Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

STAREA PÂRTIILOR la Şureanu, Arieşeni şi Arena Platoş din Păltiniş. Sezonul de schi continuă cu succes

Publicat

Sezonul de schi continuă cu succes în Alba, la Șureanu și Arieșeni, dar și în Sibiu, la Arena Platoș din Păltiniș. În ciuda vremii călduroase din ultima perioadă, stratul de zăpadă de pe pârtii se prezintă remarcabil de bine, fiind suficient pentru iubitorii sporturilor de iarnă. 

Vă prezentăm starea pârtiilor la Şureanu şi Arieşeni (judeţul Alba) şi Arena Platoş – Păltiniș (Sibiu), în perioada 5 – 11 ianuarie:

Domeniul Schiabil Şureanu

Starea pârtiilor se prezintă remarcabil de bine pentru această perioadă de sezon, marcată mai degrabă de încălzire, decât de ninsori și ger. Zăpadă este din belșug, atât pe pârtii, cât și în off-piste, datorită ninsorilor recente. Drumul este încă practicabil, vremea se menține acceptabil de rece, așa că aveți suficiente motive să vă bucurați de Șureanu.

Acces unic spre pârtii: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).

Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa (62 km): drumul este asfaltat în întregime, fiind accesibil pentru orice mașină.

Starea drumului lacul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): drumul este deszăpezit și practicabil de către orice mașină, dar conține multe gropi și gheață, de la lacul Oașa până la pârtii. Lanțurile sunt necesare abia începând cu Luncile Prigoanei. Vă recomandăm prudență și răbdare.

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: vor funcționa 6 pârtii din 8 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4), deservite de teleschi și de telescaun. E posibil să fie deschise și pârtiile S_1 și S_2, în cazul în care telescaunul va fi oprit. Zăpada, pe pârtii, este abundentă, având în vedere că a nins în ultimele zile; de asemenea, zonele de off-piste prezintă zăpadă adâncă, proaspăt așternută, perfectă pentru freeride. Pârtiile sunt bătătorite zilnic.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: prognoza anunță, pentru perioada 05-11 ianuarie 2018, înnorări și încălziri. Nu va mai ninge în această perioadă, iar temperaturile se vor încadra între -8 și 7 grade Celsius. Vremea va fi, așadar, perfect suportabilă din punct de vedere turistic. Vizibilitatea pe pârtii este posibil să fie afectată de nori sau ceață.

Servicii turistice: școală de schi & snowboard pe pârtii; centru de închirieri schiuri și plăci în Poarta Raiului; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și pe domeniul schiabil.

Sfaturi de buzunar:

– nu vă încredeți excesiv în propria mașină; mai important decât motorul este șoferul.

– faceți acasă o probă de montare a lanțurilor.

– evitați vitezele mari pe pârtii, dacă nu știți să schiați în siguranță.

Arieşeni (Vârtop)

Pârtiile de la Arieșeni sunt pregătite pentru turiști, cu toate că nu mai conțin zăpada abundentă de la început de sezon. În ciuda încălzirii primăvăratice și a absenței ninsorilor, condițiile de schi sunt încă satisfăcătoare la Arieșeni.

Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță față de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.

Starea drumului: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: cu toate că nu mai este omăt din belșug pe pârtii, condițiile de schi sunt acceptabile. Atât Vârtop 1, cât și Vârtop 2 sunt pregătite pentru schiori, iar stratul de zăpadă este, încă, suficient. Pentru actualizări zilnice, urmăriți camera web de la baza pârtiilor.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: prognoza anunță, pentru perioada 05-11 ianuarie 2018, încălziri și cer înnorat, așadar o vreme pe care mai degrabă ne-am aștepta să o vedem în luna martie. Nu vor mai fi precipitații (decât, probabil, în cursul zilei de miercuri, sub formă de lapoviță), iar temperaturile se vor încadra între -3 și 8 grade Celsius. Vizibilitatea pe pârtii este posibil să fie afectată.

Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & plăci la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și în stațiune.

Sfaturi de buzunar:

– evitați teribilismul și vitezele mari pe pârtie.

– nu consumați alcool înainte de a schia.

Arena Platoș, Păltiniș

Zăpadă suficientă pentru schi este şi la Arena Platoş din Păltiniş. Pârtiile sunt dotate cu tunuri de zăpadă.

Complexul are calitate austriacă la prețuri românești. În acest moment, pârtiile cu nocturnă sunt deservite de 4 teleschi-uri și 1 telescaun, destinat atât relaxării fluxului de schiori și snowboarderi cât și celor care doresc să folosească pârtia de sănii dotată cu nocturnă sau să facă o urcare și coborâre fără echipament. Are și cel mai modern fun-park din România cu nocturnă, unul construit pe trei platforme, fiecare numărând câte trei elemente de dificultate mică, medie și avansată.

În weekend-ul 6-7 ianuarie, la complexul de schi și snowboard Arena Platoș din Păltiniș, cei mici și cei mari se vor întrece pe sanie și pe schiuri în cele două concursuri ale sezonului dedicate familiilor. Sâmbătă, 6 ianuarie, va avea loc concursul de sănii. În premieră, în concurs au fost introduse și trei categorii pentru copii iar duminică, 7 ianuarie, va avea loc tradiționalul concurs Family Race. În ciuda vremii călduroase, pârtiile complexului se prezintă excelent, cu un strat de zăpadă artificială suficient de gros pentru a oferi schiorilor o experiență optimă.

Citește și Sâmbătă și duminică: Concursuri de schi, săniuțe și placă, dedicate familiilor, la Arena Platoș din Păltiniș

sursa: Florian-Rareș Tileagă, monitor școala de schi „Pași Liberi”, Șureanu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax