Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Star Transmission și Star Assembly: Retrospectivă CSR 2021. O afacere sustenabilă înseamnă să acționezi în mod responsabil (P)

Publicat

Pentru Star Transmission& Star Assembly, 2021 a fost un an prosper din perspectiva responsabilității noastre sociale corporative. Aici, credem cu tărie că o afacere sustenabilă înseamnă să acționezi în mod responsabil și să conduci prin puterea exemplului.

Astfel, în 2021, complementar managementului cu succes al operațiunilor noastre, am fost un exemplu și prin acțiunile noastre de responsabilitate socială – prin promovarea unei culturi a creșterii durabile, lucrând alături de membrii comunității, rămânând dedicați obiectivelor, principiilor și valorilor noastre de bază și atingând fiecare obiectiv propus. Aceste eforturi au fost posibile doar prin munca asiduă, cooperarea, angajamentul și flexibilitatea echipei remarcabile a Star Transmission& Star Assembly.

Sustenabilitatea nu este doar bună în afaceri: este o necesitate

Parte din cele patru valori ale noastre, apreciem pasiunea nu numai față de activitatea de zi cu zi, ci și în toate eforturile colegilor noștri îndreptate către comunitatea locală. Acest fapt ne dă imboldul să luăm parte continuu la activități de responsabilitate socială corporativă care influențează pozitiv și pe termen lung sănătatea publică, educația și voluntariatul. Ca urmare, ne străduim să ajungem la toate segmentele populației din comunitatea noastră locală și nu numai, prin intermediul activităților noastre de tip social.

Conform acestei filozofii, Star Transmission& Star Assembly au sponsorizat în 2021 aproape 2 milioane de euro, direcționați către cauze dragi nouă. Mai jos amintim câteva dintre cele mai mari proiecte sprijinite în acest an.

Contribuții pentru comunitate

Cel mai mare proiect a constat în sponsorizarea de către companiile noastre a sumei de 600.000 de euro pentru lucrări de construcții direcționate în principal către aria de hidroterapie a primului Centru Național de Pediatrie din România. Centrul Maria Beatrice este situat în Alba Iulia și oferă servicii medicale pentru copiii cu afecțiuni neuromotorii, politraumatisme grave și paralizie cerebrală.

Tot parte a strategiei noastre de responsabilitate socială corporativă, am susținut achiziționarea a două ambulanțe, precum și renovarea termică a sediului filialei de Cruce Roșie Alba Iulia, cu suma totală de 240.000 de euro. Crucea Roșie joacă un rol semnificativ în strategia noastră de CSR, fiind unul dintre cei mai longevivi parteneri ai noștri.

Prin serviciile medicale oferite de această organizație umanitară, ne străduim să contribuim la gestionarea nevoilor în continuă creștere ale locuitorilor județului Alba. Colaborarea noastră cu Crucea Roșie din acest an s-a extins și prin campania umanitară „Înapoi la școală”, desfășurată în luna septembrie, sponsorizând suma de 46.000 de euro pentru achiziționarea a 500 de ghiozdane echipate cu rechizite școlare pentru copii provenind din medii defavorizate din județ.

Mai mult decât atât, companiile noastre au sprijinit Centrul de Transfuzie Sanguină Alba cu suma de 40.000 de euro pentru lucrări de renovare și modernizare a sediului.

Aflate la prima colaborare, Star Transmission& Star Assembly au acordat Asociației Hospice Eliana din Alba Iulia, care oferă servicii de îngrijire paliativă pacienților care suferă de boli incurabile, un sprijin financiar în valoare de 50.000 de euro. Această sumă a acoperit costul a două mașini pentru transportul echipei de îngrijire a pacienților și extinderea clădirii sediului asociației.

Seria de proiecte CSR din 2021 s-a încheiat cu tradiționala campanie internă desfășurate de cele două companii, „Shoebox – cadoul din cutia de pantofi”, prin care colegii din Star Transmission& Star Assembly au strâns și livrat sute de pachete de Crăciun copiilor din medii defavorizate din județul Alba.

Frank Streicher, director general Star Assembly: „Prin strategia noastră de responsabilitate socială, oferim o bază solidă pentru creștere socială și condiții mai bune de asistență medicală. Responsabilitatea socială este parte integrantă din cultura noastră corporativă; suntem norocoși și recunoscători să demarăm astfel de acțiuni cu ajutorul echipei noastre dedicate.”

Învățarea și educația durabilă merg dincolo de pereții sălii de clasă

În aceste vremuri dificile, nici îmbunătățirea procesului educațional nu se dovedește a fi o sarcină ușoară. Adaptarea la vremurile actuale în ceea ce privește predarea-învățarea – în special în comunitățile mai puțin privilegiate și mult prea des întâlnite în zonele rurale, i-a forțat pe copii să participe la cursuri online, fără instrumentele adecvate care să susțină procesul de învățare.

Astfel, companiile noastre au făcut un pas înainte pentru a se implica în modernizarea bazei de predare în școli din județul Alba, donând 380 de laptopuri noi, 2 videoproiectoare și 3 copiatoare, însumate la o valoare de peste 330.000 de euro. În acest fel, asigurăm elevilor oportunități egale de învățare și acces la educație de calitate. Pe lângă acest proiect, companiile noastre au acordat suma de 48.000 de euro proiectului de extindere a extensiei din Alba Iulia a Universității Tehnice Cluj-Napoca, pentru construcția și dotarea unui laborator tehnic.

„Ascultarea, și deopotrivă înțelegerea nevoilor comunităților noastre sunt necesare pentru a construi un viitor mai durabil și pentru a împărtăși succesul de care ne bucurăm. Cea mai mare sursă de inspirație a noastră vine de la partenerii și beneficiarii noștri, de care ne leagă un scop comun: avem puterea să îi sprijinim pe ei, pentru ca ei să poată sprijini mai departe comunitatea.” spune Gheorghe Achim, director general Star Transmission.

Prin valorile însușite și managementul orientat spre viitor, Star Transmission& Star Assembly nu numai că asigură competitivitatea pe termen lung, ci sunt, de asemenea, partener de încredere în comunitate. În acest fel, managementul companiilor îndeplinește cu succes obiectivul strategic al creșterii calitative.

Despre Star Transmission și Star Assembly

Locațiile de producție din România, respectiv compania Star Transmission cu sediul în Cugir și compania Star Assembly cu locația în Sebeș, sunt subsidiare deținute integral de Mercedes-Benz AG. Ambele sunt parte importantă a rețelei globale de producție powertrain Mercedes-Benz autoturisme.

La Sebeș sunt asamblate transmisii pentru Mercedes-Benz. Locația Cugir găzduiește producția de roți, axe, țevi de înaltă presiune și componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii și sisteme de direcție, precum și un centru tehnologic unde sunt produse, printre altele, prototipuri. Cu sprijinul guvernului român, Star Transmission este una dintre primele companii românești care oferă un sistem de învățământ dual bazat pe modelul german din Baden-Württemberg. În calitate de parteneri ai acestui program, Star Transmission și Star Assembly oferă instruire practică în fiecare din cele două unități de producție.

Star Transmission și Star Assembly

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax