Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

STAREA PÂRTIILOR în ALBA: Se mai schiază la Arieşeni. Sezonul alb s-a închis la Şureanu, din cauza drumului impracticabil mai sus de Oaşa


Publicat

Ultimele zile de distracţie pe pârtie pentru pasionaţii de schi mai pot fi savurate doar la Arieşeni, în judeţul Alba. Spre Domeniul Schiabil Şureanu, drumul este impracticabil mai sus de Oaşa, astfel că sezonul pentru schi în această locaţie s-a închis, chiar dacă pe pârtii este zăpadă din belşug.

Vă prezentăm starea pârtiilor din judeţul Alba în această perioadă:

Domeniul Schiabil Şureanu (9 pârtii, lungime totală 10 km, altitudine maximă: 2.010 m)

Evaluare generală: deși a nins și urmează să ningă mult la Șureanu, asigurând un strat de zăpadă consistent de aproape 1 m pe pârtii (depășind, astfel, condițiile de schi din ianuarie), sezonul Domeniului Schiabil Șureanu s-a închis în mod prematur. Singurul motiv îl constituie starea impracticabilă a drumului de acces DJ 704, între lacul Oașa și pârtii, care este plin de noroi, de șanțuri și de gropi.

 

Arieşeni (stațiunea Vârtop, două pârtii, lungime totală 1,5 km, altitudine maximă: 1.400 m)

Evaluare generală: la Arieșeni, situația este asemănătoare cu cea de la Șureanu, în sensul că stratul de zăpadă este suficient pentru schi și snowboard. Cu mici excepții de porțiuni cu pietre, pe Vârtop 1, se poate schia în condiții relativ bune, deși urmează lapoviță și ninsoare.

Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță față de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.

Starea drumului: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pârtii și strat de zăpadă: stratul compact de zăpadă pe pârtii atinge aproximativ 40 cm, fiind încă bun pentru practicarea sporturilor de iarnă. Ambele pârtii (Vârtop 1 și Vârtop 2) sunt funcționale, cu toate că Vârtop 1 prezintă, în secțiunea de mijloc, porțiuni cu pietre.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: conform prognozelor meteo (www.freemeteo.com), la Arieșeni va fi lapoviță și ninsoare sâmbătă și duminică. Temperaturile se vor încadra între 1 și 7 grade Celsius. Ca atare, vremea va fi aproximativ potrivită pentru schi. Vizibilitatea pe pârtie va fi afectată de condițiile de lapoviță și ninsoare.

Instalații de cablu: în cazul în care vor fi turiști la pârtii, cele două teleschiuri funcționează în regim normal, de marți până duminică, între orele 9.00 – 17.00. De asemenea, pârtiile sunt prevăzute cu instalație de nocturnă.

Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & snowboards la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și în stațiune.

Sfaturile Serviciului Turism:

– întrucât zăpada este grea, aveți mare grijă la viteze și viraje. Pot deveni incontrolabile, indiferent de înclinația pârtiei.

– folosiți echipament adecvat pentru sporturile de iarnă (cască, apărători, armuri pentru coloana vertebrală etc.).

 

Sursa: Consiliul Judeţean Alba, Serviciul Turism – Florian-Rareş TileagăȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


  Publicitate

  EVENIMENT

  Tinker, primul telefon românesc destinat pasionaților de jocuri și fotografie. Va costa ”mai puțin decât salariul minim”

  Publicat

  Compania românească CryptoDATA va lansa la începutul lunii octombrie un device destinat celor pasionați de jocuri, dar și fotografilor.

  Este vorba despre un dispozitiv asemănător unui telefon care este în același timp un aparat foto foarte performant, un minicomputer, o consolă de jocuri și un dispozitiv pentru comunicare, au precizat reprezentanții companiei.

  Produsul celor de la CryptoDATA se va numi TINKER și, potrivit acestora, va costa mai puțin decât salariul minim din România.

  TINKER are un procesor cu o arhitectură mai specială pentru a împărți sarcinile și a-l face mai eficient și o baterie de 4.600 mAh.

  Camerele telefonului sunt performante (48 MP) și au integrat un modul de inteligență artificială. Ecranul este full display, iar camera nu afectează ecranul.

  De asemenea, TINKER vine la pachet cu o serie de accesorii destinate pasionaților de jocuri.

  ”Ca strategie a companiei, ne-am propus să dezvoltăm și produs pentru publicul larg. Astfel, aducem pe piață un produs cu performanțe ridicate la un preț mai mic decât salariul minim din România. Prin aceste produsele companiei noastre dorim să ajutăm la digitalizarea României și vrem ca oamenii să își poată permite o tehnologie de ultimă generație pentru a le îmbunătăți viața. Consider că toată lumea trebuie să aibă acces la informații și să poată lucra și accesa orice foarte rapid”a declarat pentru G4Media Ovidiu Toma, CEO al companiei.

  CryptoDATA este o companie care dezvoltă tehnologii înalte în domenii precum securitatatea cibernetică, telecomunicațiile criptate, inteligența artificială și soluțiile blockchain.

  În urmă cu puțin timp, a lansat în atmosefera înaltă a Pământului primul ansamblu de echipamente pentru a testa comunicarea globală encriptată Voice Over Blockchain Protocol.

  Compania are în plan să lanseze și un vehicul electric, concept care o să integreze mai multe tehnologii dezvoltate de companie.

  Compania nu a dat deocamdată publicității imagini cu noul telefon. Lansarea va avea loc la începutul lunii octombrie.

   

  Citeste mai mult
  Publicitate

  EVENIMENT

  VIDEO: Strângere de semnături pentru eliminarea măștilor din școli, la Alba Iulia. Câteva persoane, adunate în fața Prefecturii

  Publicat

  Mai multe persoane s-au adunat sâmbătă în fața Instituției Prefectului Alba, pentru a strânge semnături împotriva utilizării măștilor în unitățile de învățământ. Evenimentul ”Părinți împotriva Școlilor de Corecție” a fost anunțat pe Facebook. 

  Primii participanți la acțiune au fost întâmpinați de jandarmi, care le-au explicat regulile unei asemenea întâlniri.

  Acțiunea a început conform anunțului de pe Facebook, în jurul orei 16.00, însă participarea a fost foarte restrânsă. Doar câteva persoane, printre care și doi copii, au răspuns apelului.

  ”Copiii nu fac boala, nu s-a dovedit faptul că cei asimptomatici transmit 100% virusul, deci este discutabil. Din Uniunea Europeană, doar 5 țări au impus obligativitatea purtării măștii de către copii și în România, vârsta de la care este obligatorie purtarea măștii este cea mai mică, 6 ani. Mi se pare că suntem mai exigenți decât restul Europei… din punct de vedere al sistemului medical, suntem codașii Europei. De ce suntem atât de draconici cu copiii, având în vedere că noi ca adulți  nu respectăm regula purtării măștii este un semn mare de întrebare și cred că ar trebui protestat, măcar să fim auziți că ni se pare aberantă această măsură” a spus una dintre participantele la acțiune.

  Citeste mai mult
  Publicitate

  EVENIMENT

  VIDEO: Decizie cu impact post-electoral major: PSD și Pro România au bătut palma pentru crearea de majorități la nivel local

  Publicat

  Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, sâmbătă, că în urmă cu câteva zile a semnat cu liderul Pro România, Victor Ponta, „un acord de creare de majorităţi la consiliile judeţene, consiliile locale, un fel de acord post electoral”.

  Aceasta înseamnă că după alegeri, cele două formațiuni își vor uni forțele pentru a încerca să obțină cât mai multe posturi de viceprimar și de vicepreședinte al consiliilor județene.

  „Cu adevărat, acum câteva zile am semnat cu Victor Ponta un acord de creare de majorităţi la consiliile judeţene, consiliile locale, un fel de acord post electoral.

  Şi aţi văzut decizia Comitetului Politic Naţional pentru a merge singuri pentru alegerile din 6 decembrie, într-un fel în oglindă cu decizia Gabrielei Firea de a candida singură, fără aranjamente politice, pe care cetăţenii câteodată nu le percep, pentru Primăria Generală a Capitalei”, a susţinut Ciolacu.

  Declarația poate fi urmărită de la minutul 11,25.

  Citeste mai mult
  Publicitate

  EVENIMENT

  SRI angajează cunoscători de limbi străine, chiar și fără studii superioare. Care sunt condițiile cerute și beneficiile promise

  Publicat

  sri

  Serviciul Român de Informaţii – SRI – angajează personal cu studii medii sau superioare. Sunt căutați mai ales cei care cunosc cel puţin o limbă străină cu circulaţie redusă în România.

  SRI angajează personal cu studii medii sau superioare, cunoscători ai următoarelor limbi străine: albaneză, arabă, armeană, azeră, chineză, coreeană, dari, ebraică, georgiană, hindi, kurdă, pashtu, persană, punjabi, rromani, rusă, sârbă, tătară, ucraineană, urdu.

  În operaţiunile de securitate naţională, cunoaşterea unor limbi străine cu circulaţie redusă în România poate fi un factor decisiv.

  O persoană cu o astfel de aptitudine îi poate ajuta pe ofiţerii de informaţii să înţeleagă subtilităţi culturale, să descifreze înscrisuri, să surprindă semnificaţii care pot scăpa unui cunoscător mediu.

  Pentru a ocupa un astfel de post, candidaţii trebuie să îndeplinească în mod cumulativ condiţiile de încadrare în SRI şi să promoveze etapele succesive de verificare şi selecţie.

  Ca să te poţi angaja la SRI trebuie, conform legii şi normelor interne specifice Serviciului, să îndeplineşti cumulativ o serii de criterii generale de încadrare:

  • să ai cetăţenie română şi domiciliul stabil în România;
  • să nu fii în curs de cercetare, urmărire sau judecată penală sau să nu fi fost condamnat penal;
  • să nu faci parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice, din momentul încadrării în SRI;
  • să nu participi ca asociat unic sau direct la administrarea ori conducerea unei organizaţii sau societăţi comerciale, din momentul încadrării în SRI;
  • să fii absolvent de studii universitare, cu licenţă, al unei instituţii de învăţământ superior acreditate; pentru anumite posturi sunt necesare şi studii post-universitare iar pentru altele se cer doar studii liceale; să nu fi consumat,
  • anterior încadrării, substanţe sau amestecuri de substanţe stupefiante, psihotrope sau susceptibile a avea efecte psihoactive, aflate sub control naţional ori prevăzute în convenţiile internaţionale la care România este parte sau să nu fi desfăşurat activităţi de trafic cu astfel de produse; să fii dispus ca, după încadrare, să desfăşori activităţi în orice zonă a României, potrivit nevoilor instituţiei.

  De asemenea, candidaţii trebuie să facă dovada, pe parcursul procesului de selecţie, că îndeplinesc suplimentar anumite criterii specifice: pregătire profesională într-un domeniu de interes actual pentru Serviciu (experienţa efectivă de lucru în domeniul respectiv reprezintă un avantaj), inteligenţă peste medie, nivel superior de cultură generală şi competenţe lingvistice, interes pentru dezvoltare continuă şi capacitate ridicată de învăţare, o stare de sănătate, atât fizică cât şi psihică, bună (apt medical şi psihologic, conform baremelor stabilite de SRI).

  Anumite posturi necesită abilităţi ridicate de relaţionare şi comunicare, de analiză şi sinteză, adaptare, creativitate, spontaneitate, responsabilitate, rezistenţă crescută la condiţii de stres.

  Anunțul SRI și beneficiile promise:

  ”Dacă vii în echipa noastră ai acces la numeroase drepturi oferite de statutul de militar, dar şi la beneficii adaptate nevoilor tale.

  Printre cele mai apreciate de colegii noştri sunt:

  • program flexibil de lucru, în funcţie de specificul activităţii; acces la servicii medicale gratuite asistate de personal medical propriu, în facilităţi ale SRI;
  • decontarea chiriei în limita unui plafon maxim; vouchere de vacanţă pe care le poţi utiliza oriunde în ţară; acces gratuit la săli de sport proprii, precum şi tarife negociate la abonamente sportive şi servicii de recreere în mediul privat;
  • posibilitatea de a te bucura de mâncare preparată zilnic, la preţuri accesibile;
  • contracte avantajoase negociate cu instituţii bancare din România;
  • participarea la conferinţe, cursuri şi ateliere de dezvoltare personală; participarea, alături de colegi, la proiecte de responsabilitate socială pentru cauze în care credem.

  Calitatea de angajat SRI presupune însă şi o serie de obligaţii şi restrângerea / interzicerea unor drepturi, majoritatea determinate de statutul de cadru militar (vezi Legea nr. 80/1995), dar şi specifice Serviciului nostru (discreţie cu privire la activităţile profesionale, păstrarea secretului de stat şi de serviciu).

  Persoanele interesate pot aplica prin transmiterea unui cv la adresa de e-mail hr@sri.ro, precizând în subiectul mesajului sintagma „LINGVIST – NUME PRENUME”.

  De asemenea, candidaţii trebuie să specifice localitatea unde doresc să fie contactaţi de un specialist de resurse umane”.

  Citeste mai mult
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate