Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

STAREA PÂRTIILOR în ALBA: Încă se mai poate schia în condiții bune la Șureanu. Bikini Race închide sezonul la Arena Platoș

Publicat

Miss Bikini_2015 Sezonul de schi este pe final în județul Alba și singura stațiune în care se mai pot practica sporturi de iarnă este Domeniul Schiabil Șureanu, unde a nins toată ziua de vineri. La Arieșeni stratul de zăpadă a cam dispărut în timp ce la Arena Platoș se pune punct sezonului chiar în acest weekend cu un eveniment interesant, mai ales pentru sezonul rece,  Bikini Race.

La Șureanu starea pârtiilor se prezintă acceptabil, mai ales că vineri dimineața a nins,  cu un strat de zăpadă care îi poate mulțumi atât pe schiorii avansați, cât și pe începători. Spre deosebire de vremea caldă de la oraș, care dă semne de primăvară din ce în ce mai convingător, peisajele din Munții Șureanu rămân de iarnă, separând din nou zona Șureanu de celelalte zone schiabile din țară, unde zăpada a dispărut în totalitate.

(P)  Peste 1000 de modele de Geci și jachete pe FashionSport.ro. Mii de articole sport , îmbrăcăminte și încălțăminte sport de la 900 de branduri, pentru bărbați, femei și copii. Nike,Salomon, Adidas, Dunlop, Puma, New Ballance, Karrimor, Brithish Knight, Airwalk, Under Armour,  Everlast, Nevica, Slazenger etc. Reduceri mari în fiecare zi

telescaun, sureanu, partie În momentul de față ninge și urmează ninsori abundente săptămâna viitoare, așadar sezonul de schi are șanse să continue în condiții bune pe Domeniul Schiabil Șureanu.
Acces: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).
Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa (62 km): drumul este asfaltat în totalitate.
Starea drumului lacul Oașa – Luncile Prigoanei (12 km): este lipsit de zăpadă, însă prezintă gropi din ce în ce mai accentuate. Nu sunt recomandate lanțurile pentru roți.
Starea drumului Luncile Prigoanei – Domeniul Schiabil Șureanu (6 km): prezintă din ce în ce mai puține porțiuni de gheață și zăpadă. În schimb, există gropi, noroi și șanțuri pe lungimea drumului, care vă pot incomoda la urcare, în special în zona Poarta Raiului. Este recomandată montarea de lanțuri, după ce treceți de Luncile Prigoanei.

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: se schiază pe 6 din cele 8 pârtii de la Șureanu (adică pe A_1, A_2, A_3, C_1, C_3, C_4). Starea pârtiilor este bună, cu un strat de zăpadă care se menține acceptabil, în ciuda încălzirii vremii din ultimele zile. A nins de curând, iar stratul de zăpadă înghețată de dinainte este, acum, acoperit de un strat subțire de zăpadă proaspătă, așadar recomandăm prudență în coborâre. Totodată, zonele foarte întinse de off-piste de la Șureanu sunt accesibile, cu toate că stratul de powder nu este tocmai cel ideal. Din cele trei instalații de transport pe cablu, funcționează teleschiul „Curmătura” și telescaunul.

Vremea va fi relativ stabilă iar temperaturile să vor încadra între -6 și 1 grad Celsius. Este foarte posibil ca săptămâna viitoare să urmeze ninsori abundente, ceea ce va îmbunătăți, probabil, starea pârtiilor de la Șureanu. De asemenea, este posibil ca zăpada să fie viscolită, pe creste, iar vizibilitatea să fie puternic afectată.

Servicii turistice: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; monitori de schi și snowboarding pe pârtii; centru de închirieri schi & snowboarding în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei; centru de închirieri schiuri la baza pârtiilor; trei après-ski­-uri pe Domeniul Schiabil Șureanu; unități de cazare în Poarta Raiului, în Luncile Prigoanei și pe malul lacului Oașa.
Sfaturi de buzunar:
– dotați-vă mașina cu lanțuri pentru roți și faceți o probă de montare acasă.
– nu vă încredeți excesiv în propria mașină; mai important decât motorul este șoferul.
– evitați vitezele mari pe pârtii, dacă nu știți să schiați în siguranță.
– țineți cont de sfatul salvamontiștilor, al jandarmilor montani și al monitorilor.

 

arieseni La Arieșeni calitatea pârtiilor scade, cu toate că încă se poate schia pe Vârtop 2, în condiții relativ bune. Turiștii sunt așteptați, deci, la Arieșeni, dar trebuie să fie conștienți că nu vor găsi zăpada ideală pe Vârtop 2, cu atât mai puțin pe Vârtop 1, unde există deja porțiuni de pământ.
Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță față de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.

Starea drumului: este accesibil oricărui tip de autovehicul.
Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: din cele două pârtii existente la Arieșeni, doar Vârtop 2 este practicabilă în condiții relativ acceptabile. Cealaltă, Vârtop 1, rămâne cu porțiuni accentuate de pământ și iarbă, așadar pornirea teleschiului și schiatul rămân, aici, sub semnul întrebării. Pentru actualizări zilnice, urmăriți camerele web de la baza pârtiilor.

Săptămâna viitoare sunt anunțate ploi accentuate, așadar este foarte posibil ca starea pârtiilor să se deterioreze și mai mult. Sunt șanse ca vizibilitatea pe pârtii să fie afectată.
Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & snowboards la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și în stațiune.
Sfaturi de buzunar:
– evitați teribilismul și vitezele mari pe pârtie;
– nu consumați alcool în exces înainte de a schia;
– păstrați atenția la pârtia de sănii;
– țineți cont de sfatul salvamontiștilor, al jandarmilor montani și al monitorilor.

 


Harta Miss Bikini Sezonul de ski se închide la Arena Platoș dar nu înainte de un ultim eveniment. Bikini Race din 6 martie, închide un an dificil, în care lipsa zăpezii naturale și temperaturile neobișnuit de ridicate au scurtat considerabil durata sezonului de ski. Prin urmare, Slide and Freeze, evenimentul care închidea în fiecare an sezonul, va fi anulat.

În schimb, duminică, sezonul se încheie cu multă veselie și distracție. Pentru prima dată în istoria acestui concurs, concurentele la Bikini Race nu vor trebui să înfrunte temperaturi sub 0 grade, dimpotrivă, se anunță o zi chiar caldă. Cea de-a patra ediție a celui mai așteptat eveniment pe pârtiile complexului Arena Platoș Păltiniș va fi compusă din trei probe. Fiecare concurentă va trebui să treacă printr-o probă de slalom, ski sau snowboard, contracronometru. Apoi, concurentele vor defila pe banda rulantă a școlii de ski, urmând să arunce la coș cu cele trei mingi de baschet amplasate pe traseu. Ultima probă este parcurgerea unui traseu aplicativ, o probă unde se va puncta și timpul obținut de fiecare concurentă dar și impresia artistică. Pe traseu vor fi amplasate mai multe elemente sau obstacole.
Premiile sunt extrem de consistente. Câștigătoarea Bikini Race va pleca acasă cu o invitație la festivalul Electric Castle și un voucher în valoare de 1000 de lei la magazinul Hervis. Locurile 2 și 3 primesc, de asemenea, invitații la Electric Castle și vouchere Hervis în valoare de 500, respectiv 250 de lei.
În ziua concursului, înscrierile vor avea loc între orele 9:30 și 11:30, concursul fiind programat să înceapă la ora 12.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax