Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Star Assembly începe construcția unei noi unități de producție la Sebeș. Premierul Ciucă, prezent la ceremonia de inaugurare

Publicat

Premierul Nicolae Ciucă se află joi într-o vizită în județul Alba, unde participă la un eveniment organizat de compania germană Star Assembly din Sebeș. Vizita a fost anunțată de miercuri. 

Este vorba despre ceremonia oficială de inaugurare a unei noi construcții în cadrul companiei, unde va funcționa una dintre cele mai moderne facilități de producție din România.

Concret, evenimentul este legat de extinderea portofoliului Mercedes-Benz Group AG în România, prin includerea unei unități de antrenare electrică pentru viitoarea generație de modele Mercedes EQ, complet electrice.

Au fost invitați, pe lângă membri ai Guvernului și ai structurilor centrale, și reprezentanții administrației locale și județene.

Programul premierului a mai inclus o vizită la proiectul de modernizare și dezvoltare a Aeroportului Internațional din Sibiu.

„Decizia de a continua investițiile la Sebeș, într-o nouă unitate de producție care va realiza elemente pentru vehiculele complet electrice confirmă valoarea resursei umane din județul Alba și importanța sistemului de învățământ dual, pe care județul Alba l-a promovat în ultimii 10 ani. Evenimentul de astăzi este cea mai bună dovadă că strategiile Consiliului Județean Alba converg cu cele ale mediului investițional și că împreună ne adaptăm la viitor.

Vom continua să fim un partener de încredere atât pentru mediul de afaceri, cât și pentru administrația centrală și vom continua să facem tot ce ține de noi pentru a genera dezvoltare și progres în Alba. Ne dorim să facem acest lucru pentru că o merită fiecare familie, fiecare om din județul Alba, care trebuie să aibă aici condițiile care să-i permită să se dezvolte material și spiritual și să nu-și mai dorească să plece din județ sau din țară.” – a spus Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba la ceremonia de astăzi.

Investiția de la Sebeș, în valoare de aproximativ 34 de milioane de dolari

Gigantul german vrea ca în 2023 să înceapă construcția unei fabrici de ultimă generație care va produce unități de antrenare electrică.

Noile linii de producție de la Sebeș vor contribui la strategia Mercedes-Benz de mobilitate electrică.

Investiția în construcția și dotarea halei este estimată la 34 de milioane de euro.

Star Assembly, filială locală deținută integral de Mercedes-Benz AG, își va extinde astfel portofoliul de producție pentru a include asamblarea de unități de antrenare electrică pentru modelele Mercedes-EQ complet electrice, începând cu 2025.

La Agenția pentru Protecția Mediului Alba a fost depusă anul trecut solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire hală producție logistică și montaj, anexe tehnice, administrative și sociale, amenajare drumuri, platforme, parcaje, spații verzi și organizare șantier”, ce va fi realizat în municipiul Sebeș, str. Augustin Bena, nr. 106.

Proiectul este derulat prin intermediul subsidiarei Daimler Mercedes – Star Assembly SRL Sebeș.

Potrivit memoriului tehnic, noua clădire are o suprafață de aproximativ 33.650 de metri pătrați, unde vor lucra un număr total de 526 de noi angajați ai societății cu capital german.

În cadrul noii hale se vor instala linii de asamblare a unor unitati de antrenare electrice (UAE sau eATS), care contin 3 module: un modul electronic de putere, un ansamblu de roti dințate si un motor electric.

Capacitatea preconizată de producție a noului obiectiv va fi de aproximativ 500.000 de unități pe an.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    joi, 16.02.2023 at 13:53

    Tu ce cauţi acolo mă,că nu este investiţie românească, lingăule. Ce facţi voi ca să poată face şi un român aşa ceva ? Nimic, că nimicuri sunteţi toţi, ăia de la guvernare.

  2. pilu

    joi, 16.02.2023 at 15:59

    Ce faceţi mă,aţi ascuns articolul să nu vadă lumea ce ciumeţi avem la conducere ? Fiţi mă mai hotărâţi, nu plecaţi capul ca o plantă fără apă ! Gândiţi-vă că vă urmăreşte lumea, nu-i dezamăgiţi, că vă intitulaţi presă liberă. Sau am greşit eu, neştiind în ce cheie să vă percep.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax