Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

CJ Alba sprijină „Star Transmission” pentru deschiderea unei noi unități de producţie la Sebeş. Vor fi create peste 1000 de locuri de muncă

Publicat

YouTube video

Compania româno-germană „Star Transmission” doreşte să investească în deschiderea unei noi unităţi de producţie la Sebeş, iar în acest sens a apelat la sprijinul Consiliului Judeţean Alba. În cadrul unei întâlniri ce a avut loc miercuri între reprezentanţii companiei şi autorităţile judeţene au fost analizate toate aspecte necesare pentru demararea în cel mai scurt timp a proiectului ce va genera peste 1000 de noi locuri de muncă.

Vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman a explicat în conferință de presă că „Star Transmission” Cugir își propune să se extindă la Sebeș prin amenajarea unei noi hale de producție, în apropierea de Vințișoara, dar și a unei clădiri de birouri, în drumul Petreștiului. În urma acestei extinderi, valoarea investițiilor realizate în Alba de compania germană se va ridica la valoarea de 300 de milioane de euro.

„Dânșii solicită un sprijin destul de important, este vorba în principal de mutarea liniei de 110 kilovolți, pentru că pe acel loc urmează să fie ridicată noua hală. S-au purtat deja discuții cu directorul SC Electrica și cu domnul Perju, pentru a întocmi documentația tehnică în vederea mutării liniei. A avut loc discuția cu cei de la Drumuri Naționale  și de la Compania Națională de Autostrăzi, pentru că au nevoie de o bandă de rezervă – vor avea un tranzit de circa 40 de TIR-uri pe zi – și mai e vorba de o prelungire a unei rețele de canalizare, de mutarea unor stații de autobuze. Vestea bună e că, luni, ei vor avea o vizită din partea acționariatului german și sunt șanse foarte mari să fie aprobată această investiție, ceea ce înseamnă că vor fi create circa 1.000 de locuri de muncă”, a declarat Florin Roman.

Reprezentanții “Star Transmission” s-au întâlnit, miercuri, cu președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, vicepreşedintele CJ, Florin Roman şi viceprimarul de la Sebeş, Adrian Bogdan, viceprimarul Municipiului Sebeș. În cadrul întâlnirii au fost analizate necesitățile de dezvoltare a infrastructurii pe care “Star Transmission” le are pentru construirea unei noi fabrici la Sebeș.

Conducerea CJ Alba i-a asigurat pe reprezentanții investitorului de sprijinul necesar pentru realizarea la termenul propus a acestei investiții, ce va crea noi locuri de muncă în județul Alba.

„Ieri, alături de colegii mei, am discutat cu reprezentanții Star Transmission și am stabilit care sunt pașii de urmat, hotărând responsabilități și termene clare pentru fiecare dintre noi.

Așa cum ne-am implicat la Blaj în dezvoltarea platformei industriale și în crearea de locuri de muncă, o facem acum și la Sebeș. Investitorul are nevoie de un anumit tip de infrastructură, iar noi ne vom implica pentru dezvoltarea sa în conformitate cu aceste necesități. Este un parteneriat care a funcționat cu succes la Blaj, pe care acum îl aplicăm la Sebeș și pe care îl vom aplica în curând și în alte localități din județ care au probleme acum din cauza lipsei locurilor de muncă.

Sunt sigur că investiția va fi realizată în orizontul de timp prognozat și locuitorii județului Alba se vor putea bucura de noile locuri de muncă”, a declarat preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. daniel

    vineri, 05.10.2012 at 13:23

    Se numeste STAR TRANSMISSION CUGIR, nu Star Transmission …

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax