Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

STAREA PÂRTIILOR la Şureanu, Arieşeni şi Arena Platoş din Păltiniş. Sezonul de schi continuă


Publicat

Sureanu, ianuarie 2019

Sezonul de schi continuă cu succes în județul Alba și nu numai. Iubitorii sporturilor de iarnă sau pasionații de plimbări în zăpadă se vor putea bucura în aceste zile de condiții optime pentru orice tip ce mișcare.

Vă prezentăm starea pârtiilor din județul Alba și Sibiu,  valabilă pentru 18 – 24 ianuarie 2019.

Domeniul Schiabil Şureanu

Ultimele zile au adus, la Șureanu, o față cumplită a iernii: viscol extrem și ninsoare abundentă. Practic, condițiile meteo au depășit orice așteptări. A fost îngreunat accesul înspre cabane, pensiuni și domeniul schiabil, iar pe pârtii s-a schiat cu dificultate. Din fericire, însă, vremea s-a stabilizat și urmează condiții meteo mai ușor de suportat. Pentru actualizări zilnice, urmăriți site-ul www.schi-sureanu.ro, precum și camerele web de pe acesta.

Acces unic spre pârtii: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).

Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa (62 km): drumul este asfaltat în întregime și este deszăpezit, fiind accesibil pentru orice mașină. Atenție, există multe porțiuni de asfalt acoperit cu gheață, care pot crea derapaje.

Starea drumului forestier lacul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): deși a nins mult, drumul a fost deszăpezit în mod repetat de către utilajele din zonă. În prezent, drumul este practicabil, dar are încă multe porțiuni înguste cât pentru o singură mașină. Este imperativ să vă montați lanțurile de la lacul Oașa, pentru a evita orice soi de neplăcere pe acest tronson dificil. De asemenea, drumurile intravilane spre cabanele și pensiunile din Poarta Raiului și Luncile Prigoanei au fost deschise.

Pârtii și instalații de cablu: dacă vremea va fi stabilă, vor fi funcționale toate cele 9 pârtii ale domeniului schiabil. Dacă, însă, va viscoli în continuare, atunci cu siguranță pârtiile A_1, A_2, A_3, S_1 și S_2 vor fi închise, de asemenea și instalațiile care le deservesc (telescaunul și teleschiul „Șureanu”). Stratul de zăpadă este absolut enorm, pe toate pârtiile, și mai ales în zonele de off-piste. Vorbim de grosimi de peste 80 cm, pe pârtie, și de 150-200 cm în afara pârtiilor. Așadar, condițiile de schi sunt remarcabil de bune, la Șureanu.

Meteo și vizibilitate pe pârtii pentru perioada 18-24 ianuarie 2019, vreme relativ stabilă. Nu va mai fi acel ger crâncen de până acum, ci se va încălzi până în jurul valorii de -2 grade Celsius. Vizibilitatea pe pârtii va fi afectată, iar temperaturile se vor încadra între -10 și -2 grade Celsius. Vremea va fi astfel:

– vineri, 18 ianuarie: vânt slab, cer parțial noros

– sâmbătă, 19 ianuarie: vânt puternic, ninsori răzlețe, cer înnorat

– duminică, 20 ianuarie: vânt puternic, ninsoare, cer înnorat

– luni, 21 ianuarie: vânt slab, cer parțial noros

– marți, 22 ianuarie: vânt foarte puternic, ninsoare ușoară, cer înnorat

– miercuri, 23 ianuarie: vânt slab, cer înnorat

– joi, 24 ianuarie: vânt slab, cer înnorat

Servicii turistice: școală de schi pe pârtii (0762 501 913); centru de închirieri schiuri și plăci în Poarta Raiului (0762 501 913); restaurante la baza pârtiilor și pe domeniul schiabil; punct Salvamont, SMURD și Jandarmerie Montană, la baza pârtiilor.

Pârtii existente: 9 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2)

– Pârtii funcționale: 9 (sau mai puține, în funcție de starea vremii)

– Lungime totală a pârtiilor existente: 11 km

– Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun)

– Altitudine maximă: 2.010 m

– Tunuri de zăpadă: nu

– Webcam: http://schi-sureanu.ro/index.php/camere-live

– Nocturnă: nu

– Pârtii pentru sănii: da

– Semnal mobil: Vodafone (integral), Telekom (parțial), Orange (slab)

Arieşeni
Evaluare generală: iarna extremă a ajuns și în Apuseni, transformând Arieșeniul într-un loc complet alb. Sursele noastre din zonă ne informează că zăpezi de asemenea proporții nu au mai fost de două decenii. Pe pârtii, deci, zăpada este mai mult decât suficientă, asigurându-ne că sezonul va continua mult și bine, chiar și în cazul absurd în care n-ar mai ninge nici un fulg, de acum înainte.

Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță față de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.

Starea drumului: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: sunt funcționale ambele pârtii (Vârtop 1 și Vârtop 2) ale domeniului schiabil. Zăpada este pur și simplu din belșug, stratul bătătorit măsurând peste 100 cm grosime. Totodată, instalațiile de transport pe cablu funcționează în regim normal.

Meteo și vizibilitate pe pârtii pentru perioada 18-24 ianuarie 2019, vreme în sfârșit stabilă, cu vânt slab și temperaturi între -5 și 2 grade Celsius. Iată, pe scurt, cum va fi vremea pe zile:

– vineri, 18 ianuarie: vânt slab, ninsoare slabă, cer noros

– sâmbătă, 19 ianuarie: vânt slab, ninsoare slabă, cer noros

– duminică, 20 ianuarie: vânt slab, ninsoare, cer noros

– luni, 21 ianuarie: vânt slab, cer noros

– marți, 22 ianuarie: vânt slab, ninsoare ușoară, cer înnorat

– miercuri, 23 ianuarie: vânt slab, ninsoare ușoară, cer înnorat

– joi, 24 ianuarie: vânt slab, cer noros

Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & plăci la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și în stațiune.

Sfaturi de buzunar:

– evitați teribilismul și vitezele mari pe pârtie.

– nu consumați alcool înainte de a schia.

– Pârtii existente: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

– Pârtii funcționale: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

– Lungime totală a pârtiilor existentes: 2 km

– Instalații de transport pe cablu: 2 (2 teleschiuri)

– Altitudine maximă: 1.400 m

– Tunuri de zăpadă: da

– Webcam: http://jurnalul.ro/webcam/arieseni-partia-vartop-1-466.html

– Nocturnă: da

– Pârtii pentru sănii: da

– Semnal mobil: toate rețelele

 

Arena Platoş – Păltiniş

Zăpadă suficientă pentru schi este şi la Arena Platoş din Păltiniş. Pârtiile sunt dotate cu tunuri de zăpadă.

Complexul are calitate austriacă la prețuri românești. Resortul dispune de aproximativ 3.5 km de pârtii, împărțite pe diferite categorii de dificultate și nivel. Pârtiile sunt dotate cu 11 tunuri de zăpadă care garantează zapada. În acest moment pârtiile cu nocturnă sunt deservite de 4 teleschi și 1 telescaun, destinat atât relaxării fluxului de schiori și snowboarderi cât și celor care doresc să folosească pârtia de sănii dotată cu nocturnă sau să facă o urcare și coboarâre fără echipament. Are și cel mai modern fun-park din România cu nocturnă, unul construit pe trei platforme, fiecare numărând câte trei elemente de dificultate mică, medie și avansată.

Acces: Traseul de la Alba Iulia este spre Sibiu (pe autostradă sau DN 1). În localitatea Săcel se virează pe DJ 106D, iar din localitatea Orlat se merge pe DJ 106J. Distanța față de Alba Iulia este de aproximativ 80 km, care pot fi parcurși în aproximativ 1 h 20 min. Drumul este asfaltat și practicabil.

sursa: Florian-Rareș Tileagă, monitor școala de schi „Pași Liberi”, ȘureanuȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ZLATNA: Silviu Ponoran a obținut un nou mandat de primar cu peste 57% din voturi. Procentele candidaților

Publicat

Silviu Ponoran câștigă un nou mandat de primar la Zlatna, cu 57,74% dintre voturile alegătorilor, iar pentru Consiliul Local PNL a adunat 41,7% din voturi, în timp ce PSD are 19,95%.

Sunt date centralizate de AEP din cele 11 secții de votare din Zlatna.

ZLATNA

3.557 voturi exprimate / 11 secții votare

Rezultate candidați la funcția primar:

Silviu Ponoran – Partidul Național Liberal (PNL) – 2.054 voturi (57,74%)

Nicolae-Florin Nistor – Partidul Social Democrat (PSD) – 538 voturi (15,12%)

Gheorghe-Florin Crişan – Partidul Pro România – 274 voturi (7,7%)

Clonţa Nicolae – Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) – 246 voturi (6,91%)

Daniel Demenic – Partidul Alianţa Liberalilor și Democraţilor – ALDE – 194 voturi (5,45%)

Cîmpean Cristian-Petru – Alianța USR PLUS (USR) – 151 voturi (4,24%)

Mateş Dumitru-Claudiu – Partidul Mișcarea Populară (PMP) – 100 voturi (2,8%)

CONSILIUL LOCAL Zlatna

3.518 voturi exprimate

PNL – 1.468 voturi (41,7%)

PSD – 702 voturi (19.95%)

PNȚCD – 444 voturi (12,62%)

ALDE – 285 voturi (8,10%)

Pro România – 248 voturi (7,04%)

PMP – 230 voturi (6,53%)

USR PLUS – 141 voturi (4%)

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Aiud: Concurs de angajare pe un post la Serviciul Administrația Patrimoniului Local. Condiții și calendar

Publicat

Primăria Aiud

Primăria Aiud anunță organizarea unui concurs de angajare pe un post de muncitor calificat la Serviciul Public de Interes Local Administrația Patrimoniului Local (SPLAP). Dosarele de înscriere se pot depune până în 12 octombrie.

”Având în vedere prevederile Art. II din Legea nr. 203/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19, Serviciul Public de Interes Local Administrația Patrimoniului Local, cu sediul în Aiud, str. Tribun Tudoran Nr. 9, jud. Alba organizează concurs în vederea ocupării pe durată nedeterminată a postului contractual de execuție vacant, cu normă întreagă, de muncitor calificat, treapta profesională I din cadrul Biroului Seră, Zone verzi.

Condiţiile specifice de participare la concurs:

– studii medii sau școală profesională;

– vechime în muncă: minimum 9 ani.

Condiţiile generale de participare la concurs:

– candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute de art. 3 din Hotărârea Guvernului nr.286/2011 pentru aprobarea Regulamentului – cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare.

Condițiile de desfășurare a concursului:

Data, ora și locul desfășurării probei scrise: 20.10.2020, ora 10:00 – sediul Serviciului Public de  Interes Local Administraţia Patrimoniului Local, Aiud, str. Tribun Tudoran nr.9

Data, ora și locul desfășurării interviului: 23.10.2020, ora 10:00 – sediul Serviciului Public de  Interes Local Administraţia Patrimoniului Local, Aiud, str. Tribun Tudoran nr.9.

Dosarele de înscriere la concurs se pot depune până la data de 12.10.2020, ora 15:00 la sediul Serviciului Public de Interes Local Admininistrația Patrimoniului Local – Compartiment Resurse Umane.

Condiţiile de participare la concurs şi bibliografia stabilită se afişează la sediul Serviciului Public de Interes Local Administraţia Patrimoniului Local şi pe site-ul www.aiud.ro.

Relaţii suplimentare se pot obţine la Compartimentul Resurse Umane  din  cadrul Serviciului Public de Interes Local Administraţia Patrimoniului Local, telefon  0258/861593 interior 13, e-mail spapl@aiud.ro”, transmite primăria.

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

BLAJ: PNL face singur majoritate în Consiliul Local Blaj. Gheorghe Valentin Rotar rămâne primar cu aproape 80% din voturi

Publicat

p

Gheorghe Valentin Rotar rămâne primarul municipiului Blaj cu aproape 80% dintre voturile alegătorilor și în Consiliul Local majoritatea mandatelor revin PNL.

Sunt date centralizate de AEP în urma voturilor înregistrate în cele 17 secții de votare din Blaj.

BLAJ

Total voturi exprimate: 6.991 / prezență vot 41,96%

Rezultate candidați funcția primar:

Gheorghe-Valentin Rotar – Partidul Național Liberal (PNL) – 5.516 voturi (78,9%)

Silvia Marcu – Partidul Alianţa Liberalilor și Democraţilor – ALDE – 605 voturi (8,65%)

Dorin Voina – Partidul Social Democrat (PSD) – 590 voturi (8,43%)

Mihai Boitor – Alianța USR PLUS (USR) – 280 voturi (4%)

CONSILIUL LOCAL BLAJ – 19 mandate (locuri consilieri locali)

PNL – 4.718 voturi – 15 mandate

PSD – 785 voturi – 2 mandate

ALDE – 533 voturi – 2 mandate

USR PLUS – 404 voturi – 0 mandate

UDMR – 318 voturi – 0 mandate

Pro România – 119 voturi – 0 mandate

PMP – 59 voturi – 0 mandate

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

TEIUȘ: Repartizarea mandatelor în Consiliul Local. Mirel Hălălai își păstrează funcția de primar cu 56,6% din voturi

Publicat

Mirel Hălălai (PSD) mai câștigă un mandat la conducerea Primăriei Teiuș, iar în Consiliul Local intră cinci partide, cele mai multe mandate revenind social-democraților.

Sunt date centralizate de AEP, după voturile înregistrate în cele 7 secții de vot din oraș.

TEIUȘ

2.921 voturi valabil exprimate / 49,68% prezență la vot

Rezultate candidați la funcția primar:

Mirel-Vasile Hălălai – Partidul Social Democrat (PSD) – 1.654 voturi – 56,62%

Aurel Breaz – Partidul Național Liberal (PNL) – 693 voturi –

Cristian Crişan – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) – 160 voturi

Florin Tricu – Partidul Mișcarea Populară (PMP) – 135 voturi

Octavian-Mihai Rusu – Partidul Pro România – 115 voturi

Elena-Andreea Pop – Partidul Alianţa Liberalilor și Democraţilor – ALDE – 85 voturi

Aura-Iustina-Alexandra Ardelean – Alianța USR PLUS (PLUS) – 62 voturi

Simion Sechereş – Partidul Verde – 17 voturi

CONSILIUL LOCAL Teiuș – 15 mandate (locuri consilieri locali)

2.891 voturi valabil exprimate / 49,68% prezența la vot / coeficient electoral 175

PSD – 1.340 voturi – 8 mandate

PNL – 784 voturi – 4 mandate

PMP – 200 voturi – 1 mandat

AUR – 161 voturi – 1 mandat

Pro România – 151 voturi – 1 mandat

ALDE – 92 voturi – 0 mandate

USR PLUS – 74 voturi – 0 mandate

ADN – 57 voturi – 0 mandate

Partidul Verde– 32 voturi – 0 mandate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate