Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

STAREA PÂRTIILOR la Şureanu, Arieşeni şi Arena Platoş din Păltiniş. Multă zăpadă pentru cei care vor ajunge în weekend la munte

Publicat

isu

sureanu ski4 foto:schisureanu.ro Ninsorile din ultima perioadă au adus mari bătăi de cap unora, dar și au fost și un motiv de bucurie pentru cei care vor să se distreze pe pârtie în acest weekend.

Va ninge în continuare în acest sfârșit de săptămână, astfel că vă puteți bucura din plin de o escapadă la Șureanu, Arieșeni sau Arena Platoș de la Păltiniș.

La Şureanu, stratul de zăpadă este în continuare impresionant atât pe pârtii, cât mai ales în zonele de off-piste, așadar condițiile de schi sunt remarcabil de bune.

Potrivit prognozei meteo, și în acest weekend va continua să ningă, mai ales vineri când meteorologii anunță ninsori sporadice. Temperaturile vor fi destul de plăcute pentru schi, vineri -4, -7 grade Celsius, sâmbătă, -5, -13 grade (ninsoare ocazională) și duminică -8,-13 grade (cer înnorat).

Având în vedere atenționarea de COD Galben de viscol în zona de munte, este recomandat să aveți un echipament corespunzător atunci când mergeți pe pârtie, inclusiv cască de protecție. Evitați vitezele mari pe pârtii, dacă nu știți să schiați în siguranță, și puneți în aplicare regula „cel din spate are grijă de cel din față”.

munte, zapada, drum, oasa În continuare trebuie să aveți mare atenție la drum. Cei 18 km de parcurs de la Barajul Oașa până la Domeniul Schiabil Șureanu implică multă răbdare și prudență din partea șoferilor. Drumul este acoperit de gheață și zăpadă fiind îngust în foarte multe porțiuni, astfel că este recomandat să vă dotați mașina cu lanțuri și să nu încercați să măriți viteza pentru că riscați să ajungeți împotmoliți în zăpadă. Nu vă încredeți excesiv în propria mașină, mai important decât motorul este șoferul și pasagerii. 

Acces: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).

Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa (62 km): drumul este asfaltat în întregime, dar prezintă porțiuni cu zăpadă înghețată.

Domeniul Schiabil Şureanu

Pârtii existente: 8 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4; S_1; S_2)

Lungime totală a pârtiilor existente: 11 km

Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun)

Altitudine maximă: 2.010 m

Tunuri de zăpadă: nu

Webcam

Nocturnă: nu

Pârtii pentru sănii: da

Semnal mobil: Vodafone integral; Telekom parțial; Orange minimal

Starea drumului lacul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): cu toate că a fost deszăpezit și există refugii, este absolut necesar să vă montați lanțuri de la lacul Oașa. Există, în special în porțiunile înguste, șanțuri pe direcția de mers, gropi și zăpadă frământată, dar ele pot fi depășite cu prudență de către orice tip de mașină echipată cu lanțuri.

În prezent, sunt deschise 6 pârtii la Șureanu (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4). A nins enorm în ultimele zile, ceea ce a mărit considerabil stratul atât pe pârtii (circa 60 cm), cât și în vastele zone de off-piste (100-150 cm). Nu mai există porțiuni cu gheață sau iarbă pe nici o pârtie; de fapt, inclusiv pe partea superioară, abruptă a pârtiei A_1 există, acum, suficientă zăpadă. Pe întreg domeniul schiabil predomină zăpada viscolită. Vor funcționa teleschiul „Curmătura” și telescaunul. Dacă vântul va sufla cu peste 60km/h, telescaunul va fi oprit. În continuare, vântul va sufla cu mare putere pe toate pârtiile.

Servicii turistice: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard pe pârtii (0762 501 913); centru de închirieri schiuri și plăci în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei; trei après-ski­-uri pe Domeniul Schiabil Șureanu; unități de cazare în Poarta Raiului, în Luncile Prigoanei și pe malul lacului Oașa.

 

ARIEȘENI

arieseniSezonul de schi continuă cu succes și la Arienșeni unde ambele pârtii au zăpadă din belșug și își așteaptă turiștii să se bucure de ele.

Prognoza meteo pentru acest weekend ne anunță că în continuare va ninge, atât vineri cât și sâmbătă. Temperaturile vor fi de 2,-4 grade, vineri, -2, -9 grade, sâmbătă, iar duminică va fi ceva mai rece -5, -15 grade Celsius și cer înnorat.

Drumul până la Arieşeni este destul de bun și poate fi parcurs de orice tip de mașină.

Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță față de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.

 

Arieşeni (Vârtop)

Pârtii existente: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

Pârtii funcționale: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

Lungime totală: 2 km

Instalații de transport pe cablu: 2 (2 teleschiuri)

Altitudine maximă: 1.400 m

Tunuri de zăpadă: da

Webcam

Nocturnă: da

Pârtii pentru sănii: da

Semnal mobil: toate rețelele

Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & snowboards la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și în stațiune.

Arena PLATOȘ

arena platos Aflată la aproximativ 90 de kilometri de Alba Iulia, stațiunea Păltiniș este cea mai veche stațiune montană din țară, fiind întemeiată în anul 1894.

Cei care vor merge în acest weekend la Păltiniș vor avea parte de vreme bună pentru schi. Și aici se anunță ninsori, vineri și sâmbătă, cu temperaturi de: vineri 0,-3 garde, sâmbătă vor fi între -1 ș -13 grade, iar duminică -5, -14 și cer noros.

Cum ajungi la Paltiniș

Traseul de la Alba Iulia este spre Sibiu (pe autostradă sau DN 1). În localitatea Săcel se virează pe DJ 106D, iar din localitatea Orlat se merge pe DJ 106J. Distanță față de Alba Iulia este de aproximativ 80 km, care pot fi parcurși în aproximativ 1 h 20 min. Drumul este asfaltat și practicabil.

Drumul foarte bun face ca această stațiune să fie destul de populată, astfel este recomandat să evitați teribilismul și vitezele mari pe pârtie, țineți cont de sfatul salvamontiștilor, al jandarmilor montani și al monitorilor.

Pârtii:
A: Pârtia Platoş – lungime 520 m, diferenţa de nivel 75 m, capacitatea de transport 1 200 pers./oră

B1: Pârtia Panorama Sibiului – lungime 600m, diferenţa de nivel 100 m, capacitatea de transport 1 200 pers./oră

B2: Pârtia Poiana Poplăcii – lungime 600 m, diferenţa de nivel 100 m, capacitatea de transport 1 200 pers./oră

D: Pârtia Arena – lungimea 240 m, diferenţa de nivel 35 m, capacitatea de transport 500 pers./oră

E: Pârtia Soarelui – lungime 640 m, diferenţa de nivel 75 m

Sunt condiţii excelente de schi, în această perioadă, la Arena Platoş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax