Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

STAREA PÂRTIILOR în ALBA: Sezon alb cu zăpadă puţină pentru schi, în WEEKEND. Care este situația la Șureanu și Arieșeni

Publicat

partie vartopCei care așteaptă cu nerăbdare începerea sezonului de schi în judeţul Alba nu au deocamdată confirmarea că în weekend vor avea destulă zăpadă pe pârtii. Deși a nins în ultimele zile, la Şureanu și Arieșeni este puțin probabil să se deschidă sezonul în acest weekend, transmit reprezentanţii Serviciului Turism de la CJ Alba. Stratul de zăpadă atinge 15-20 cm la Șureanu și 10-15 cm la Arieșeni, insuficient însă pentru pornirea instalațiilor.

Domeniul Schiabil Şureanu

Pârtii: 9 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2)

Lungime: 11 km

Altitudine maximă: 2.010 m

Tunuri de zăpadă: nu

Webcam: în curând

Nocturnă: nu

Pârtie pentru sănii: da

Semnal mobil: Cosmote

Informații despre pârtii: 0258 738 121; 0258 738 102

Evaluare generală: cu toate că a nins în ultimele zile iar stratul de zăpadă are, acum, o grosime de maxim 15-20 cm, totuși nu este încă sigur dacă sezonul se va deschide sau nu, în acest weekend, la Șureanu. Urmăriți în aceste zile actualizările de pe site-ul www.schisureanu.ro, care va anunța cu exactitate atât data la care se va deschide sezonul, cât și momentul din care va începe streaming-ul live pe camerele web, plasate pe pârtii începând cu acest sezon.

Acces: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h.

Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa (Transalpina): drumul este asfaltat aproape în totalitate (excepție făcând o serie de mici porțiuni între lacul Tău și lacul Oașa) și este practicabil de către orice tip de autovehicul.

Starea drumului între lacul Oașa și Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): drumul este deszăpezit și practicabil de către orice tip de mașină. E posibil ca montarea lanțurilor să fie necesară. Păstrați atenția sporită în special în porțiunile înguste de drum!

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: având în vedere stratul încă insuficient de zăpadă (maxim 20 cm), pârtiile (A_1, A_2, A_3, C_1, C_2, C_3, C_4, S_1, S_2) încă nu sunt funcționale în bune condiții. Nu este imposibil să schiați, însă stratul de omăt este insuficient, iar instalațiile e posibil să nu fie pornite în weekend. Urmăriți zilnic site-ul www.schisureanu.ro pentru eventuale actualizări.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: conform prognozelor meteo, la Șureanu nu vor fi precipitații în weekend. Cerul va fi parțial senin, cu înnorări accentuate Duminică iar temperaturile vor fi cuprinse între -4 și 3 grade Celsius.

Servicii turistice: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; monitor de schi în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei; monitor de schi & snowboard la baza pârtiilor; centru de închirieri schi & snowboard în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei; centru de închirieri schiuri la baza pârtiilor; trei après-ski­-uri pe Domeniul Schiabil Șureanu; unități de cazare în Poarta Raiului, în Luncile Prigoanei și pe malul lacului Oașa.

Sfatul Serviciului Turism:
– Evitați vitezele mari, având în vedere că zăpada este insuficientă.
– Țineți cont de sfatul salvamontiștilor, al jandarmilor montani și al monitorilor de schi.

Arieşeni (Vârtop și Nucet)

Pârtii: 3 (Vârtop 1 și Vârtop 2 în județul Alba; Piatra Grăitoare în județul Bihor)

Lungime: 3 km

Altitudine maximă: 1.400 m

Tunuri de zăpadă: da

Webcam: da (www.arieseni.info)

Nocturnă: da

Pârtie pentru sănii: da

Semnal mobil: toate rețelele

Informații despre pârtii: 0256 227 955

Evaluare generală: la Arieșeni situația pe pârtii nu este diferită de cea de la Șureanu: zăpada este încă insuficientă și, în aceste condiții, este puțin probabil să se deschidă sezonul de schi în acest weekend. Urmăriți camerele web contactați personalul de la pârtii pentru actualizări concrete.

Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță față de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.

Starea drumului: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: stratul de zăpadă atinge maxim 10-15 cm, fiind greu practicabil pentru sporturile de iarnă pe toate cele trei pârtiile de la Arieșeni și Nucet: Vârtop 1, Vârtop 2 (județul Alba) și Piatra Grăitoare (județul Bihor). Nu este imposibil să schiați, însă stratul de omăt este insuficient iar instalațiile e posibil să nu fie pornite în weekend.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: conform prognozelor meteo, la Arieșeni nu vor fi precipitații în weekend. Cerul va fi înnorat iar temperaturile se vor încadra între -6 și 4 grade Celsius.
Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & snowboards la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și în stațiune.

Sfatul Serviciului Turism:
– Evitați vitezele mari, având în vedere că zăpada este insuficientă.
– Țineți cont de sfatul salvamontiștilor, al jandarmilor montani și al monitorilor de schi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax