Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

STAREA PÂRTIILOR în ALBA: Weekend cu schiuri și snowboard la Arieșeni și Șureanu. Stratul de zăpadă, numai bun pentru sporturile de iarnă

Publicat

Sureanu 3 Dacă nu v-ați făcut încă planuri pentru acest weekend, atunci sunteţi invitaţi la schi și snowboarding, pe pârtiile de la Şureanu şi Arieşeni. Chiar dacă afară este foarte rece, o tură pe schiuri vă va încălzi, cu siguranţă. La Șureanu din fericire, a nins enorm în ultimele două săptămâni, iar stratul de zăpadă este mai mult decât suficient pentru o bună continuare a sezonului de schi, la Șureanu. Drumul, deocamdată, se află în stare bună (pe tronsonul îngust și neasfaltat Oașa – Domeniul Schiabil). Din păcate, însă, la această oră ninge viscolit și e posibil să apară mari nămeți pe drum, în zonele deschise (Poarta Raiului, Luncile Prigoanei). Este posibil, de asemenea, să nu fie deschise unele instalații de cablu în aceste condiții meteo.

(P)  Caciuli, manusi și fulare  pe FashionSport.ro.  Peste 40.000 de articole sport pentru femei, bărbați și copii de la 900 branduri : Nike, Adidas, Puma, Salomon, Slazenger, Lee Cooper, Karrimor, Under Armour,  Everlast etc. La FashionSport.ro este Black Friday în fiecare zi.

Pe pârtiile de schi de la Arieșeni, situația este destul de bună penru că a nins suficient de mult pentru ca sezonul să continue îmbucurător. Puteți urmări camerele web și contactați personalul de la pârtii pentru actualizări zilnice.

Vă prezentăm în continuare condiţiile de schi de la Şureanu şi Arieşeni, transmise de Serviciul de Turism din cadrul CJ Alba:

Domeniul Schiabil Șureanu

Pârtii: 9 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2)

Lungime: 11 km

Altitudine maximă: 2.010 m

Tunuri de zăpadă: nu

Webcam: da (https://live.schisureanu.ro)

Nocturnă: nu

Pârtie pentru sănii: da

Semnal mobil: în principal Telekom

Informații despre pârtii: 0258 738 121; 0258 738 102

Evaluare generală: din fericire, a nins enorm în ultimele două săptămâni iar stratul de zăpadă este mai mult decât suficient pentru o bună continuare a sezonului de schi, la Șureanu. Drumul, deocamdată, se află în stare bună (pe tronsonul îngust și neasfaltat Oașa – Domeniul Schiabil). Din păcate, însă, la această oră ninge viscolit și e posibil să apară mari nămeți pe drum, în zonele deschise (Poarta Raiului, Luncile Prigoanei). Este posibil, de asemenea, să nu fie deschise unele instalații de cablu în aceste condiții meteo.

Acces: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h.

Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa (și anume pe șoseaua Transalpina): drumul este asfaltat aproape în totalitate (excepție făcând o serie de mici porțiuni între lacul Tău și lacul Oașa) și este practicabil de către orice tip de autovehicul.

Starea drumului între lacul Oașa și Domeniul Schiabil Șureanu (pe o distanță de 18 km): drumul este practicabil de către orice tip de mașină. Tronsonul a fost deszăpezit iar vremea extrem de rece l-a menținut, deocamdată, în condiții bune. Atenție, este important să vă montați lanțurile pentru roți încă de la lacul Oașa, pentru a evita derapajele. Păstrați atenția sporită în special în zonele deschise, unde viscolul spulberă zăpada!

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: din cele nouă pârtii, patru sunt funcționale (C_1, C_3, A_1, A_3). Stratul de omăt măsoară între 40-60 cm și prezintă, în continuare, porțiuni de iarbă pe unele vârfuri de pantă. Pârtia A_1, însă, prezintă și pietre în partea superioară, abruptă, datorită viscolului care a spulberat zăpada. Cu toate acestea, suprafața pârtiilor este schiabilă în condiții foarte bune. Din cele trei instalații, funcționează teleschiul „Curmătura” și telescaunul. Dacă, însă, viscolul va fi mult prea puternic, cel puțin telescaunul va fi oprit. Urmăriți zilnic cele trei camere web de pe site-ul www.schisureanu.ro Zona de off-piste pentru freeride este accesibilă.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: conform prognozelor meteo (https://freemeteo.ro/vremea/muntii-surean/7-zile/meteograma/?gid=665721&language=romanian&country=romania), la Șureanu va ninge vineri, sâmbătă și Duminică, cu viscol foarte puternic în special în zonele deschise și pe cele mai înalte culmi. Cerul va fi înnorat iar temperaturile se vor încadra între -9 și 2 grade Celsius. Vremea va afecta vizibilitatea pe pârtii.

Servicii turistice: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; monitor de schi în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei; monitor de schi & snowboard la baza pârtiilor; centru de închirieri schi & snowboard în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei; centru de închirieri schiuri la baza pârtiilor; trei après-ski­-uri pe Domeniul Schiabil Șureanu; unități de cazare în Poarta Raiului, în Luncile Prigoanei și pe malul lacului Oașa.

Sfatul Serviciului Turism:

– nu vă încredeți excesiv în puterea mașinii d-voastră;

– faceți acasă o probă de montare a lanțurilor pentru roți;

– țineți cont de sfatul salvamontiștilor, al jandarmilor montani și al monitorilor de schi.

Arieşeni (Vârtop și Nucet)

Pârtii: 3 (Vârtop 1 și Vârtop 2 în județul Alba; Piatra Grăitoare în județul Bihor)

Lungime: 3 km

Altitudine maximă: 1.400 m

Tunuri de zăpadă: da

Webcam: da (https://www.arieseni.info/external/camera-web-vartop.html)

Nocturnă: da

Pârtie pentru sănii: da

Semnal mobil: toate rețelele

Informații despre pârtii: 0256 227 955

Evaluare generală: o situație foarte bună se găsește și la Arieșeni, unde a nins suficient de mult pentru ca sezonul să continue îmbucurător. Urmăriți camerele web și contactați personalul de la pârtii pentru actualizări zilnice.

Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță față de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.

Starea drumului: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: în prezent, stratul de zăpadă de pe pârtiile Vârtop 1 și Vârtop 2 măsoară circa 40 cm și este perfect practicabil pentru schi și snowboarding. Instalațiile de transport pe cablu funcționează conform programului. Din păcate, nu am putut contacta personalul pârtiei Piatra Grăitoare (din județul Bihor), pentru a vă oferi informații concrete despre starea aceste pârtii. Urmăriți camerele web și contactați personalul de la pârtii pentru actualizări.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: conform prognozelor meteo (www.freemeteo.com), la Arieșeni vor fi ninsori în zilele de vineri, sâmbătă și Duminică. Vântul va sufla cu putere iar temperaturile se vor încadra între -5 și 2 grade Celsius. Cerul va fi înnorat iar vizibilitatea pe pârtii va fi afectată de condițiile meteo.

Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & snowboards la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și în stațiune.

Sfatul Serviciului Turism:

– evitați teribilismul și vitezele mari pe pârtie;

– atenție la pârtia de sănii;

– țineți cont de sfatul salvamontiștilor, al jandarmilor montani și al monitorilor de schi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax