Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

STAREA drumurilor în ALBA: Trafic îngreunat pe majoritatea şoselelor din judeţ. Intervenţie de urgenţă la Vadu Moţilor, pentru accesul ambulanţei

Publicat

Duminică, în jurul amiezii, pe drumurile din Alba se circula în condiţii de iarnă. Utilajele drumarilor erau folosite la capacitate pentru verificarea traseelor şi intervenţia cu material derapant, unde stratul de zăpadă pune deja probleme şoferilor. De dimineaţă, carosabilul era acoperit cu până la un centimetru de zăpadă pe DN67C, respectiv DN74 şi DN75, în zonele Şugag, Zlatna, Abrud, Cîmpeni.

La Vadu Moţilor, a fost nevoie de intervenţia utilajelor de deszăpezire, în regim de urgenţă, pentru a permite accesul ambulanţei la un caz semnalat prin 112. De asemenea, la limita cu judeţul Mureş, zona Blaj, a fost semnalat un accident de circulaţie.

Secţia Drumuri Naţionale Alba a acţionat, duminică până în jurul amiezii, cu 14 autoutilaje şi au fost răspandite 121 tone de material antiderapant pe DN 74, DN 75, DN 67C şi DN 1R. Zăpadă până la un centimetru pe şosea a fost semnalată pe DN 67C km 79+000 – km 102+000, Şugag; DN 74 km 50+000 – km 62+000, Zlatna; DN 74 km 29+000 – km 50+000 Abrud; DN 75 Cîmpeni.

Pe drumurile judeţene, cele aproximativ 70 de utilaje au fost trimise în teren pentru verificarea traseelor, iar circulaţia rămâne în continuare cu probleme la Oaşa – Şureanu, unde se intervine cu freză, pentru îndepărtarea zăpezii de pe drum. În jurul amiezii, nu erau anunţate alte drumuri blocate. Şeful bazeil DPL Alba, Mihai Conţan, a precizat că se intervine cu material antiderapant, mai ales în zona sectoarelor de drum cu poduri sau în pantă.

Poliţiştii reamintesc şoferilor că au obligaţia ca, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei să echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă. De asemenea, le recomandă ca pe drumurile pe care s-a depus un strat mai mare de zăpadă să folosească lanţuri antiderapante.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax