Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Stăpân de câine din Alba, condamnat la închisoare după ce animalul a mușcat o femeie. Cum s-a petrecut incidentul

Publicat

Un bărbat din Alba a fost condamnat de magistrații din Aiud, după ce câinele pe care îl deținea a mușcat o femeie, de picior.

Este vorba despre un incident, petrecut în 30 iunie 2021, dar care a avut o condamnare în 2 mai 2023. 

Din spusele bărbatului câinele, un metis de talie medie, era recent adoptat, după ce suferise un accident de mașină. Mai mulți vecini spun că animalul era agresiv și că bărbatul nu îi pune botniță, dar mai ales lesă când ieșea cu câinele afară.

Într-o, zi, în data de 30 iunie 2021, câinele a mușcat o femeie de picior, fapta pentru care stăpânul s-a ales cu dosar penal.

Potrivit declarației femeii, fapta s-a petrecut în jurul orei 18:45, când a ieşit din scara blocului în care locuieşte, situat pe Aleea Independenţei nr. 24 din oraşul Ocna Mureş.

La ieşirea din bloc a declarat ”că a fost atacată şi muşcată de câinele inculpatului (metis, de talie medie, de culoare albă cu pete negre) – care se plimba liber în locul public, fără a avea montată botniţă sau lesă, deşi era cunoscut ca având un comportament agresiv.

De asemenea, persoana vătămată mai declară faptul că inculpatul obișnuiește să crească în apartamentul în care locuiește mai mulți câini maidanezi, care adesea provoacă disconfort celorlalți locatari ai blocului”, se arată în motivare instanței.

Bărbatul, stăpânul câinelui a avut declarații contradictorii în fața instanței, iar magistrații au considerat că o amendă este o măsură prea mică pentru fapta comisă.

Drept urmare, l-au condamnat pe acesta la 8 luni de închisoare cu amânare, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Mai exact în cei doi ani, bărbatul trebuie să comunice regulat cu centrul de probațiune Alba.

Decizia magistraților din Aiud nu este definitivă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax