Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

STAREA PÂRTIILOR la Şureanu, Arieşeni şi Arena Platoş Păltiniş: Zile senine, zăpadă din plin şi condiţii foarte bune pentru schi

Publicat

sureanu munti Un nouă minivacanţă, o nouă ocazie pentru un weekend reuşit la munte. Iar staţiunile montane din Alba şi Sibiu vă aşteaptă cu zăpadă, condiţii bune de schi şi distracţie.

La Şureanu şi Arieşeni este vreme superbă, pârtiile sunt impecabile, cu zăpadă din plin. Şi la Arena Platoş sunt condiţii foarte bune pentru sporturile de iarnă.

Starea actuală a pârtiilor de schi în judeţul Alba pentru perioada 20 – 26 ianuarie 2017:

Domeniul Schiabil Şureanu

Pârtii existente: 8 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4; S_1; S_2)

Pârtii funcționale: 6 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4)

Lungime totală a pârtiilor existente: 11 km

Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun)

Altitudine maximă: 2.010 m

Tunuri de zăpadă: nu

Webcam

Nocturnă: nu

Pârtii pentru sănii: da

Semnal mobil: Vodafone integral; Telekom parțial; Orange minimal

Evaluare generală: pârtii impecabile, zăpadă enormă, drum accesibil și, mai ales, vreme superbă. Iată, deocamdată, cum stau lucrurile pe Domeniul Schiabil Șureanu, pentru perioada extinsă 20-26 ianuarie 2017, care practic va cuprinde mini-vacanța oferită cu ocazia zilei libere de 24 ianuarie. Să sperăm doar că drumul se va menține la fel de bun, cum este acum. Prin urmare vă așteptăm la schi, pe unul dintre cele mai înalte și vaste domenii schiabile din țară: Șureanu. Pentru informații adiționale, intrați pe site-ul www.schisureanu.ro
Acces: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).

Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa (62 km): drumul este asfaltat în întregime, fiind accesibil pentru orice tip de mașină.

Starea drumului lacul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): a fost deszăpezit și prezintă numeroase refugii. Este, însă, absolut necesar să vă montați lanțurile, altfel veți rămâne blocați și veți crea ambuteiaje.

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: din cele 8 pârtii, sunt deschise 6 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4), iar stratul de zăpadă bătătorită măsoară peste 60 cm. Datorită ninsorilor abundente din ultimul timp, zăpada este proaspătă, perfectă pentru schi pe toate pârtiile menționate mai sus. Cât despre zonele de off-piste, aici stratul depășește 100 cm. În concluzie, se poate schia în condiții excelente la Șureanu, cu atât mai mult cu cât vremea va fi splendidă pentru toată perioada 20-26 ianuarie 2017. Vor funcționa teleschiul „Curmătura” și telescaunul. Dacă vântul va sufla cu peste 60km/h, telescaunul va fi oprit.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: conform prognozelor meteo, la Șureanu urmează acea încălzire pe care ne-am dorit-o cu toții. Vor fi zile întregi cu cer senin, soare strălucitor și temperaturi care nu vor scădea sub -10 grade Celsius. Vor fi câteva înnorări în cursul zilelor de marți, miercuri și joi, dar ele nu vor afecta vizibilitatea pe pârtii. De asemenea, o scădere a temperaturilor se va înregistra doar joi, 26 ianuarie (-16 grade Celsius).

Servicii turistice: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard pe pârtii (0762 501 913); centru de închirieri schiuri și plăci în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei; trei après-ski­-uri pe Domeniul Schiabil Șureanu; unități de cazare în Poarta Raiului, în Luncile Prigoanei și pe malul lacului Oașa.

Sfaturi de buzunar:

– nu vă încredeți excesiv în propria mașină; mai important decât motorul este șoferul.

– evitați vitezele mari pe pârtii, dacă nu știți să schiați în siguranță

Arieşeni (Vârtop)

Pârtii existente: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

Pârtii funcționale: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

Lungime totală: 2 km

Instalații de transport pe cablu: 2 (2 teleschiuri)

Altitudine maximă: 1.400 m

Tunuri de zăpadă: da

Webcam

Nocturnă: da

Pârtii pentru sănii: da

Semnal mobil: toate rețelele

Evaluare generală: zile senine, soare din plin și pârtii bune de schi se anunță și la Arieșeni, pentru perioada 20-26 ianuarie 2017. Și aici, ca și la Șureanu, sezonul continuă cu succes, marcând o iarnă bogată în zăpadă și, bineînțeles, în turiști.

Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță față de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.

Starea drumului: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: există zăpadă din belșug pe ambele pârtii de la Arieșeni, iar instalațiile funcționează zilnic (inclusiv nocturna). Pentru actualizări zilnice, urmăriți camera web de la baza pârtiilor.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: conform prognozelor meteo, nu va mai ninge la Arieșeni, în schimb urmează zile senine, cu mult soare. Se va încălzi pe timpul zilei, cu toate că nopțile și diminețile vor fi foarte reci (până la -16 grade Celsius). Vizibilitatea pe pârtii nu va fi afectată.

Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & plăci la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și în stațiune.

Sfaturi de buzunar:

– evitați teribilismul și vitezele mari pe pârtie;

– nu consumați alcool în exces înainte de a schia.

Weekend de freestyle la Arena Platoş Păltiniş

freestyle open paltinis 2017 Fun-park-ul complexului va fi complet reamenajat în aceste zile pentru alte două concursuri spectacol ce vor avea loc la finalul acestei săptămâni.

Arena Platoș Freestyle Open și o nouă etapă a World Rookie Tour vor aduce pe pârtie unii dintre cei mai spectaculoși schiori și snowboarderi din întreaga lume.

Traseul de concurs va fi reamenajat pe patru platforme, cu kickere, țevi și box-uri pentru a permite concurenților trick-uri cât mai spectaculoase.

„Ambele concursuri își propun să stimuleze și să influențeze într-un mod cât mai direct creșterea nivelului de snowboarding și freeski din România. Tinerii schiori și boarderi români își pot măsura aptitudinile cu competitori din țări cu mult mai multă tradiție în sporturile de iarnă”, spune Radu Lungu, organizatorul de competiții al complexului Arena Platoș Păltiniș.

Iar concursurile nu sunt singura surpriză a weekendului ce urmează. Sâmbătă seara, în 21 ianuarie, va avea loc primul concert în apreski-ul complexului. Suburbia 11 este o trupă sibiană apărută recent în peisajul muzical local, și promovează rock-ul alternativ, punk, reggae sau ska. Concertul va fi urmat de un party animat de DJ Mikeone din Cluj.

Program special Arena Platoş Păltiniş, 20 – 24 ianuarie 2017

Vineri 10.00 – 21.30

Sâmbătă 9.00 – 21.30

Duminică 9.00 -17.00

Luni 10.00 – 21.30

Marți 10.00 -17.00

partie arena platos Aflată la aproximativ 90 de kilometri de Alba Iulia, stațiunea Păltiniș este cea mai veche stațiune montană din țară, fiind întemeiată în anul 1894. Totodată este și statiunea montană situată la cea mai mare altitudine, 1442 metri.

Complexul de schi și snowboard Arena Platoș Păltiniș și-a deschis pentru prima dată porțile în urmă cu cinci ani de zile. Pârtiile sunt dotate cu tunuri de zăpadă care garantează zăpada. Are calitate austriacă la prețuri românești. În acest moment pârtiile cu nocturnă sunt deservite de 4 teleschi și 1 telescaun, destinat atât relaxării fluxului de schiori și snowboarderi cât și celor care doresc să folosească pârtia de sănii dotată cu nocturnă sau să facă o urcare și coborâre fără echipament. Are și cel mai modern fun-park din România cu nocturnă, unul construit pe trei platforme, fiecare numărând câte trei elemente de dificultate mică, medie și avansată.

Pârtii:
A: Pârtia Platoş – lungime 520 m, diferenţa de nivel 75 m, capacitatea de transport 1 200 pers./oră

B1: Pârtia Panorama Sibiului – lungime 600m, diferenţa de nivel 100 m, capacitatea de transport 1 200 pers./oră

B2: Pârtia Poiana Poplăcii – lungime 600 m, diferenţa de nivel 100 m, capacitatea de transport 1 200 pers./oră

D: Pârtia Arena – lungimea 240 m, diferenţa de nivel 35 m, capacitatea de transport 500 pers./oră

E: Pârtia Soarelui – lungime 640 m, diferenţa de nivel 75 m

Sunt condiţii excelente de schi, în această perioadă, la Arena Platoş.

Cum ajungi la Paltiniș

Traseul de la Alba Iulia este spre Sibiu (pe autostradă sau DN 1). În localitatea Săcel se virează pe DJ 106D, iar din localitatea Orlat se merge pe DJ 106J. Distanță față de Alba Iulia este de aproximativ 80 km, care pot fi parcurși în aproximativ 1 h 20 min. Drumul este asfaltat și practicabil.

surse: Florian-Rareș Tileagă, monitor școala de schi „Pași Liberi”; arenaplatos.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax