Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

STAREA DRUMURILOR în ALBA: Zăpada nu a afectat traficul însă a tăiat energia electrică în mai multe zone. 11 ore fără curent în Apuseni

Publicat

În timp ce trei autostrăzi și peste 20 de drumuri naționale sunt închise și mai multe trenuri sunt anulate în estul, sudul și sud-estul țării, în județul Alba se circulă fără dificultate pe toate șoselele, în condiții de iarnă și de carosabil umed. Ninsoarea care a cuprins întregul județ duminică nu a generat mari probleme în trafic, însă a dus la întreruperea furnizării de energie electrică în mai multe zone din județ. Cei mai afectați de această problemă au fost moții de la Horea, care au stat fără curent 11 ore.

Duminică, în județul Alba nu a fost niciun drum blocat. În prima parte a zilei de duminică, circulația s-a desfășurat cu dificultate în zona Pețelca, însă utilajele de deszăpezire au acționat pentru curățarea drumurilor.

Potrivit CNADNR, în județul Alba, pe DN 67C (în zona Șugag), zăpada s-a depus în strat de 1-2 cm, în rest, pe tot sectorul zăpada variază de la 0-1 cm.

În continuare, se intervine cu autospeciale de curățare a drumurilor în zona Cîmpeni – Poiana Vadului, Bucium-Mogoș, Roșia Montană-Corna, Sebeș – Daia Română, Răchita, Dumbrava, Aiud – Rimetea, Geogel, zona Ocna Mureș, Blaj – Cenade, Tăuni, Alecuș, Bălcaciu, Roșia de Secaș, potrivit reprezentanților societății de Drumuri și Poduri Locale Alba.

Pene de curent de 11 ore în Apuseni

În câteva localități din munții Apuseni și în alte câteva sate din zona Sebeș și Teiuș au fost semnalate probleme în furnizarea energiei electrice.

„În localitățile Horea, Mătișești din zona Apusenilor, în zona Sebeș, Petrești-Săsciori și în zona Râmeț, s-au înregistrat defecțiuni la rețeaua de curent. Echipele au intervenit în teren pentru remedierea problemelor. În Apuseni, alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă între orele 5.00 și 16.00, iar în celelalte zone întreruperea a durat între două și patru ore”, a declarat prefectul județului Alba, Gheorghe Feneșer. Potrivit acestuia, până la ora 18.00, toate problemele de alimentare cu energie electrică au fost remediate.

În județele afectate de cod portocaliu de ninsoare, autoritățile au decis să închidă școlile luni și marți. Aceasta este prima dată, de câțiva ani, de când avertizările meteo se marchează prin coduri, când a fost emis cod roșu de ninsori în trei județe, Buzău, Brăila și Vrancea, valabil până duminică seară la ora 21.00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax