Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

STAREA PÂRTIILOR: Multă zăpadă la Șureanu. Condiții bune pentru schi și la Arieșeni și Arena Platoș Păltiniș

Publicat

Pârtiile din județul Alba, la Șureanu și Arieșeni, au suficientă zăpadă pentru schi, în acest weekend. Și la Arena Platoș Păltiniș este prilej de distracție pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

Starea pârtiilor în weekend-ul 7-9 februarie

Domeniul Schiabil Șureanu (sursa: Florian-Rareș Tileagă, monitor școala de schi „Pași Liberi”, Șureanu)

Pârtii existente: 10 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2; S_3)

Pârtii funcționale: 10 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2; S_3)

Lungime totală a pârtiilor: 12 km

Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun)

Altitudine maximă: 2.010 m

Altitudine minimă: 1.650 m

Tunuri de zăpadă: nu

Webcam: AICI

Nocturnă: nu

Pârtii pentru sănii: da

Semnal mobil: Vodafone (integral), Telekom (parțial), Digi Mobil (parțial), Orange (slab)

Evaluare generală: chiar dacă acum o săptămână ploua, la Șureanu, făcând ca mulți turiști să se sperie de parcă ar fi fost finalul sezonului, lucrurile s-au schimbat la 180 grade în ultimele zile. A nins enorm, la Șureanu, iar totul e cum trebuie să fie. Starea pârtiilor este, acum, așa cum ne-o doream cu toții: perfectă, adică ireproșabilă. Indiferent pe care pârtie veți alege să schiați, din cele 10 care sunt deschise, de data asta nu veți fi dezamăgiți. Nu mai există acele porțiuni cu pietre sau iarbă; la Șureanu, acum, este doar zăpadă, zăpadă, zăpadă. Omătul imens, nins în ultimele zile, a acoperit toate acele grave probleme de aspect ale pârtiilor, făcând ca Domeniul Schiabil Șureanu să arate, în sfârșit, ca la carte. Liniile de ratrack sunt acolo, omătul e gros, powder-ul e adevărat, drumul e acceptabil, vremea va fi superbă, așadar aveți toate motivele să veniți la Șureanu.

Acces unic spre pârtii: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).

Starea drumului forestier lacul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): drumul a fost complet deszăpezit și este practicabil. Nu mai există acele porțiuni cu gheață sau fleașcă, întrucât a nins mult și toată suprafața drumului este acoperită de zăpadă aderentă. Totuși, recomandăm insistent să vă montați lanțurile, pentru a nu avea nici un fel de problemă de acces.

Pârtii și instalații de transport pe cablu: pe toate pârtiile se poate schia în condiții perfecte. Există zăpadă proaspătă din plin, iar liniile de ratrack le veți găsi pe fiecare pârtie. Va fi pornit atât telescaunul, cât și teleschiurile „Curmătura” și „Șureanu. Zonele de off-piste sunt accesibile, în sfârșit, având în vedere că stratul de zăpadă este suficient.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: se anunță vreme bună cu cer senin, cât și ninsori pentru următoarele șapte zile. Temperaturile vor oscila între -12 și 0 grade Celsius. În zilele de ninsoare, vizibilitatea va fi afectată. Vremea, pe zile, va fi astfel:

vineri, 7 februarie: ninsoare, vânt puternic

sâmbătă, 8 februarie: vânt slab, cer senin

duminică, 9 februarie: vânt slab, cer senin

luni, 10 februarie: vânt slab, cer înnorat

marți, 11 februarie: ninsoare, vânt puternic

miercuri, 12 februarie: ninsoare, vânt slab

joi, 13 februarie: ninsoare, vânt slab

Servicii turistice: școală de schi pe pârtii (0762 501 913); centru de închirieri schiuri și plăci în Poarta Raiului (0762 501 913); restaurant la baza pârtiilor și pe domeniul schiabil; punct Salvamont și Jandarmerie Montană, la baza pârtiilor.

Arieşeni

Pârtii existente: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

Pârtii funcționale: 2

Lungime totală a pârtiilor existente: 2 km

Instalații de transport pe cablu: 2 (2 teleschiuri)

Altitudine maximă: 1.400 m

Tunuri de zăpadă: da

Webcam: AICI

Nocturnă: da

Pârtii pentru sănii: da

Semnal mobil: toate rețelele

Evaluare generală: Se poate schia în bune condiții, având în vedere că stratul de zăpadă este consistent.

Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță față de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.

Starea drumului: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: cele două pârtii de la Arieșeni au zăpadă bună. Se schiază în bune condiții, iar sezonul continuă.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: se anunță vreme bună cu cer mai mult senin în weekend; va mai ninge vineri, luni, marți și miercuri.

Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & plăci la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și în stațiune.

Arena Platoş din Păltiniş

Este zăpadă suficientă şi la Arena Platoş din Păltiniş. Pârtiile sunt dotate cu tunuri de zăpadă. Stratul de zăpadă este între 50 și 80 de cm și tunurile de zăpadă completează zăpada naturală, pentru cele mai bune condiții de schiat.

 

Complexul are calitate austriacă la prețuri românești. Resortul dispune de aproximativ 3.5 km de pârtii, împărțite pe diferite categorii de dificultate și nivel. Pârtiile sunt dotate cu 11 tunuri de zăpadă care garantează zăpada. Pârtiile cu nocturnă sunt deservite de 4 teleschi și 1 telescaun, destinat atât relaxării fluxului de schiori și snowboarderi cât și celor care doresc să folosească pârtia de sănii dotată cu nocturnă sau să facă o urcare și coborâre fără echipament. Are și cel mai modern fun-park din România cu nocturnă, unul construit pe trei platforme, fiecare numărând câte trei elemente de dificultate mică, medie și avansată.

Acces: Traseul de la Alba Iulia este spre Sibiu (pe autostradă sau DN 1). În localitatea Săcel se virează pe DJ 106D, iar din localitatea Orlat se merge pe DJ 106J. Distanța față de Alba Iulia este de aproximativ 80 km, care pot fi parcurși în aproximativ 1 h 20 min. Drumul este asfaltat și practicabil.

Informații utile: prețuri aici, program detaliat aici.

Duminică, 9 februarie: Kids Race la Arena Platoș

Pentru încurajarea și motivarea copiilor schiori și snowboarderi, Arena Platoș Păltiniș a lansat sezonul trecut un concurs nou, dedicat exclusiv copiilor cu vârste sub 14 ani. La prima ediție au participat 100 de copii care s-au bucurat de traseul special amenajat pentru acest concurs.

Concursul e recomandat copiilor care se dau pe schiuri sau snowboard la nivel mediu și avansat.

Traseul de concurs este construit pe snowpark și este compus din contrapante, valuri și schimbări de pantă, fiind creativ și distractiv pentru toți copii care schiază sau se dau pe snowboard.

Concursul se desfășoară în 2 manșe în care concurenții parcurg individual traseul de concurs.

Fiecare manșă este cronometrată, suma timpilor din cele 2 manșe de concurs stabilește timpul de concurs pentru fiecare participant.

Casca de protecție este obligatorie. Taxă participare: 35 lei, se plătește la fata locului în dimineața zilei de concurs. Limita este de 110 concurenți.

Program concurs:

10:00 Ședință tehnică la start, recunoaștere traseu, manșe de antrenament.
11:00 Start Manșa 1.
12:30 Start Manșa 2.
15:00 Ceremonia de premiere.

Detalii, aici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax