cu ”cineva de la cultură din primărie, cu barbă”. ”Andrei Pleșu” i-a sugerat Hava, la care acesta a răspuns: ”probabil”. Mircea Trifu a spus că a și ”lucrat deja la treaba asta cu un sculptor dar n-a mai avut suport financiar” și a propus chiar și un sens giratoriu în care să fie amplasată prima astfel de statuie.  A fost nevoie de explicațiile serioase ale reprezentanților primăriei care i-au explicat că legea nu permite amplasarea în sensurile giratorii a unor obiecte care distrag atenția.

La rândul său, consilierul PNL, Pavel Popa, reprezentantul comunității din cartierul Oarda a cerut alocarea unor bani pentru reparația a trei străzi care așteaptă finanțare din 2013 însă fără succes.

Propunerea PSD: să se (re)lungească o stradă

Prezenți în sală, mai mulți reprezentanți ai principalului partid de opoziție locală, PSD, au asistat tăcuți la discuții, fără nici o propunere concretă cu privire la buget, la obiective de investiții sau cu privire la modul în care ar trebui cheltuiți banii orașului. Singura propunere a grupului de social-democrați a fost hilară: prelungirea unei străzi. Discuțiile au apărut cu privire la programul Centenarului Unirii. Consilierul local Vasile Crișan a spus că ”Alba Iulia merită să aibă o stradă cu (numele de) 1 Decembrie 1918”. ”Fiindcă în prezent are una care a fost de la Gară până la Hotel Cetate, s-a scurtat de la Cimitir până la Hotel Cetate și acuma s-a mai scurtat un pic. Cred că ar merita mult mai mult de 100 de ani să avem o stradă 1 Decembrie cel puțin cât a fost de mare” a spus Crișan, și cu asta aportul consilierilor PSD la dezbatere s-a încheiat.

Primarul Mircea Hava a răspuns cu ironie că ”asta se poate rezolva simplu: mutăm trei table”. ”Dacă așa vedem centenarul, la trei table, trei nume de cutare… Nu intru în politică, dar mă deranjează. Domle, la șeful dumneavoastră, domnul Dîrzu, i-am dat dosarul cu totul, pe care l-am dat și la Ponta, și la Cioloș (…), la Grindeanu, unde vreți, și am zis băi frate, trebuie să muncim pentru chestia asta și pe urmă citesc prin presă că nu mai știu ce… Aici spun clar, cine nu se dezbracă de culoarea politică, nu-i român!” a adăugat Hava.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Tara lui Papura Voda

    miercuri, 22.03.2017 at 15:40

    Statui in sensurile giratorii ?
    Omul ala e intreg la cap ?
    Are habar cati soferi sunt in orasul asta care nici macar nu stiu ca sunt 2 benzi de circulatie intr-un sens giratoriu (conform marcajelor rutiere) si cand intra in sensuri sau ies, trec de pe o banda pe alta fara sa se asigure si iti taie calea ???

  2. Tara lui Papura Voda

    miercuri, 22.03.2017 at 15:42

    Hai sa punem mai bine niste ecrane pe care sa ruleze filme porno.

  3. PamPam

    miercuri, 22.03.2017 at 16:21

    Doamna aia ce tot scrie ? …dupa dictare? Asa isi justifica ea salariul?

  4. @lba

    joi, 23.03.2017 at 04:38

    La Piclisa cand o sa faceti canalizarea domnule primar? Ati promis oamenilor in campanie ca o sa faceti canalizarea daca iesiti tot dvs. primar. Acum nu se mai aude nimic si mai e si „cartier”.

  5. Ion

    joi, 23.03.2017 at 12:23

    Idiotii astia ar putea propune sa elimine semafoarele din intersectiile unde sunt sensuri giratorii. Numai in Alba am vazut o asemenea prostie, sensuri giratorii + semafoare in aceeasi intersectie.

    • Tara lui Papura Voda

      vineri, 24.03.2017 at 11:16

      Pregateste-te de statui, auzi!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax