Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Star Transmission Sebeș a inaugurat linia de montaj a cutiilor de viteză automate. Vezi cum arată noua fabrică

Publicat

Concernul german Daimler a inaugurat, miercuri, fabrica unității de producție pentru montaj cutii de viteză automate din Sebeș, „Star Transmission”. La eveniment au fost prezenți reprezentanții Daimler, ai administrației locale și județene, ai liderilor PSD Alba, dar și ai Instituției Prefectului județului Alba. Presa nu a avut acces, fotografiile și detaliile despre deschiderea fabricii fiind furnizate de companie. 

Reprezentanții „Star Transmission” au transmis un comunicat de presă și fotografii, de prezentare a evenimentului:

Odată ce lucrările de construcție au fost finalizate și liniile de montaj transferate, a avut loc deschiderea oficială a fabricii unității de producție pentru montaj cutii viteză automate de la Sebeș, județul Alba. În prezența prefectului Gheorghe Feneșer, a vicepresedinților Consiliului Județean Alba, Alin Cucui și Florin Roman, a primarului Alexandru Dăncilă, precum și a altor oficialități, s-a pornit producția liniei de montaj a cutiilor automate de viteză în 5 trepte pentru autoturismele Mercedes-Benz.

Evenimentul a marcat începerea producției cutiilor de montaj automate în 5 trepte la Sebeș, crearea a aproximativ 250 de locuri noi de muncă, personalul a fost calificat în Germania, la compania Daimler și semnarea contractul de muncă pentru angajatul cu numărul 1000.

După doar 12 luni de la demararea lucrărilor de construcție, miercuri a fost montată într-un cadru festiv prima cutie de viteză automată cu 5 trepte. Noua fabrică a fost construită în doar 12 luni și are o suprafață de 9.000 mp. Angajații din diferite departamente au petrecut aproximativ 50.000 de ore în Germania unde au beneficiat de o instruire intensivă și au avut posibilitatea de a munci alături de colegii germani. Pentru construcția în sine s-au folosit aproximativ 400 de tone de fier și 50.000 de metri cubi de beton, 20.000 de metri de cablu pentru transferul de date între sistemele IT, iar înainte ca prima cutie de viteză să fie montată s-au verificat foarte strict toate piesele pentru a avea siguranța că procesul de calitate este cel dorit.

Bernd Krottmayer, administratorul companiei Star Transmission, a explicat: „Este o onoare pentru noi să preluam acest proiect. Până de curând cutiile de viteză automate în 5 trepte pentru autoturismele Mercedes s-au montat exclusiv în Germania. Transferarea producției la Sebeș ne arată încă o dată câtă încredere acordă concernul Daimler companiei Star Transmission. Daimler mizează în principal pe flexibilitatea, seriozitatea și calitatea ridicată pe care o oferim, iar noi vom face tot posibilul pentru a nu-i dezamăgi. Inaugurarea noii unități de producție subliniază încă o dată strategia de dezvoltare a companiei. Putem oferi astfel noi locuri de muncă și diverse posibilități de dezvoltare profesională“.

În orașul Sebeș, județul Alba, se vor monta cutiile de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes Benz. Linia de montaj compusă din două linii principale și 11 linii secundare a fost transferată din Germania și este parțial automatizată. Pentru lucrările de construcție, asamblare linie și infrastructură s-au investit aproximativ 30 de milioane de euro și s-au creat 250 de noi locuri de muncă. Numărul angajaților a avut o tendință de creștere încă de la începutul anului și astfel zilele acestea s-a putut încheia contractul de muncă pentru angajatul cu numărul 1000, atingându-se o nouă piatră de temelie în istoria companiei.

Prezent la inaugurarea unității de producție din Sebeș, prefectul județului Alba, Gheorge Feneser, a declarat că va sprijini compania în realizarea proiectelor viitoare. “Este o onoare pentru mine să mă aflu azi aici, este un moment istoric atât pentru dumneavoastră, cât și pentru județul Alba. Vă pot asigura că veți avea tot sprijinul necesar pentru o dezvoltare armonioasă.”

În numele Consiliului Județean au luat cuvântul vicepreședinții Alin Cucui și Florin Roman, care s-au arătat impresionați de modul în care compania s-a dezvoltat în ultimii ani: „Este interesant de observat cât de frumos s-a dezvoltat această companie în ultimii ani. De la o firmă mică, cu câteva zeci de angajați, a devenit un jucător important pe acest segment“€.

Alexandru Dăncilă, primarul orașului Sebeș, a ținut să precizeze: „STC este un exemplu de succes, ne bucurăm că orașul nostru a fost ales ca și gazdă a companiei, căci astfel se creează noi locuri de muncă. De apreciat este și faptul că la Star Transmission se recrutează și tineri fără experiență în domeniul tehnic, oferindu-li-se astfel persepective pentru viitor. Am remarcat de altfel că Star Transmission acordă o importanță deosebită responsabilității sociale, îmbinând prezența activă din domeniul tehnic şi profesional cu activităţile sociale şi culturale.”

 

Despre Star Transmission

Filiala Daimler – Star Transmission (STC) a fost înființată în anul 2001 și este un furnizor internațional de componente pentru industria de automobile. La sediul din Cugir se produc roți dințate, arbori, precum și componente prelucrate mecanic pentru motoare, cutii de viteză și casete de direcție. Pe lângă construcția de dispozitive, oferă clienţilor şi servicii de inginerie. La sediul din Sebeș se montează cutii de viteză automate cu 5 trepte. Compania are momentan 1000 de angajați.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. gica

    joi, 18.07.2013 at 13:29

    oficial ..victoras umbla cu ursu…adica cu circul ca doar nea promis paine mai ieftina …minciuni a la pinochio…..e adevarat se poate si mai rau si va fi la primavara.. nu-i asa ..dotore , copy pest …

    • froxi

      luni, 29.07.2013 at 20:43

      S- saracia T- te C-copleseste

  2. Gisss

    marți, 20.08.2013 at 13:01

    Trist dar adevarat /|\

  3. Pingback: Daimler primeşte 37,4 milioane de euro ajutor de la stat pentru extinderea investiţiei de la Sebeş | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax