Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Star Transmission & Star Assembly: La povești cu Alexandra și Cosmin, despre carieră, viață, pasiuni, prezent și viitor (P)


Publicat

foto Alexandra si Cosmin

La Star Transmission și Star Assembly, credem în oameni și în șansa fiecăruia de a reuși, sub imperiul entuziasmului, pasiunii și devotamentului.

Vă prezentăm pe scurt povestea a doi colegi, Alexandra Stanchi și Cosmin Georgiu, doi oameni îndrăgostiți de ceea ce fac în cadrul Star Transmission și Star Assembly, dedicați, pentru care gândul unei zile de mâine, mai bună decât astăzi, îi ghidează și motivează.

Spune-ne câteva cuvinte despre tine și despre cariera la Star Transmission și Star Assembly.

Alexandra: Cariera mea la Star Assembly a început acum 4 ani, fiind a treia poziție ocupată în domeniul protecției mediului. Responsabilitățile au fost unele standard, conform funcției de Responsabil de mediu: gestiunea deșeurilor, organizarea transporturilor de deșeuri, aprobarea substanțelor chimice pe amplasament etc.

În prezent, doar supervizez această activitate, atenția mea fiind îndreptată în direcția proiectelor de sustenabilitate în cadrul celor două companii, Star Transmission și Star Assembly.

Cosmin: Profesor ca vocație, Specialist Resurse Umane pe cartea de vizită, om prin definiție. Acum 5 ani, mi-am răspuns la poate cea mai importantă întrebare de atunci: „Ce vreau să fac după învățământ?”. N-am clipit și mi-am parafrazat răspunsul: să lucrez cu oameni, să învăț de la oameni, să învăț oameni. Să scriu, să citesc, să vorbesc. Activitatea mea aici a început în 2014, în zona de recrutare, iar din vara lui 2018 m-am întors la „catedră” printre elevi de liceu sau școala profesională, practicanți în STA sau studenți în internship.

Care au fost calitățile care te-au recomandat pentru aria în care îți desfășori activitatea acum?

Alexandra: Sunt pasionată de domeniul în care activez și probabil acest lucru a fost remarcat și de către ceilalți. Am fost propusă de către management ca și coordonator proiecte de sustenabilitate în urmă cu aproape 6 luni. De atunci, respir sustenabilitate, mă hrănesc cu sustenabilitate, visez sustenabilitate.

Este un proiect complex, global, care necesită implicarea tuturor pentru a conduce organizația la cel mai înalt nivel. Recent, cu sprijinul Ocolului Silvic Sâpcea Cugir, am organizat o campanie de împădurire, unde au participat voluntari din cadrul companiilor noastre.

A fost o muncă de echipă extraordinară, unde ne-a legat un sentiment de responsabilitate și dragoste față de mediul înconjurător și plănuim să organizăm inițiative de acest fel și anul viitor.

Cosmin: Cred că experiența anterioară din învățământ a cântărit mult în decizia de a face parte din Departamentul de Formare Profesională. Pasiunea mea pentru educație și bucuria pe care o simt atunci când mă aflu printre tineri, completează un tablou în care ne descoperim reciproc, învățăm unii de la alții, creștem frumos și reușim împreună să creăm cadrul ideal prin care formăm, înainte de toate, caractere.

Sunt convins că atât elevii, cât și studenții au nevoie de modele și că dincolo de practica din Star Transmission & Star Assembly, sunt încântați să afle că oamenii cu care interacționează sunt profesioniști desăvârșiți, pasionați de ceea ce fac, iar asta îi inspiră și îi motivează.

Cum consideri climatul de lucru la STC/STA?

Alexandra: Se spune că întotdeauna există loc de mai bine, dar în general consider că mediul este unul plăcut, atâta timp cât am oportunitatea să fac ceea ce îmi place, să-mi văd rezultatele muncii mele, să fiu înconjurată de oameni care mă apreciază și îmi oferă suport.

Cosmin: Atunci când reușești să-ți faci prieteni printre colegii de serviciu, mediul de lucru nu poate fi decât unul care încurajează comunicarea, un climat multicultural, care te încurajează să fii tu însuți, te motivează să-ți depășești limitele și să fii cea mai bună versiune a ta.

În cazul meu, fiind pasionat de ceea ce fac, totul vine de la sine, și suntem permanent focusați să îmbunătățim procesele și felul în care muncim.

Care consideri că este rolul fiecăruia dintre noi în asigurarea unui viitor mai bun?

Alexandra: Comportamentul nostru exercită mari presiuni asupra planetei, iar acest lucru este destul de cert. În primul rând, trebuie să fim conștienți de faptul că în acest moment avem doar un singur Pământ, o singură planetă care susține viața, și este datoria noastră să o protejăm.

Efectele nocive ale poluării au impact tot mai mare asupra faunei și sănătății oamenilor, iar viitorul nostru și al urmașilor noștri depinde de acțiunile pe care le luăm în fiecare zi pentru a proteja mediul înconjurător.

Cosmin: Am să îl citez pe Zig Ziglar: „Poți avea tot ce îți dorești dacă pur și simplu îi ajuți pe ceilalți să obțină ce vor”. Cred că merită să ne pese mai mult de celălalt, să înțelegem că nu suntem veșnici și să încercăm să lăsăm ceva în urmă: un gând, o idee, o acțiune, un gest.

Oamenii își vor aminti de noi prin ceea ce am făcut pentru ei. Îmi doresc ca elevii de care sunt responsabil să vină cu drag în practică, ca studenții să își dorească să se întoarcă și pentru că au simțit în cele 3 luni de internship că ne pasă de ei, că suntem alături de ei. Cred foarte mult în empatie, că trebuie să învățăm să ascultăm mai mult, să știm să primim un feedback și să îl cerem când nu ni se oferă, să avem cultura asta.

Despre Star Assembly și Star Transmission

Star Assembly și Star Transmission, companii Mercedes-Benz AG, sunt piloni cheie în rețeaua globală de producție powertrain Mercedes-Benz Cars și numără în prezent peste 3.000 de angajați. În cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte, precum și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz.

stc

La sediul Star Transmission sunt produse roţi dinţate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii, țevi de înaltă presiune și sisteme de direcţie. În plus, aici funcționează Centrul de Tehnologii, precum şi un spaţiu de instruire. Subsidiara Star Assembly a fost înfiinţată în anul 2013 la Sebeş, iar lansarea producţiei cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat în acelaşi an. Producția cutiei de viteze automată nouă trepte, 9G-Tronic, este realizată în același spațiu.

Cu sprijinul Guvernului României, Star Transmission este una dintre primele companii din România care oferă un sistem de învățământ dual, pe baza modelului Baden-Württemberg.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Comisia Europeană vrea să asigure medicamente mai ieftine și suficiente stocuri pentru bolile grave și rare

Publicat

Comisia Europeană a adoptat, miercuri, o strategie farmaceutică prin care vrea să asigure disponibilitatea medicamentelor inovatoare și iefitne pe piață, inclusiv pentru boli grave unde există deficiențe. De asemenea, Comisia își propune să îmbunătățească mecanismele de pregătire și răspuns la crize, precum cea Covid-19.

“Comisia a adoptat astăzi, 25 noiembrie, o Strategie farmaceutică pentru Europa vizând asigurarea disponibilității pentru pacienți a unor medicamente inovatoare și accesibile financiar, precum și sprijinirea competitivității, a capacității de inovare și a sustenabilității industriei farmaceutice din UE. Strategia va permite Europei să își satisfacă nevoile farmaceutice, inclusiv în perioade de criză, prin intermediul unor lanțuri de aprovizionare solide. O componentă esențială a construirii unei Uniuni Europene a sănătății mai puternice, astfel cum a menționat-o președinta von der Leyen în discursul ei privind starea Uniunii, strategia va contribui la instituirea unui sistem farmaceutic al UE care să fie adaptat exigențelor viitorului și rezistent la crize”, potrivit unui comunicat de presă.

Strategia farmaceutică pentru Europa are patru obiective principale:

 • Asigurarea disponibilității pentru pacienți a unor medicamente accesibile financiar și abordarea nevoilor medicale nesatisfăcute (de exemplu, în domeniul rezistenței la antimicrobiene, al cancerului, al bolilor rare);
 • Sprijinirea competitivității, a inovării și a sustenabilității industriei farmaceutice din UE și crearea unor medicamente de înaltă calitate, sigure, eficace și mai ecologice;
 • Îmbunătățirea mecanismelor de pregătire și răspuns la crize și abordarea securității aprovizionării;
 • Asigurarea unei voci puternice a UE pe plan mondial, prin promovarea unui nivel înalt al standardelor în materie de calitate, eficacitate și siguranță.

“Deși strategia reprezintă mult mai mult decât un simplu instrument de răspuns la crize, ea este inspirată din răspunsul inițial la pandemia de COVID-19 și face ca sectorul farmaceutic din Europa să fie mai bine pregătit și mai rezistent.

Strategia prezintă acțiuni concrete pentru a asigura existența, disponibilitatea și accesibilitatea financiară a medicamentelor. Ea susține lanțuri de aprovizionare diversificate și sigure, asigurând o autonomie strategică deschisă a UE pe plan mondial, și promovează produse farmaceutice sustenabile din punct de vedere ecologic.

Strategia va asigura, de asemenea, faptul că politica farmaceutică a UE continuă să servească sănătății publice într-un mediu în continuă schimbare, caracterizat de transformări științifice și comerciale. Ea va susține inovațiile centrate pe pacienți și va permite adaptarea la schimbările digitale și tehnologice.

Acțiunile vor viza întregul ecosistem al produselor farmaceutice, dar și unele aspecte ale dispozitivelor medicale. Strategia creează sinergii cu Pactul verde și cu acțiunile noastre din cadrul abordării strategice a UE privind prezența substanțelor farmaceutice în mediu, pentru a reduce riscul lor pentru mediu, pentru a aborda poluarea cauzată de reziduurile farmaceutice și pentru a promova fabricarea, utilizarea și eliminarea lor prin metode mai ecologice. Ea este, de asemenea, legată de planul de acțiune privind proprietatea intelectuală prezentat astăzi (hiperlinkul urmează să fie introdus de SPP).

Printre acțiunile emblematice ale strategiei se numără:

 • O revizuire a legislației farmaceutice de bază* (data-țintă pentru o propunere: 2022) pentru ca acest cadru legislativ să fie adaptat exigențelor viitorului și să faciliteze inovarea;
 • O propunere privind o Autoritate a UE pentru răspuns în situații de urgență sanitară (propunere: al 2-lea semestru din 2021);
 • O revizuire a reglementărilor privind medicamentele pentru copii și pentru boli rare;
 • Inițierea unui dialog structurat cu și între toți actorii din industria farmaceutică și autoritățile publice pentru a identifica vulnerabilitățile lanțului global de aprovizionare cu medicamente esențiale și pentru a defini opțiunile în materie de politici menite să consolidez continuitatea și securitatea aprovizionării în UE;
 • Cooperarea între autoritățile naționale în ceea ce privește politicile în materie de prețuri, plăți și achiziții publice, pentru a îmbunătăți accesibilitatea financiară, eficiența în raport cu costurile aferente medicamentelor și sustenabilitatea sistemului de sănătate;
 • Crearea unei infrastructuri digitale solide, inclusiv o propunere privind un spațiu european al datelor referitoare la sănătate (data-țintă pentru o propunere: 2021);
 • Sprijin pentru cercetare și inovare, în special prin intermediul programelor Orizont 2020 și EU4Health;
 • Acțiuni de promovare a abordărilor inovatoare vizând C&D și achizițiile publice de antimicrobiene și de alternative ale acestora, precum și măsuri de restricționare și optimizare a utilizării lor”, mai arată sursa citată.

Strategia va fi discutată la nivel politic în cadrul reuniunii Consiliului EPSCO din 2 decembrie 2020.

sursa: ec.europa.eu

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Teste ale sistemului ITS, pe lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda. Primele imagini afișate pe panourile de informare

Publicat

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a testat miercuri seara sistemul inteligent de transport (ITS), pe lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda. Panourile led de informare dintre Lancrăm și Alba Iulia au afișat primele imagini. 

Reamintim faptul că CNAIR împreună cu constructorul pregătesc deschiderea tronsonului între Lancrăm și Alba Iulia până pe data de 1 Decembrie. Potrivit reprezentanților companiei, deschiderea circulației ar putea fi amânată doar de vremea rea, respectiv în situația în care va interveni un îngheț.

Citește și Tronsonul Alba Iulia – Sebeș de pe Autostrada A10, deschis circulației până în 1 Decembrie. Mobilizare masivă înainte de alegeri

Sistemul ITS asigură participanțiilor la trafic o informare în timp real asupra condițiilor meteorologice și a condițiilor de trafic (punctele în care traficul este aglomerat) și furnizează informații către autorități ce țin de siguranța circulației.

Sistemele inteligente de transport oferă și servicii suplimentare de informare în timp real a șoferilor, constituind și baza viitoarelor aplicații de comunicare inteligentă între vehicul, drum și autoritățiile competente.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Legea adopției, modificată: Rudele copilului vor fi căutate o singură dată şi doar până la gradul al treilea

Publicat

adoptie

Legea adopției, cu modificări, a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. Potrivit noilor prevederi, rudele copilului vor fi căutate o singură dată şi doar până la gradul al treilea, fiind scurtate perioadele în care ei rămân în sistemul de protecţie. De asemenea, copiii care au inclusiv peste 14 ani vor rămâne adoptabili până la majorat.

Actul normativ vizează modificarea şi completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adopţiei, precum şi pentru abrogarea art. 5 alin. (7) lit. ş) şi cc) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 11/2014 privind adoptarea unor măsuri de reorganizare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Prin modificările aduse, cadrul normativ în materia adopţiei este revizuit, fiind flexibilizată procedura de evaluare a adoptatorilor şi a etapei de monitorizare post-adopţie. Totodată, se elimină din procedură identificarea rudelor de până la gradul al IV-lea în cazurile în care planul individualizat de protecţie a copilului are ca finalitate adopţia; se flexibilizează procedura de adopţie pentru copiii care au împlinit vârsta de 14 ani, precum şi a grupurilor de fraţi care nu pot fi separaţi.

Rudele copilului vor fi căutate o singură dată şi doar până la gradul al treilea, fiind scurtate perioadele în care ei rămân în sistemul de protecţie. De asemenea, copiii care au inclusiv peste 14 ani vor rămâne adoptabili până la majorat.

În lege sunt introduse şi măsuri pentru părinţii adoptatori, fiind prelungită perioada de valabilitate a atestatului de adoptator de la 2 la 5 ani.

De asemenea, concediul de acomodare şi indemnizaţiile pe care aceştia le primesc sunt aliniate cu cele ale părinţilor biologici.

În cazul în care adoptatorul sau familia adoptatoare aparţine minorităţilor naţionale, evaluarea şi pregătirea se pot face, la cerere, în limba minorităţii naţionale respective. AGERPRES

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Medic: Tehnologia vaccinurilor anti-COVID va putea fi folosită inclusiv pentru tratarea cancerului

Publicat

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a explicat la Digi24 care este tehnologia pe baza căreia au fost dezvoltate vaccinurile aflate cel mai aproape de lansarea pe piață. El a spus că este o tehnologie revoluționară care va fi folosită în viitor și pentru tratarea altor boli, inclusiv a cancerului.

Vaccinurile dezvoltate de Moderna și Pfizer sunt pe bază de mesager ARN, care este un cod, și nu conțin virus inactivat.

Medicul a explicat că, după ce cercetătorii au obținut secvența genomică a coronavirusului SARS-CoV2, au pornit de la cunoștințele pe care le aveau deja legate de virusurile SARS și MERS. Proteina față de care se formează anticorpi protectori, existentă în virus, are un cod ARN.

„Reprezintă, dacă vreți, rețeta după care se fabrică acea proteină. Vaccinul conține de fapt acea rețetă, strict pentru acea proteină. Acest segment de ARN face parte din secvența ARN. Acest lucru a permis să avem într-un timp scurt o cantitate mare de ARN mesager care a putut fi studiat în aceste studii clinice. Este și motivul pentru care s-a putut ajunge în acest stadiu de studii de preaprobare într-un interval de câteva luni”, a spus medicul.

Valeriu Gheorghiță a precizat că odată administrat unei persoane, organismul acesteia decodifică acest mesaj și produce proteina fără să mai facă boala, însă va face anticorpi strict împotriva acestei proteine și va fi protejată față de infecția eventuală cu SARS-CoV2.

„Nu va fi finalul acestei vaccinări COVID, foarte probabil această tehnologie va fi folosită de aici înainte ani de zile pentru multe alte boli infecto-contagioase, dar și pentru terapii genice și pentru terapia în cancer și alte boli genetice. Este un salt uriaș pe care medicina l-a făcut și cred că tot acest efort conjugat al cercetării medicale furnizează rezultatele extrem de valoroase de astăzi”, a mai spus acesta.

sursa: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate