Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

STAREA PÂRTIILOR: Condițiile de schi în weekend la Șureanu, Arieșeni și Arena Platoș din Păltiniș. Meteo și acces

Publicat

Sezonul de schi se desfășoară în continuare în condiții bune, atât pe pârtiile de schi din județul Alba, cât și pe Arena Platoș din Păltiniș (Sibiu).

A nins și se așteaptă din nou ninsori și la Șureanu și la Arieșeni și este zăpadă suficientă pe pârtii. Și la Păltiniș (Arena Platoș) au fost ninsori și au fost utilizate și tunurile de zăpadă.

STAREA PÂRTIILOR 8-10 ianuarie 2021

Domeniul Schiabil Șureanu

Pârtii existente: 11 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2; S_3; pârtia-școală), din care funcționale 7 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; pârtia-școală)

Lungime totală a pârtiilor: 12 km

Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun), din care funcționale 2 (teleschi „Curmătura”, telescaun „Aușel”)

Altitudine maximă: 2.010 m

Altitudine minimă: 1.650 m

Tunuri de zăpadă: nu

Webcam: AICI

Nocturnă: nu

Pârtii pentru sănii: da

Semnal mobil: Vodafone (integral), Telekom (parțial), Digi Mobil (parțial), Orange (slab)

Evaluare generală: este zăpadă suficientă pe pârtii, condițiile sunt bune pentru schi

Acces unic spre pârtii: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).

Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa (62 km): drumul este complet asfaltat; pot exista porțiuni cu gheață și zăpadă, în zonele de umbră, așadar sporiți atenția și evitați vitezele mari.

Starea drumului forestier lacul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): sunt necesare lanțurile, începând cu barajul Oașa, pentru a nu avea nici un fel de problemă la manevrarea mașinii pe zăpadă sau gheață.

Meteo: vreme bună pentru schi; vineri și duminică, noros, vânt relativ slab

Vremea, pe zile:

– vineri, 8 ianuarie: maxime de -2 grade Celsius, minime de -8 grade Celsius; averse (ninsoare)

– sâmbătă, 9 ianuarie: maxime de -2 grade Celsius, minime de -9 grade Celsius; parțial noros

– duminică, 10 ianuarie: maxime de -2 grade Celsius, minime de -7 grade Celsius;  noros cu averse ușoare (ninsoare)

Servicii turistice: școală de schi pe pârtii (0762 501 913); centru de închirieri schiuri și plăci în Poarta Raiului (0762 501 913); restaurant la baza pârtiilor și pe domeniul schiabil; punct Salvamont și Jandarmerie Montană, la baza pârtiilor.

Arieşeni

Pârtii existente: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

Lungime totală a pârtiilor existente: 2 km

Instalații de transport pe cablu: 2 (2 teleschiuri)

Altitudine maximă: 1.400 m

Tunuri de zăpadă: da

Webcam: Vârtop II

Nocturnă: da

Pârtii pentru sănii: da

Semnal mobil: toate rețelele

Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță față de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.

Starea drumului: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Meteo: sunt așteptate ninsori vineri și duminică

Vremea, pe zile:

– vineri, 8 ianuarie: maxime de -1 grad Celsius, minime de -6 grade Celsius; noros, averse ușoare (ninsoare)

– sâmbătă, 9 ianuarie: maxime de -1 grad Celsius, minime de -6 grade Celsius; parțial noros

– duminică, 10 ianuarie: maxime de 0 grade Celsius, minime de -5 grade Celsius;  noros cu averse (ninsoare)

Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & plăci la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și în stațiune.

Arena Platoş din Păltiniş

Este zăpadă suficientă la Arena Platoş din Păltiniş. Pârtiile sunt dotate cu tunuri de zăpadă, care au funcționat în această perioadă.

În plus, a și nins. Complexul oferă varianta de cumpărare online a skipass-urilor, AICI.

Resortul are calitate austriacă la prețuri românești. Dispune de aproximativ 3.5 km de pârtii, împărțite pe diferite categorii de dificultate și nivel.

AICI webcam.

Pârtiile sunt dotate cu 11 tunuri de zăpadă care garantează zăpada. Pârtiile cu nocturnă sunt deservite de 4 teleschi și 1 telescaun, destinat atât relaxării fluxului de schiori și snowboarderi cât și celor care doresc să folosească pârtia de sănii dotată cu nocturnă sau să facă o urcare și coborâre fără echipament.

Acces: Traseul de la Alba Iulia este spre Sibiu (pe autostradă sau DN 1). În localitatea Săcel se virează pe DJ 106D, iar din localitatea Orlat se merge pe DJ 106J. Distanța față de Alba Iulia este de aproximativ 80 km, care pot fi parcurși în aproximativ 1 h 20 min. Drumul este asfaltat și practicabil.

Sistemul de așteptare la îmbarcare a fost redesenat, pentru a asigura păstrarea distanțării sociale între sportivii care așteaptă să urce în telescaun, pe teleski sau pe benzile rulante. Pentru a evita formarea de cozi la casierii, de anul acesta skipass-urile se pot achiziționa și online iar toate punctele unde se vând produse alimentare și non-alimentare au fost suplimentate. Și ca un bonus, în acest sezon nu se va percepe taxa de parcare. De asemenea, în resort se respectă regulile impuse de autorități, inclusiv obligativitatea de a purta masca de protecție.

Informații utile: prețuri aici, program detaliat aici.

surse: Domeniul Schiabil Șureanu (Facebook); Arena Platoș Păltiniș (Facebook și arenaplatos.ro), Scoala de Schi Arieșeni (Facebook)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax