Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

STAREA PÂRTIILOR în ALBA: Se mai schiază la Arieşeni. Sezonul alb s-a închis la Şureanu, din cauza drumului impracticabil mai sus de Oaşa

Publicat

Ultimele zile de distracţie pe pârtie pentru pasionaţii de schi mai pot fi savurate doar la Arieşeni, în judeţul Alba. Spre Domeniul Schiabil Şureanu, drumul este impracticabil mai sus de Oaşa, astfel că sezonul pentru schi în această locaţie s-a închis, chiar dacă pe pârtii este zăpadă din belşug.

Vă prezentăm starea pârtiilor din judeţul Alba în această perioadă:

Domeniul Schiabil Şureanu (9 pârtii, lungime totală 10 km, altitudine maximă: 2.010 m)

Evaluare generală: deși a nins și urmează să ningă mult la Șureanu, asigurând un strat de zăpadă consistent de aproape 1 m pe pârtii (depășind, astfel, condițiile de schi din ianuarie), sezonul Domeniului Schiabil Șureanu s-a închis în mod prematur. Singurul motiv îl constituie starea impracticabilă a drumului de acces DJ 704, între lacul Oașa și pârtii, care este plin de noroi, de șanțuri și de gropi.

 

Arieşeni (stațiunea Vârtop, două pârtii, lungime totală 1,5 km, altitudine maximă: 1.400 m)

Evaluare generală: la Arieșeni, situația este asemănătoare cu cea de la Șureanu, în sensul că stratul de zăpadă este suficient pentru schi și snowboard. Cu mici excepții de porțiuni cu pietre, pe Vârtop 1, se poate schia în condiții relativ bune, deși urmează lapoviță și ninsoare.

Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță față de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.

Starea drumului: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pârtii și strat de zăpadă: stratul compact de zăpadă pe pârtii atinge aproximativ 40 cm, fiind încă bun pentru practicarea sporturilor de iarnă. Ambele pârtii (Vârtop 1 și Vârtop 2) sunt funcționale, cu toate că Vârtop 1 prezintă, în secțiunea de mijloc, porțiuni cu pietre.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: conform prognozelor meteo (www.freemeteo.com), la Arieșeni va fi lapoviță și ninsoare sâmbătă și duminică. Temperaturile se vor încadra între 1 și 7 grade Celsius. Ca atare, vremea va fi aproximativ potrivită pentru schi. Vizibilitatea pe pârtie va fi afectată de condițiile de lapoviță și ninsoare.

Instalații de cablu: în cazul în care vor fi turiști la pârtii, cele două teleschiuri funcționează în regim normal, de marți până duminică, între orele 9.00 – 17.00. De asemenea, pârtiile sunt prevăzute cu instalație de nocturnă.

Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & snowboards la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și în stațiune.

Sfaturile Serviciului Turism:

– întrucât zăpada este grea, aveți mare grijă la viteze și viraje. Pot deveni incontrolabile, indiferent de înclinația pârtiei.

– folosiți echipament adecvat pentru sporturile de iarnă (cască, apărători, armuri pentru coloana vertebrală etc.).

 

Sursa: Consiliul Judeţean Alba, Serviciul Turism – Florian-Rareş Tileagă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. bono

    joi, 04.04.2013 at 18:30

    Dom’ Dumitrel … nu se poate trece cu lama si un buldozer de cateva ori spre „Domeniul Schiabil” Sureanu? … nu de alta dar in campanie s-a promis ca se va construi un „domeniu schiabil” … si inca asteptam!
    Dealul si zapada le avem de la Dumnezeu dar cu asa politici de dezvoltare nu o sa ajungem niciodata la nivelul Bulgariei … caci de Austria sau Italia nici nu mai visam!

  2. florin

    vineri, 05.04.2013 at 12:26

    Domeniul schiabil de la Sureanu are un potential turistic imens, dar domnii de la Consiliul judetean nici nu se sinchisesc sa asfalteze 20 de km de drum sau macar sa faca drumul sa fie practicabil. Pacat ca este una din putinele Partii unde este zapada din belsug si unde turistii ar veni…RUSINE RUSINE Domnilor!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax