Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

STAREA PÂRTIILOR la Şureanu, Arieşeni şi Arena Platoş din Păltiniş. Weekend perfect pentru schi

Publicat

Pârtiile din județul Alba și împrejurimi sunt gata să primească turiștii la zăpadă. Atât la Domeniul Schiabil Șureanu cât și la Arieșeni sau Arena Platoș din Păltiniș, sezonul de schi este deschis și pârtiile, perfecte pentru orice sport de iarnă.

Domeniul Schiabil Șureanu-WEBCAM

La Șureanu, startului noului sezon s-a dat în prima zi a lunii decembrie. Pârtiile sunt în stare perfectă pentru schi, sanie sau placă, deci cei care vor să se bucure de iarnă în acest weekend sunt invitaţi la munte.

Stare pârtii
Partia A1 – 1650 m-funcțională
Partia A2 – 1650 m-funcțională
Partia A3 – 2060m-funcțională
Partia C1 – 1700 m-funcțională
Partia C2 – 650 m-nefuncțională
Partia C3 – 650 m-funcțională
Partia C4 – 800 m-funcțională
Partia S1 – 600 m-nefuncțională
Partia S2 – 1200 m-nefuncțională

Acces unic spre pârtii: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).

Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa (62 km): drumul este asfaltat în întregime, fiind accesibil pentru orice tip de mașină.
Starea drumului lacul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): Drumul este acesibil deși nu este asfaltat. Totuși, șoferii trebuie să circule cu atenție și de preferat să își echipeze mașina cu lanțuri.

Temperaturile vor fi destul de scăzute, cu minime de până la -10 grade noaptea și maxime de 0 grade pe timp de zi. Se anunță câteva ninsori, sâmbătă. 

 

Arieşeni (Vârtop)-WEBCAM

Sezonul de schi începe în acest weekend la Arieșeni, unde a nins ca-n povești la începutul acestei luni deci zăpadă este din abundență, iar pe lângă asta pârtiile sunt dotate cu tunri de zăpadă, în cazul în care va fi nevoie de câteva retușuri.

Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță față de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.
Starea drumului: este accesibil oricărui tip de autovehicul.
La Arieșeni temperaturile nu vor fi la fel de scăzute la și în munții Șureanu. Minimele din weekend vor fi cuprinse între -9 şi -6 grade Celsius, iar maximele vor fi de 3 grade, sâmbătă și -5, duminică. 

 

Arena Platoș Păltiniș-WEBCAM

Complexul de schi și snowboard Arena Platoș Păltiniș a intrat oficial în sezonul de iarnă, în 1 decembrie. Pârtiile sunt dotate cu tunuri de zăpadă. Are calitate austriacă la prețuri românești. În acest moment, pârtiile cu nocturnă sunt deservite de 4 teleschi-uri și 1 telescaun, destinat atât relaxării fluxului de schiori și snowboarderi cât și celor care doresc să folosească pârtia de sănii dotată cu nocturnă sau să facă o urcare și coborâre fără echipament. Are și cel mai modern fun-park din România cu nocturnă, unul construit pe trei platforme, fiecare numărând câte trei elemente de dificultate mică, medie și avansată.

Cum ajungi la Păltiniș: Traseul de la Alba Iulia este spre Sibiu (pe autostradă sau DN 1). În localitatea Săcel se virează pe DJ 106D, iar din localitatea Orlat se merge pe DJ 106J. Distanța față de Alba Iulia este de aproximativ 80 km, care pot fi parcurși în aproximativ 1 h 20 min. Drumul este asfaltat și practicabil.

Weekendul va fi destul de rece și la Păltiniș unde se anunță minime între -6 şi -10 garde Celsius și maxime de 3 grade Celsius, sâmbătă, în timp ce duminică termometrele nu vor arăta mai mult de -5 grade.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax