Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Star Assembly Sebeș: Peste două milioane de cutii de viteză 9G-Tronic, fabricate în România (P)

Publicat


hala daimler

Star Assembly, subsidiara de la Sebeș a concernului german Daimler, a atins un prag remarcabil în istoria transmisiei 9G-Tronic în România: peste 2.000.000 de unități de la startul producției.

Fiind prima cutie automată în nouă trepte din lume, 9G-Tronic a fost lansată în anul 2013 în Germania și este produsă oficial în România din 2016, odată cu ceremonia de lansare din 4 aprilie. De atunci, echipa a crescut considerabil, la fel și responsabilitățile acestui proiect, iar astăzi, îndeplinim cu succes rolul-cheie în cadrul rețelei globale de producție powertrain.

advertorial 2 milioane transmisii (1)

De peste 6 ani, în locația românească sunt produse cutii de viteze automate, care alături de fabrica-mamă din Stuttgart, sunt menite să asigure eficiența și flexibilitatea la nivel global a cutiilor de viteze care echipează autoturismele Mercedes-Benz. Cel mai recent produs în portofoliul de transmisii al Grupului Daimler este cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj în opt trepte 8G-DCT, lansată în 7 februarie 2019, Star Assembly fiind singura subsidiară Daimler din lume care produce această unitate, conform cererii globale a pieței.

advertorial 2 milioane transmisii (2)

„Nu putem decât să ne bucurăm de această etapă importantă în activitatea de producție din România și de faptul că susținem eficient și flexibil producția de transmisii, asigurând în același timp calitatea înaltă a produselor livrate. Aceasta se datorează unor procese bine conturate și structurate și bineînțeles, efortului de echipă.“ spune Klaus Eichhorn, director general Star Transmission și Star Assembly.

Mercedes-Benz proiectează și produce de peste 50 de ani cutii automate de viteze de calitate superioară, care asigură un confort remarcabil de cuplare a treptelor, eficiență energetică optimă şi durabilitate fiabilă. 9G-Tronic este prima cutie de viteză automată din lume cu nouă trepte şi convertor de cuplu, destinată vehiculelor premium, oferind un confort deosebit, schimbarea vitezelor fiind aproape imperceptibilă.

Mercedes-Benz GLC: 9G-TRONIC Gebriebe Mercedes-Benz GLC: 9G-TRONIC gear

Eficiența sa sporită se datorează reducerii consumului de combustibil cu aproximativ 6,5%. Ca orice altă cutie automată, 9G-Tronic oferă 3 moduri de conducere selectabile: economic, dinamic și manual și un sistem start-stop.

Despre Star Assembly și Star Transmission

Star Assembly și Star Transmission, subsidiarele Daimler de la Sebeș și Cugir, sunt piloni cheie în rețeaua globală de producție powertrain Mercedes-Benz Cars și numără în prezent peste 3.000 de angajați. În cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în șapte și opt trepte, precum și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz.

La sediul Star Transmission sunt produse roţi dinţate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii, țevi de înaltă presiune și sisteme de direcţie. În plus, aici funcționează Centrul de Tehnologii, precum şi un spaţiu de instruire. Subsidiara Star Assembly a fost înfiinţată în anul 2013 la Sebeş, iar lansarea producţiei cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat în acelaşi an.

Producția cutiei de viteze automată nouă trepte, 9G-Tronic, este realizată în același spațiu. Cu sprijinul Guvernului României, Star Transmission este una dintre primele companii din România care oferă un sistem de învățământ dual, pe baza modelului Baden-Württemberg.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Unul dintre cele mai accesate site-uri din România, închis temporar. Care este cauza

Publicat

Unul dintre cele mai accesate site-uri din România, dexonline.ro, este indisponibil, inițiativa fiind luată în contextual crizei climatice la nivel mondial. ”Casa noastră arde” este mesajul postat pe dexonline.ro, vineri, prin care acesta participă la greva climatic globală. Site-ul nu va fi disponibil până sâmbătă, 21 septembrie, ora 00.00. ”Pe 20 septembrie 2019 dexonline participă […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Reconfigurarea TRAFICULUI GREU la Alba Iulia. Străzile pe care vor avea acces mașinile de mare tonaj. Proiect

Publicat

Un nou proiect privind reglementarea circulației mașinilor de mare tonaj și utilajelor în Alba Iulia intră în atenția consilierilor locali. Traficul greu va fi permis pe șoseaua de centură și prin Ampoi 3 spre DN74, dar și pe unele străzi din oraș. Dacă proiectul va fi aprobat în ședința din 27 septembrie, noile reguli intră […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Final de campanie #10 PENTRU SIGURANȚĂ. Acțiunile informativ – preventive, dedicate elevilor, vor continua în Alba

Publicat

În ultimele două săptămâni, polițiști, jandarmi, pompieri și specialiștii A.N.I.T.P. și A.N.A. au participat la 60 de activități informativ – preventive de care au beneficiat pese 2.500 de elevi de gimnaziu și liceu. Acțiunile dedicate siguranței elevilor vor continua, în județul Alba, chiar dacă campania #10 PENTRU SIGURANȚĂ a ajuns la final. În perioada 09- […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

27 septembrie: Ședință a Consiliului Local Alba Iulia. Taxe, transport local, magazinul Lidl și terenuri pentru locuințe ANL

Publicat

sediu primarie drona

Consilierii locali din Alba Iulia se reunesc vineri, 27 septembrie, de la ora 13.00, în ședință ordinară, cu 24 de proiecte pe ordinea de zi. Vor avea de aprobat, printre altele, Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului local, documentația pentru serviciul de transport public local de persoane, modificarea tarifelor pentru servicii la Cimitirul municipal, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate