Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Star Assembly Sebeș: Peste două milioane de cutii de viteză 9G-Tronic, fabricate în România (P)

Publicat


hala daimler

Star Assembly, subsidiara de la Sebeș a concernului german Daimler, a atins un prag remarcabil în istoria transmisiei 9G-Tronic în România: peste 2.000.000 de unități de la startul producției.

Fiind prima cutie automată în nouă trepte din lume, 9G-Tronic a fost lansată în anul 2013 în Germania și este produsă oficial în România din 2016, odată cu ceremonia de lansare din 4 aprilie. De atunci, echipa a crescut considerabil, la fel și responsabilitățile acestui proiect, iar astăzi, îndeplinim cu succes rolul-cheie în cadrul rețelei globale de producție powertrain.

advertorial 2 milioane transmisii (1)

De peste 6 ani, în locația românească sunt produse cutii de viteze automate, care alături de fabrica-mamă din Stuttgart, sunt menite să asigure eficiența și flexibilitatea la nivel global a cutiilor de viteze care echipează autoturismele Mercedes-Benz. Cel mai recent produs în portofoliul de transmisii al Grupului Daimler este cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj în opt trepte 8G-DCT, lansată în 7 februarie 2019, Star Assembly fiind singura subsidiară Daimler din lume care produce această unitate, conform cererii globale a pieței.

advertorial 2 milioane transmisii (2)

„Nu putem decât să ne bucurăm de această etapă importantă în activitatea de producție din România și de faptul că susținem eficient și flexibil producția de transmisii, asigurând în același timp calitatea înaltă a produselor livrate. Aceasta se datorează unor procese bine conturate și structurate și bineînțeles, efortului de echipă.“ spune Klaus Eichhorn, director general Star Transmission și Star Assembly.

Mercedes-Benz proiectează și produce de peste 50 de ani cutii automate de viteze de calitate superioară, care asigură un confort remarcabil de cuplare a treptelor, eficiență energetică optimă şi durabilitate fiabilă. 9G-Tronic este prima cutie de viteză automată din lume cu nouă trepte şi convertor de cuplu, destinată vehiculelor premium, oferind un confort deosebit, schimbarea vitezelor fiind aproape imperceptibilă.

Mercedes-Benz GLC: 9G-TRONIC Gebriebe Mercedes-Benz GLC: 9G-TRONIC gear

Eficiența sa sporită se datorează reducerii consumului de combustibil cu aproximativ 6,5%. Ca orice altă cutie automată, 9G-Tronic oferă 3 moduri de conducere selectabile: economic, dinamic și manual și un sistem start-stop.

Despre Star Assembly și Star Transmission

Star Assembly și Star Transmission, subsidiarele Daimler de la Sebeș și Cugir, sunt piloni cheie în rețeaua globală de producție powertrain Mercedes-Benz Cars și numără în prezent peste 3.000 de angajați. În cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în șapte și opt trepte, precum și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz.

La sediul Star Transmission sunt produse roţi dinţate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii, țevi de înaltă presiune și sisteme de direcţie. În plus, aici funcționează Centrul de Tehnologii, precum şi un spaţiu de instruire. Subsidiara Star Assembly a fost înfiinţată în anul 2013 la Sebeş, iar lansarea producţiei cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat în acelaşi an.

Producția cutiei de viteze automată nouă trepte, 9G-Tronic, este realizată în același spațiu. Cu sprijinul Guvernului României, Star Transmission este una dintre primele companii din România care oferă un sistem de învățământ dual, pe baza modelului Baden-Württemberg.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Românii pierd opt luni din viață din cauza poluării. Care este media europeană

Publicat

Românii pierd opt luni din viață din cauza poluării, în condițiile în care media din Uniunea Europeană este de 5,7 luni. Românii, alături de maghiari și polonezi, sunt cei mai afectaţi dintre europeni de particulele nocive din aer. Calculul este făcut de oameni de ştiinţă din toată lumea, într-un raport care evaluează impactul schimbărilor climatice […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Modernizarea clădirii vechi a Liceului de Arte din Alba Iulia. Primăria cumpără serviciile de proiectare și execuție a lucrării

Publicat

liceul de arte

Primăria Alba Iulia a demarat procedura de achiziție a serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor de modernizare a clădirii vechi a Liceului de Arte ”Regina Maria”. Investiția este de peste 400.000 de lei. Este vorba despre clădirea în care funcționează acum clasele zero și I-IV, pe un teren de 742 mp. Vezi O clădire […]

Citește mai departe
Publicitate

BLAJ

Doi copii au suferit arsuri după ce un tub spray le-a explodat în față. Au intervenit echipaje SMURD din Blaj

Publicat

ambulanta

Doi copii au suferit arsuri sâmbătă seara, după ce un tub spray le-a explodat în față. Incidentul s-a petrecut în localitatea Veseuș, comuna Jidvei. Potrivit ISU Alba, la fața locului a intervenit echipaje SMURD de la Blaj. Cei doi copii, în vârstă de 8 ani, respectiv 10 ani, au suferit arsuri de gradul 1, la […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Cât au cheltuit românii pe internet, de Black Friday. Alba Iulia, pe locul 5 la comenzi online

Publicat

plati online

Românii au plătut aproape 200 de milioane de lei online de „Black Friday”, mai mult cu 26% față de anul trecut, potrivit datelor publicate sâmbătă, de către procesatorul de plăţi PayU România. În 15 noiembrie, s-au cumpărat produse cu plata online de 198,02 de milioane de lei, din care peste 22% dintre tranzacţii au fost […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate